Drumarii pichetează astăzi Guvernul

Alina Toma
Ziarul BURSA #Politică / 23 decembrie 2005

Federaţia Generală a Sindicatelor "Familia" şi Sindicatul Drumarilor "Elie Radu" solicită instituţiilor abilitate aprobarea bugetului în forma propusă de Compania Naţională de Autostrăzi. Reprezentanţii sindicatelor vor picheta astăzi Guvernul în semn de protest că alocaţiile bugetare nu acoperă necesităţile Companiei Naţionale de Autostrăzi. Sindicaliştii cer respectarea, în principal, a capitolului "Cheltuieli de personal", avînd în vedere că salariile sînt plătite din venituri proprii.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, din veniturile şi sursele financiare alocate în baza contractului de concesiune dintre Compania Naţională de Autostrăzi şi Ministerul Transporturilor, nu pot fi executate toate lucrările necesare de întreţinere curentă şi periodică a drumurilor naţionale şi europene. Situaţia persistă de la abrogarea Legii Fondului Special al Drumurilor Publice. Acest fapt a dus la creşterea considerabilă a numărului de accidente de circulaţie, cu pagube materiale şi umane considerabile, cu implicarea lucrătorilor din drumuri la procesele de des-păgubiri care apar ulterior.

Sindicatul Drumarilor "Elie Radu" consideră necesară implicarea sa în efortul de a obţine alocarea de fonduri financiare corespunzătoare reţelei de drumuri naţionale. Această problemă ar putea fi rezolvată prin adoptarea unui act normativ similar legislaţiei din Uniunea Europeană, care să asigure o finanţare corespunzătoare lucrărilor de întreţinere a infrastructurii drumurilor, inclusiv prin alocarea sumelor cores-punzătoare cotei parte din acciza pe carburanţi.

FGS "Familia" reprezintă interesele Sindicatului Drumarilor "Elie Radu" (cu un număr de 2.700 membri din 6.600 salariaţi) din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi.

Sindicaliştii se mai plîng de inexistenţa unui buget aprobat pentru anul viitor la Compania Naţională de Autostrăzi, pers-pectiva amputării bugetului pro-pus de companie şi a aprobării unui buget neacoperitor pentru necesarul de fond de salarii. În plus, începînd cu luna octombrie 2005, au fost puse în practică cerinţele impuse de legislaţia în vigoare, care majorează cu 75% salariul personalului care derulează fonduri comunitare, fonduri care nu au fost cuprinse în bugetul anului în curs. Aşa că o sumă mai mică alocată cheltuielilor de personal ar duce la imposibilitatea respectării legislaţiei referitoare la plata celor care derulează fonduri ISPA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb