Dramele războiului: 64% dintre copiii ucraineni şi-au abandonat locuinţa

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 27 aprilie 2022

Sursa foto: facebook.com/SalvatiCopiiiRomania

Sursa foto: facebook.com/SalvatiCopiiiRomania

Dramele războiului sunt nesfârşite. Războiul din Ucraina a alungat de la casele lor peste 5 milioane de oameni, majoritatea fiind copii şi femei, potrivit centralizărilor UNHCR. Aproximativ 84.000 de persoane, 37.000 copii, au rămas pe teritoriul României şi au nevoie de asistenţă socială, psihologică şi de sprijin pentru integrarea educaţională a copiilor. De cele mai multe ori, mamele ucrainence trec graniţa doar cu copiii lor, după ce au parcurs chiar şi zile întregi pe drum. Echipele Salvaţi Copiii România, aflate pe teren de la începerea crizei umanitare, au asistat 35.234 de persoane: 19.474 de copii si 15.760 de adulţi. În perioada sărbătorilor pascale, Salvaţi Copiii România a intensificat activităţile de sprijin umanitar şi a acordat 2.004 tichete sociale copiilor şi familiilor lor. Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România, a atras atenţia asupra vulnerabilităţii mamelor care fug din calea războiului, pentru a-şi pune copiii la adăpost: "Sunt mame tinere, cu copii de câteva săptămâni sau numai câteva zile, care au trecut printr-o naştere traumatizantă, în subsolurile spitalelor bombardate şi care fac un efort supraomenesc pentru a ajunge în România, uneori după zile de mers. Am văzut mame care au trecut graniţa la Isaccea, pe jos, purtându-şi în braţe nou-născuţii. Sunt femei vulnerabile, care au nevoie de asistenţă umanitară complexă, pentru ele şi copiii lor."

În total, 64% dintre copiii ucraineni au fost nevoiţi să îşi abandoneze locuinţa, şcoala şi comunitatea. Datele autorităţilor de la Kiev arată că peste 200 de copii ucraineni au murit în război şi alte câteva sute de copii au fost răniţi în atacurile armate. Totodată, mai mult de 100.000 de copii trăiesc în Ucraina în instituţii de îngrijire a copilului şi sunt în risc crescut de a fi lăsaţi în urmă.

Organizaţia Salvaţi Copiii evaluează constant nevoile copiilor şi ale familiilor acestora şi oferă asistenţă umanitară, după caz, la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina şi Republica Moldova, în Centrele de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil ale Inspectoratului General pentru Imigrări, precum şi în taberele de refugiaţi coordonate de IGSU şi în punctele de staţionare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb