Două proiecte de infrastructură mare vor primi finanţare prin Programul Interreg IPA România-Serbia

E.M.
Miscellanea / 15 septembrie 2023

Două proiecte de infrastructură mare vor primi finanţare prin Programul Interreg IPA România-Serbia

Două proiecte de infrastructură mare, în valoare totală de 14 milioane de euro, în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă şi dezvoltarea infrastructurii medicale în zona de graniţă au fost selectate în vederea finanţării, arată un comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, proiectele au fost selectate în cadrul celei de-a treia reuniuni a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Interreg IPA România-Serbia şi îşi propun să îmbunătăţească infrastructura de sănătate şi cea pentru protecţia civilă şi gestionarea dezastrelor în zona de graniţă, inclusiv prin achiziţionarea de echipamente de ultimă generaţie, precum şi pregătirea profesională a personalului medical şi a celui implicat în situaţiile de urgenţă. Proiectul dedicat managementului situaţiilor de urgenţă în zona de graniţă vizează creşterea siguranţei şi protecţiei populaţiei, prin îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie a serviciilor profesionale de urgenţă şi a comunităţilor locale din zona transfrontalieră.

Proiectul dedicat infrastructurii medicale are ca obiectiv creşterea accesului populaţiei din mediul rural la servicii medicale de calitate în domeniul depistării timpurii şi tratării cazurilor de demenţă, se mai arată în comunicat.

În perioada 2021-2027, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei este Autoritate de Management pentru Programul Interreg IPA România-Serbia 2021-2027, care are un buget total de 87.725.681 de euro şi va finanţa proiecte privind protecţia mediului şi adaptarea la schimbările climatice, sănătate şi educaţie, turism şi cultură, respectiv managementul frontierei.

Programul a fost aprobat de către Comisia Europeană la data de 19 iulie 2022, fiind, astfel, primul Program Interreg IPA la nivel european aprobat pentru perioada 2021-2027.

În aria Programului sunt cuprinse trei judeţe din România (Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi), precum şi şase districte din Serbia (Severno Banatski, Srednje Banatski, Ju¾no Banatski, Branièevski, Borski şi Podunavski).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb