Drulă: "Am trimis scrisoare CE privind devalizarea bugetului României prin decret"

T.B.
Politică / 10 noiembrie 2023

Drulă: "Am trimis scrisoare CE privind devalizarea bugetului României prin decret"

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Arad, că a transmis Comisiei Europene o scrisoare legată de măsurile din ultima perioadă ale Guvernului României şi "devalizarea bugetului", în încercarea de "a opri acest dezastru fiscal", transmite agerpres.ro.

Drulă a spus că USR face "toate eforturile pentru a opri acest dezastru fiscal al Guvernului" şi a trimis Comisiei Europene o scrisoare în legătură cu "devierea de la procedura de deficit excesiv şi măsurile neconstituţionale în domeniul fiscal, devalizarea bugetului României pe bază de decret", informează agerpres.ro.

Liderul USR a precizat că i-a informat despre acest lucruri pe reprezentanţii Comisiei şi prin discuţii directe, "pentru că stabilitatea financiară a statelor membre este o preocupare, evident, a Comisiei Europene", relatează agerpres.ro.

Conform sursei citate, "Facem uz de toate posibilităţile de a apăra banii publici ai românilor şi printre acestea a fost şi această informare a Comisiei Europene pentru că situaţia, aşa cum o spune de altfel ministrul Finanţelor de la PNL, este gravă'', a declarat Drulă.

Acesta a adăugat, potrivit agerpres, "Privilegiile sunt neatinse, pensiile speciale sunt la locul lor şi ni se spune că vor fi eliminate peste 40 de ani, o glumă proastă, în mod evident, la o guvernare care nu se poate ţine de măsuri nici măcar o lună. Am văzut că a spus Marcel Ciolacu că e neconstituţional să nu crească pensiile speciale. În afară de faptul că aceasta este o minciună, ne arată viziunea PSD şi PNL asupra statului român: privilegii pentru câţiva şi mâna în buzunarul celor mulţi", a declarat Cătălin Drulă.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cat mai avem presa libera citim ca PARLAMENTUL din care fac parte si USR ,si Forta dreptei si PMP etc ,deci au aprobat UNANIM cumpararea de avioane ultima generatie (si livrare in secolul urmator) si tancu Abrams si transportoare americane ...etc Aceasta e adevarata devalizare a bugetului Romaniei si este foarte grav ca parlamentul a trecut aprobarile pentru aceste cheltuieli nenecesare ,uriase in timp ce deja Romania e pe deficit si trebuie sa reduca cheltuielile publice . Romania nu e amenintata de nimeni altcineva decat de propria clasa politica iresponsabila care taraie tara inspre un razboi pe care nimeni din populatie nu il aproba ,nu il sustine ,chiar il uraste ! Opriti risipa care se petrece la Ministerul apararii sub pretextul ca ne creste securitatea : asta e o minciuna sfruntata . Nu ne creste securitatea ,ci exact invers ,ne pune in pericol ,ca fiind vezi Doamne ....(zice Geoana ) marea forta din flancul estic al aliantei . Voi aprobati cheltuielile astea prostesti in Parlament contra securitatii Romanbiei si contra sigurantei cetatenilor . Odata impinsi in caruselul tocatorilor de carne , deodata o sa apara peste tot in media cum ca ...de pe teritoriul Romaniei s au facut atacuri ...vai vai vai ,hai la razboi ca sa pierdem tot si sa dam transportoare Pirahnia la apa ! Ca pina la urma pericolul sa fie pierduta Delta ,litoralul si toata Dobrogea prin manevrele astea e enorm ,uitati va la Ucraina care avea 700 000 oameni in armata si inzestrare facuta timp de 8 ani de SUA : a pierdut toata coasta marii Azov ,aproape toata coasta marii negre ,si 20 % din teritoriu . Au primit armament si munitie si au nevoie de carne de tun ...romaneasca . Sa mearga Geoana sa se inscrie in armata Ucrainei ,ca sa simta pe pielea lui fericirea pe care le a adus o Nato ucrainenilor !

    1. ...

    ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb