Drept la replică

Piaţa de Capital / 21 august

În primul rând, cu toate că, în cuprinsul articolului "Lista scurtă a candidaţilor pentru Directoratul Transelectrica, dominată de persoane controversate", publicat în ediţia ziarului BURSA din 19.08.2024, este prezentat în mod eronat faptul că în CV-ul depus în cadrul procedurii de selecţie pentru poziţia de membru al Directoratului CNTEE Transelectrica SA nu se regăseşte funcţia deţinută de mine la Societatea Allsys Energy SA, menţionez că poziţia de "Preşedinte al Consiliului de Administraţie" al Societăţii Allsys Energy SA este prevăzută în mod clar în CV, chiar pe prima pagină, alături de perioada în care am îndeplinit această funcţie, respectiv 27.05.2020 - prezent. De altfel, împreună cu acest drept la replică, am transmis către redacţie şi CV-ul meu, exact aşa cum a fost depus în vederea selecţiei în cauză. Este posibil ca, dintr-o eroare, autorii să fi căutat societatea "Alsys Energy", aşa cum este prezentată în articol, şi, de aceea, să nu fi identificat numele real al companiei în cauză: "Allsys Energy SA".

În al doilea rând, în ceea ce priveşte actele normative invocate în cuprinsul articolului, trebuie menţionat faptul că art. 48 din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale, nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, reprezintă în concret transpunerea în legislaţia naţională a art. 35 din Directiva (UE) 2019/944, privind normele comune pentru piaţa internă de energie electrică şi de modificare a Directivei 2012/27/UE, cu modificările şi completările ulterioare, cu privire la separarea operatorilor de distribuţie de operatorii de producere, transport sau furnizare a energiei electrice. Concret, conform art. 48 din Legea energiei şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, alin 2 litera (a), "persoanele responsabile pentru managementul operatorului de distribuţie nu pot participa în structurile operatorului economic integrat pe verticală responsabile direct sau indirect pentru operarea zilnică a activităţilor de producere, transport sau furnizare de energie electrică".

În acest context, în ceea ce priveşte prezentarea eronată a activităţii Societăţii Allsys Energy SA ca fiind asociată cu legislaţia de mai sus, printr-un simplu research pe site-ul oficial, (cu titlu de exemplu, https://allsysenergy.ro/about-2/, rubrica Avize, atestate şi licenţe) se poate constata faptul că această societate nu este operator de distribuţie, ci prestează servicii pentru societăţi terţe, activităţi ce nu au nicio legătură cu statutul de operator de distribuţie. De asemenea, contrar celor induse de articolul menţionat, Societatea Allsys Energy SA nu deţine centrale de producere a energiei electrice, nici măcar din zona celor cu surse regenerabile şi, deci, nu este producător de energie electrică. Statutul de membru şi preşedinte al Consiliului de Administraţie dintr-o astfel de societate nu poate fi, astfel, considerat incompatibil cu cel de membru al Directoratului unei companii precum CNTEE Transelectrica SA.

Deşi sunt convins că acest tip de informaţii, precum cele prezentate în articolul menţionat, în ciuda faptului că sunt eronate, pot fi mai "savuroase", aş vrea totuşi să adaug câteva aspecte pe care le consider relevante atunci când discutăm despre aplicarea pentru o poziţie de membru al Directoratului într-o companie de importanţă strategică aşa cum este CNTEE Transelectrica SA, informaţii care nu au fost amintite. Sunt angajatul acestei companii încă din anul 2015, parcurgând într-un mod transparent şi profesionist mai multe niveluri ierarhice: de la posturi de execuţie, la început, la posturi de conducere şi chiar la poziţia de membru al Directoratului. Am urmat, atât din perspectivă educaţională, cât şi profesională, toţi paşii obligatorii, în opinia mea, pentru a avea o pregătire necesară oricărui manager profesionist care doreşte să conducă activităţi, companii şi oameni. Mai mult, consider că am demonstrat seriozitate şi profesionalism şi prin performanţele avute în mediul privat (recomand autorilor să caute, în motorul de căutare Google, pe lângă lista operatorilor de distribuţie din România, care confirmă inexistenţa unei incompatibilităţi în cazul meu, şi performanţele financiare ale Societăţii Allsys Energy SA din ultimii ani).

În consecinţă, aplicaţia mea pentru poziţia de Membru al Directoratului CNTEE Transelectrica SA reprezintă dorinţa de a contribui cu aptitudinile, competenţele şi experienţa pe care le deţin la bunăstarea unei companii care are nevoie, mai mult ca oricând, de o direcţie strategică riguros implementată, în contextul unei industrii energetice aflate într-o perioadă complexă de dezvoltare, cu riscuri asociate ce ajung din ce în ce mai des în atenţia publică. Desigur, reprezintă şi dorinţa de a creşte profesional, dorinţă pe care nu găsesc vreun motiv să nu ii dau curs.

Adrian Moraru

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4781
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2350
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8312
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7290

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb