Dosarul în care Sebastian Ghiţă este acuzat de complicitate la înşelăciune, judecat de Înalta Curte

Ziarul BURSA #Politică / 6 martie 2013

Dosarul în care Sebastian Ghiţă este acuzat de complicitate la înşelăciune şi fals în declaraţii va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce Curtea de Apel Bucureşti a dispus, ieri, trimiterea cauzei la instanţa supremă întrucât acesta este deputat.

Avocaţii care reprezintă persoanele acuzate în acest dosar au ridicat o excepţie de necompetenţă a judecării cauzei de către instanţa Curţii de Apel Bucureşti, în condiţiile în care Sebastian Ghiţă a câştigat la alegerile din decembrie 2012 un mandat de deputat.

Astfel, avocaţii au arătat că, în raport de noua calitate a lui Sebas­tian Ghiţă, dosarul în care este acuzat de complicitate la înşelăciune şi fals în declaraţii, alături de alte opt persoane, trebuie judecat de magistraţii Înaltei Curţi de Ca­saţie şi Justiţie.

Curtea de Apel Bucureşti a admis marţi excepţia de necompetenţă materială a instanţei după calitatea persoanei şi a decis declinarea judecării dosarului în favoarea ICCJ. Decizia nu poate fi con­testată, potrivit Mediafax.

În februarie 2006, Sebastian Aurel Ghiţă, Dan Constantin Grigoriu, Dan Florin Berendel, Romulus Gheorghe, Ioan Gheorghe Lalu, Alexandru Lenghel, Iriza Ştefan, Mircea Daniel Nicorici şi Stela Ştefan au fost trimişi în judecată într-un dosar de înşelăciune.

În 11 noiembrie 2011, Tribunalul Bucureşti i-a achitat pe cei nouă, constatând nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor pentru care au fost trimişi în judecată. Sebastian Ghiţă a fost achitat atât pentru complicitate la înşelăciune în formă continuată, cât şi pentru fals în declaraţii, infracţiunile pentru care a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Decizia a fost atacată de procurori cu apel, dosarul a fost înregis­trat în 7 februarie 2012 la Curtea de Apel Bucureşti, iar judecarea a început în 6 martie 2012.

Dosarul urmează să fie trimis de la Curtea de Apel Bucureşti la instanţa supremă, care va stabili un termen pentru continuarea judecării cauzei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb