DOSARUL ÎN CARE A FOST ARESTAT IULIAN HERŢANU Ponta: "Este o mare suferinţă să-mi văd sora şi mama linşate mediatic doar ca să fiu eu lovit politic"

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 26 februarie 2015

Actualizare 15:38 Sora premierului Ponta, pe Facebook: "Am mers la DNA să recuperez hard-disk-uri ale SC Exfin 2000"

Sora premierului Victor Ponta, Alexandra Herţanu, audiată astăzi la DNA Ploieşti în dosarul în care soţul său este arestat preventiv, spune, într-un mesaj pe Facebook, că a mers de bunăvoie la DNA pentru a recupera hard-disk-urile SC Exfin 2000, firmă în care are calitatea de administrator şi asociat.

"Mi-am trăit toată viaţa discret şi fără nicio implicare în viaţa publică. Din păcate, de mai bine de o săptămână, acest lucru nu a mai fost posibil. Respect dreptul presei de a cere informaţii despre subiecte de interes public, dar în acelaşi timp consider că şi publicul are dreptul la informaţii corecte şi complete. În concluzie, pentru a evita speculaţiile, vreau să se ştie că în această dimineaţă m-am prezentat de bunăvoie la sediul DNA Ploiesti pentru a recupera hard-disk-urile aparţinând SC Exfin 2000, în care am calitatea de administrator şi asociat", scrie Alexandra Herţanu într-un mesaj postat pe Facebook în urmă cu aproape o oră.

În acelaşi mesaj ea precizează că, în acelaşi timp, procurorii i-au solicitat să dea o declaraţie în calitate de martor şi a acceptat acest lucru.

"Cu această ocazie, mi s-a solicitat şi am acceptat să dau o declaraţie de martor. Asta a fost tot!", spune Alexandra Herţanu.

Ea mai menţionează că vrea să facă cunoscut şi faptul că, "în ciuda informaţiilor vehiculate în presă", ea, mama sa ori SC Exfin 2000 nu au avut niciodată niciun fel de legătură contractuală cu SC Grossman Engineering SRL.

(E.D.)

---

Actualizare 13:23

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi, pe pagina sa de Facebook, că este o mare suferinţă pentru el să îşi vadă sora şi mama linşate mediatic, doar pentru a fi domnia sa lovit politic.

"Le iubesc şi o să le fiu alături toată viaţa aşa cum îmi sunt şi ele, şi aş vrea să am şi eu şi surorile mele tăria de caracter şi echilibrul pe care mama le-a dovedit în toţi cei 72 de ani ai ei!", a scris Ponta pe Facebook.

(Elena Deacu)

----

Actualizare 11:36 Alexandra Herţanu a plecat de la DNA

Alexandra Herţanu a părăsit, în urmă cu puţin timp, sediul DNA Ploieşti, unde fusese audiată ca martor în dosarul soţului său, Iulian Herţanu, transmit mass media.

La ieşire, domnia sa le-a spus jurnaliştilor că a avut "ceva de recuperat", apoi a plecat într-un taxi.

Premierul Victor Ponta a refuzat, astăzi, să comenteze audierea surorii sale la sediul DNA Ploieşti. Întrebat cum contează prezenţa Alexandrei Herţanu la DNA Ploieşti, prim-ministrul a răspuns: "În niciun fel, evident că nu comentez".

Chestionat şi dacă mama domniei sale ar putea fi chemată la Direcţia Naţională Anticorupţie, Ponta a replicat: "De unde ştiţi aşa ceva? Nu vă mai luaţi după surse".

Victor Ponta a participat azi la inaugurarea Blocului operator al Secţiei Clinice de Oftalmologie de la Spitalul Militar din Capitală.

---

Actualizare 10:20 Victor Ponta, întrebat despre audierea surorii sale: "Hai, mă, voi chiar sunteţi serioşi?"

Întrebat, în această dimineaţă, de jurnalişti cum comentează faptul că sora domniei sale este audiată la DNA, premierul Victor Ponta a răspuns: "Hai, mă, voi chiar sunteţi serioşi? Eu am venit să vizitez un spital".

Prim-ministrul a venit în vizită la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", unde este inaugurat Blocul operator al Secţiei Clinice Oftalmologie.

---

Alexandra Herţanu, sora premierului Victor Ponta, este audiată, în această dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti, în dosarul în care soţul său, Iulian, a fost arestat preventiv, săptămâna trecută, în dosarul de fraude cu fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de Grossman Engineering Group, al cărei administrator este, scrie presa.

Tot în această dimineaţă, la DNA Ploieşti a venit fostul prefect de Prahova, Radu Oprea, în prezent senator PSD, parlamentarul declarând că a fost citat ca martor, dar că nu ştie în ce dosar.

De asemenea, astăzi, ar fi aşteptată mama prim-ministrului, Cornelia Naum, pentru audieri în aceeaşi speţă.

În acelaşi dosar, au fost puşi sub control judiciar Vlad Cosma, Mircea Cosma şi Sebastian Ghiţă, omul de afaceri Vladimir Ciorbă a fost arestat, în timp ce fostul consilier judeţean de Prahova Mihai Coman va fi cercetat sub control judiciar.

Alexandra Herţanu nu făcut declaraţii la intrarea în sediul DNA.

Iulian Herţanu, Mihail Marian Coman, Vladimir Răzvan Ciorbă şi Liviu Munteanu au fost reţinuţi de DNA, fiind acuzaţi că firmele lor ar fi obţinut fraudulos contractul din fonduri europene pentru extinderea canalizării din oraşul Comarnic.

Liviu Munteanu, administratorul Grossman Engineering Group din aprilie 2014, ar fi colaborat cu anchetatorii, recunoscând faptele de care este acuzat, astfel că procurorii nu au mai cerut arestarea lui.

În aceeaşi speţă, deputaţii Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma sunt bănuiţi că i-ar fi sprijinit pe cei patru să obţină contractul, punând presiune şi ameninţând conducerea Hidro Prahova, firma CJ care derula proiectul european, pentru ca societăţile respective să primească contractul, să obţină prelungiri ale termenelor prevăzute în document şi să primească ilegal bani în timpul derulării proiectului.

Iulian Cristian Herţanu este urmărit penal pentru constituire a unui grup infracţional organizat, schimbarea nelegală a destinaţiei fondurilor europene şi evaziune fiscală. Pentru aceleaşi infracţiuni, sunt urmăriţi penal Mihail Marian Coman (administrator şi asociat la Indserv Ploieşti şi Indserv Proiect Ploieşti) şi consilier al directorului Hidro Prahova, precum şi Vladimir Răzvan Ciorbă (administrator şi asociat la CVR Asfalt Construct Group Dobroeşti, CVR Activites Group Bucureşti şi Gefam Pro SRL Dobroeşti).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ponta la spital sa vada cum se da bolnav psihic: era in stare de levitatie continua si nu a stiut ce e cu el cind lua spaga !

    Mama si cu sora sint nevinovate doar banii sint vinovati.

    Fii barbata si sinuciderea ca Nastase, bah Pontilica fara frica.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb