DOSARUL DELAPIDĂRII SIF-URILOR Dragoş Bîlteanu şi Najib El Lakis rămân în arest preventiv

E.D.
Piaţa de Capital / 6 ianuarie 2015

Dragoş Bîlteanu şi Najib El Lakis rămân în arest preventiv

Actualizare 18:41 SIF1 şi SIF4 închid în scădere

SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4) au închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de astăzi pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, acţiunile SIF1 coboară cu 0,23%, până la 1,291 lei/unitate, iar titlurile SIF4 se depreciază cu 1,01%, către nivelul unitar de 0,88 lei.

------------

Actualizare 15:45

Curtea de Apel Bucureşti a prelungit arestul preventiv pentru Dragoş Bîlteanu şi Najib El Lakis cu încă 30 de zile, aceştia fiind arestaţi în dosarul delapidării SIF-urilor.

Instanţa a respins cererile de eliberare a inculpaţilor din arest.

"Admite propunerea Parchetului de pe lângă Î.C.C.J. - D.I.I.C.O.T. În baza art.236 C.proc.pen. dispune prelungirea arestării preventive a inculpaţilor Bîlteanu Dragoş George şi El Lakis Najib pentru 30 zile, de la 9.01.2015 la 7.02.2015 inclusiv. Respinge, ca nefondate cererile inculpaţilor de înlocuire a măsurii arestării preventive. Cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în cameră de consiliu, azi 06.01.2015", arată soluţia instanţei.

---

Actualizare 13:34 Instanţa a rămas în pronunţare

Discuţiile de la Curtea de Apel Bucureşti privind prelungirea arestului preventiv pentru Dragoş Bîlteanu şi Najib Lakis, arestaţi în dosarul delapidării SIF-urilor s-au încheiat, instanţa rămânând în pronunţare, ne-au declarat surse judiciare.

---

Curtea de Apel Bucureşti judecă astăzi prelungirea arestului preventiv pentru Dragoş Bîlteanu şi Najib Lakis, arestaţi în luna decembrie, anul trecut, în dosarul delapidării SIF-urilor.

Anul trecut, Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis să retragă avizul acordat lui Dragoş Bîlteanu pentru funcţia de preşedinte al SIF Banat Crişana.

Până la această oră, avocatul celor doi, Marian Nazat, nu ne-a dat nicio declaraţie.

Acţiunile SIF1 Banat Crişana scădeau în prima parte a zilei, pe Bursa de Valori Bucureşti, cu 1,93%, ajungând la un preţ de 1,2690 lei pe titlu.

Directorul SIF Banat-Crişana (SIF1), Dragoş Bîlteanu şi Najib el Lakis au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile în data de 10 decembrie, în timp ce restul persoanelor reţinute în acest dosar, avocaţii Nicolae Mergeani şi Victor Prodan împreună cu Stere Gardan, broker la Swiss Capital, erau anchetate sub control judiciar, ne-au declarat atunci surse judiciare.

În data de 17 decembrie, instanţa a hotărât ca cei doi oameni de afaceri să rămână în arest, după ce contestaţiile lor la reţineri au fost respinse. De asemenea, în caz, avocaţii Victor Prodan şi Nicolae Mergeani, dar şi Stere Gardan, broker la Swiss Capital, au rămas sub control judiciar.

Procurorii arată că, în contextul listării Globalworth, fondul de investiţii imobiliare înfiinţat de Papalekas, acesta s-ar fi înţeles cu Dragoş Bîlteanu ca SIF1 Banat Crişana şi SIF4 Muntenia să investească în unităţile fondului. Ulterior, fondul a preluat Bucharest Tower Center, din Piaţa Victoriei, unde Dragoş Bîlteanu controla 50% din acţiuni.

SIF Banat-Crişana a contrazis informaţiile din referatul procurorilor şi a transmis că nu a tranzacţionat niciodată, nu a deţinut şi nu deţine nici în prezent acţiuni emise de fondul Globalworth Real Estate Investments.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. nu e bine sa cumperi posete de lux din banii de inmormantare ai pensionarilor ...uite ce poti pati dragos...

    1. Dragos nu e bine sa-ti bati joc de oameni, sa-i tratezi ca pe niste slugi si sa le furi si banii de inmormantare,... Dragos nu e bine, deloc nu e bine.

      Acţiunile SIF1 scad cu aproape 2%

      IN CONTEXTUL GENERAL AL BURSEI

      ”competentilor&# 8221; 

      Doare la....

      Bei nu intelegi ca gangsterul ala a inceput cu mafiotul partenerul ui libanez din 2003 delapidari. stai ca iese tot. Mafioti depapideaza in continuare cuponari de 10 ani. a depalidat, a mai delapidat, a mai delapidat,a mai delapidat,a mai delapidat,a mai delapidat,a mai delapidat,a mai delapidat,a mai delapidat,a mai delapidat,a mai delapidat,a mai delapidat, prin creante ca camatari sofisticati casele oamenilor, firmele, equipamente, industrii, cuptoare, copii si in recent dupa ce a delapidat circa 50 de millioane de euro din Industrial Export si Romenergo, acum SIF Banat SIF Muntenia si urmeaza si altele... Din pacat.. Romania 2015 Libera! 

    RAMANE LA BRUTARIE

    nenorocitul 

    Obiect: prelungire arestare preventivă propusă de DNA/DIICOT (art.234 NCPP)  

    Stadiu procesual: Fond  

     

     

    Părţi 

    Nume Calitate parte  

    Bîlteanu George Dragoş Inculpat  

    El Lakis Najib Inculpat  

     

    Şedinţe 

    06.01.2015  

    Ora estimata: 09:00 

    Complet: S 2 C17 DL 

    Tip solutie: admite cererea 

    Solutia pe scurt: Înch.F/DL/ 

    Document: Încheiere - măsuri preventive (faza de UP) 06.01.2015  

    1. mare nenorocit acest Dragos Bilteanu, ingamfat peste masura si infractor financiar in serie...sa ramana acolo, pana ce ciripeste tot alaturi de nenorocitul libanez.

      Sa stii ca gangster adevarat si fara stop este libanzul ala nenorocit! toata piata stie asta! din pacat a intarziat sa actioneze DIICOT si DNA! mai sunt multe dosare pentru el acolo....

      Dragos este capul hotiilor si santaj zilnic. Baieti de treaba! 

    grup infractional de mare succes

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb