DOSARUL MICROSOFT Percheziţii DNA la Remus Truică, Dorin Cocoş şi Cătălin Harnagea

A.C.
Anticorupţie / 16 octombrie 2014

Percheziţii DNA la Remus Truică, Dorin Cocoş şi Cătălin Harnagea

Actualizare 12:22 Percheziţii la birourile şefului Fujitsu Siemens, denunţător în dosar

Procurorii au început să percheziţioneze şi biroul omului de afaceri Claudiu Florică, denunţătorul în acest dosar, transmit surse din presă.

El este cel care negocia contractele încheiate cu statul român.

--------

Actualizare 12:16 Alin Petrache: "Percheziţiile nu sunt pe numele meu"

Referitor la informaţiile apărute despre faptul că DNA face percheziţii la Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, acesta notează pe o pagină de socializare că mandatul de percheziţie nu este pe numele său.

"Referitor la informaţiile apărute în media românească în această dimineaţă, fac următoarele precizări: Nu sunt vizat în niciun dosar. Este o confuzie regretabilă la mijloc. Mandatul de percheziţie nu este pe numele meu", scrie acesta pe pagina sa de Facebook.

----------

Actualizare 09:54 Percheziţii la Dorin Marian şi Midocar Consulting

Percheziţii mai au loc şi la fostul consilier prezidenţial Dorin Marian şi totodată la sediul firmei Midocar Consulting, societate care a fost implicată în acest dosar, în negocierea contractului pentru sistemul integrat de securizare a frontierei (EADS), transmit surse din presă.

------------

Actualizare 09:39 Percheziţii la Alin Petrache şi Gabriel Sandu

Procurorii DNA fac percheziţii şi la locuinţele lui Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic Român, şi Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor, potrivit surselor din presă.

---------

Actualizare 09:21 Percheziţii şi la baza sportivă Dinu Pescariu

Percheziţiile DNA privind dosarul Microsoft au loc şi la baza sportivă a fostului sportiv Dinu Pescariu, transmit surse din presă.

Dinu Pescariu este suspectat că era unul dintre oamenii de afaceri care intermedia relaţia dintre societăţile internaţionale interesate să obţină contracte cu statul român, potrivit surselor.

---------

Actualizare 08:55 Percheziţii şi la omul de afaceri Dumitru Nicolae, zis Niro

Percheziţii mai au loc în această dimineaţă şi la domiciliul lui Dumitru Nicolae, zis Niro, în dosarul Microsoft, transmit surse din presă.

---------

Percheziţii DNA au loc în această dimineaţă la reşedinţa lui Remus Truică din Snagov, la Cătălin Harnagea şi la domiciliul lui Dorin Cocoş, procurorii căutând mai multe documente în dosarul EADS, potrivit surselor din presă.

DNA a transmis, printr-un comunicat, că în cursul zilei de astăzi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 56 de locaţii situate în municipiul Bucureşti şi comune din judeţul Ilfov, având destinaţia de sedii de societăţi comerciale, de fundaţii sau domicilii ale unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Toţi aceştia sunt implicaţi, potrivit unor date din anchetă, în reţeaua ce ar fi adus prejudicii de zeci de milioane de euro prin încheierea unor contracte între Ministerele Educaţiei şi Comunicaţiilor pe de o parte şi Microsoft pe de altă parte.

În acest dosar, procurorii DNA au primit încuviinţarea de urmărire penală pe numele fostului ministru Valerian Vreme, în prezent deputat PDL, în timp ce camera superioară a amânat luarea unei decizii pentru senatorii Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu.

Procurorii DNA au mai primit aviz de urmărire penală, semnate de preşedintele Traian Băsescu, pe numele foştilor miniştri Adriana Ţicău, Gabriel Sandu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu şi Daniel Funeriu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb