DREPTUL LA REPLICA

Preşedinte senator, Prof. univ. Mihaela Rodica Stănoiu, Secretar senator, Ion Basgan
Ziarul BURSA #Politică / 27 martie 2005

În cotidianul "Bursa", din data de 13 octombrie 2005, a fost publicat articolul cu titlul "P.S.D. redeschide scandalul falimentului Băncii Internaţionale a Religiilor". În primul alineat se menţionează că "Procedura de declanşare a falimentului şi lichidarea Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR) au fost făcute în mod fraudulos, susţin senatorii P.S.D. Rodica Stănoiu şi Ion Basgan, din cadrul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii".

Subsemnaţii senatori, aducem la cunoştinţă că nu ne-am exprimat opinia privată şi nu am făcut nici o declaraţie publică în legătură cu procedura de declanşare a falimentului şi lichidarea Băncii Internaţionale a Religiilor. În consecinţă, dezminţim opinia semnatarului articolului, domnul Cătălin Oprea, şi afirmaţia potrivit căreia, senatorii Rodica Stănoiu şi Ion Basgan, din cadrul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii susţin că procedura de declanşare a falimentului şi lichidarea Băncii Internaţionale a Religiilor au fost făcute în mod fraudulos.

Susţinerea autorului articolului, şi anume că "Repunerea în discuţie a raportului Ciuceanu de către Rodica Stănoiu nu poate trezi decît suspiciuni" este nefondată şi induce cititorilor o preocupare nereală asupra problemei BIR. De aceea, se impun cîteva precizări. Nu Preşedintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii din Senat şi Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii din Senat a cerut Biroului permanent al Senatului să supună aprobării documentaţia înaintată la data de 23.09.2004. Este hotărîrea Comisiei, nu decizia Preşedintelui Comisiei.

Menţionăm că, domnul senator Ion Basgan este membru al Partidului Naţional Liberal, nu este membru al Partidului Social Democrat.

Un sofism

Preşedintele "Comisiei pentru cercetarea abuzurilor corupţiei şi petiţii" din Senat, doamna Rodica Stănoiu, a semnat Adresa prin care remite Biroului Permanent documentaţia privind Banca Internaţională a Religiilor (BIR).

Preşedintele reprezintă Comisia. Întrucît reprezintă Comisia, preşedintele nu poate susţine că nu este el cel (sau cea) care a cerut Biroului Permanent să supună aprobării documentaţia privind BIR. Reprezentantul Comisiei este solidar cu Comisia.

Nicăieri, în Adresa către Biroul Permanent nu scrie "vă rugăm să supuneţi documentaţia BIR aprobării, deşi, eu, Rodica Stănoiu, preşedintele Comisiei, n-am nimic de a face cu asta şi n-am idee de ceea ce se găseşte în documentaţie". Faptul că Rodica Stănoiu semnează Adresa lasă impresia inversă.

Dar, cine ştie, poate Rodica Stănoiu are dreptate şi semnătura sa nu are nici o importanţă. În această eventualitate, i-am publicat, totuşi, replica nu pentru că ar fi fost necesar, ci pentru că aşa obişnuim noi să acordăm dreptul la replică. ("BURSA")

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb