DOSARUL PRIVATIZĂRILOR: NUP pentru Şereş, Nagy, Mucea şi Stancev

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 17 iulie 2008

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a hotărât să închidă dosarul în care foştii miniştri Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy erau cercetaţi pentru posibile fapte de corupţie, alături de consultantul bulgar Stamen Stanchev şi foştii funcţionari ministeriali Mucea şi Donciu, în legătură cu mai multe privatizări strategice, susţin surse judiciare, citate de NewsIn.

Fostul funcţionar ministerial, Dorinel Mucea, s-a prezentat, la data de 9 iulie, la DNA, în legătură cu un dosar declinat de la DIICOT şi care vizează posibile fapte de corupţie ale unor oficiali români în privatizarea unor importante societăţi de stat.

Fostul adjunct al şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizare în Industrie din cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului, Dorinel Mucea, nu a vrut să facă declaraţii la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, însă avocatul său, Nineta Anghelina, a declarat că dosarul se află abia la început, iar clientul său a dat, miercuri, o declaraţie în faţa procurorilor.

Avocatul lui Stanchev, Alexandru Chiciu, a declarat, la acel moment, că Stanchev a fost întrebat de procurorul care instrumentează dosarul dacă are cunoştinţă despre posibile sume de bani oferite oficialilor români pentru ca diferite societăţi să fie favorizate la privatizare.

Potrivit unor surse, unul din oficialii români vizaţi ar fi fostul ministrul al Economiei, Codruţ Şereş. Chiciu a mai declarat, citat de NewsIn, că DIICOT a declinat acest dosar către DNA în aprilie 2007. Alexandru Chiciu a explicat: "Am fost chemaţi pentru a oferi relaţii într-un dosar aflat încă în faza actelor premergătoare aşa că la acest moment nu avem o calitate. Pot să spun că întâlnirea a fost una cordială, atmosfera fiind relaxată".

În dosarul privatizărilor strategice există opt învinuiţi pentru infracţiuni care aduc atingere securităţii naţionale: Stanchev Stamen (consultant internaţional), Mihai Dorinel Mucea (adjunctul şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizare în Industrie din cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului), Radu Mihai Donciu (consilier al Ministrului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, cu responsabilităţi pe linia privatizării agenţilor economici în subordinea ministrului), Flore Mircea Călin (reprezentant permanent în România al unei societăţi de consultanţă bancară), Neagoe Robert Marius (directorul Direcţiei Juridice a Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizare în Industrie din cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului), Mustafa Oral, Susak Michal (consultant internaţional).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb