Dräger: Aparatele DrugTest 5000 generează rezultate care coincid cu analizele de sânge cu o acurateţe de peste 95%

F.D.
Companii / 23 august

Sursa foto: https://www.draeger.com/ro_ro/Home

Sursa foto: https://www.draeger.com/ro_ro/Home

Germania, Franţa, Belgia, Spania, Regatul Unit, Ţările de Jos, Austria, Suedia, SUA, Bulgaria, Polonia, Australia şi Noua Zeelandă, sunt doar câteva dintre numeroasele ţări, în afară de România, care folosesc dispozitivele Dräger DrugTest5000 de depistare a drogurilor folosind probe de salivă şi nu doar pentru identificarea persoanelor care conduc autovehicule sub influenţa substanţelor psihoactive, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În Australia, de exemplu, angajatorii sunt obligaţi să asigure siguranţa angajaţilor la locul de muncă, iar aceasta include obligativitatea ca toţi angajaţii să fie testaţi antidrog la începerea activităţii.

Angajamentul României faţă de siguranţa rutieră este evident din perspectiva măsurilor avansate de testare a drogurilor. Prin implementarea unor protocoale riguroase de testare în trafic şi înăsprirea sancţiunilor pentru conducerea sub influenţa drogurilor, România se alătură ţărilor europene în creşterea siguranţei publice şi descurajarea consumului de substanţe psihoactive la volan.

Dräger DrugTest 5000 pentru test de salivă generează rezultate care coincid cu analizele de sânge cu o acurateţe de peste 95% şi poate detecta simultan, cu precizie până la opt clase diferite de substanţe, cum ar fi canabis, amfetamină, metamfetamină, opiacee, cocaină şi metadonă, fapt confirmat prin numeroase studii internaţionale de laborator.

Un rezultat pozitiv indică prezenţa unei substanţe psihoactive. Cu toate acestea, ca şi în cazul oricărei tehnologii de imuno-testare, orice rezultat pozitiv, calitativ, trebuie confirmat printr-o a doua metodă. Pentru confirmarea substanţelor detectate metoda standard este cromatografia cuplată cu spectrometria de masă (GC-MS sau LC-MS). Dräger DrugTest 5000 detectează calitativ în teren clase de droguri, în urma cărora cromatografia cuplată cu spectrometria de masă identifică calitativ, cât şi cantitativ, tipul de drog. Analiza de confirmare prin UHPLC-MS/MS sau altă tehnică instrumentală bazată pe MS este o procedură standard la nivel internaţional.

Un rezultat negativ înseamnă că substanţa nu a fost detectată. Un rezultat invalid sugerează o eroare de testare, care necesită o retestare.

Rezultatele fals negative sunt rare, fapt important care exclude riscul ca un conducător auto să-şi continue drumul sub influenţa substanţelor psihoactive şi să pună în pericol viaţa altor participanţi la trafic sau pietoni.

Rezultatele fals pozitive pot fi generate de unele interferenţe cu substantele active din anumite medicamente.

Conform raportului publicat în Forensic Science International de către Serviciul Public Federal de Justiţie, Institutul Naţional de Criminalistică şi Criminologie din Belgia, a rezultat: "folosind casetă de testare, DrugTest 5000 testkit demonstrează o sensibilitate de peste 95%".

Conform raportului National Highway Traffic Safety Administration- US Department of Transportation, rezultă ca în urma testării, Dräger DrugTest 5000 prezintă:

99,1% Sensibilitate: Probabilitatea unui rezultat pozitiv pentru o clasă de droguri în rândul şoferilor confirmaţi pozitiv pentru un drog din acea clasă.

99,2% Specificitate: Probabilitatea unui rezultat negativ pentru o clasă de droguri în rândul şoferilor confirmaţi negativ pentru un drog din acea clasă.

99,1% Acurateţe: Proporţia rezultatelor adevărate pozitive şi adevărate negative; o măsură generală.

98,3% VPP: Procentul de mostre cu rezultate pozitive care sunt adevărate pozitive.

99,5% VPN: Procentul de mostre cu rezultate negative care sunt adevărate negative.

Un alt studiu, efectuat în Italia de către Institutul de Medicină Legală a Universităţii Catolice a Sfintei Inimi; Departamentul Poliţiei Antidrog; Secţia de Medicină Legală din cadrul Departamentului de Sănătate Publică şi Medicină Comunitară a Universităţii Verona; Ministerul de Interne, Departamentul pentru Siguranţa Publică şi Serviciul de Patrulare a Autostrăzilor; a concluzionat că: "Aplicând limitele furnizate de producători, Drugtest5000 a îndeplinit criteriile stabilite în DRUID în ceea ce priveşte sensibilitatea, specificitatea şi acurateţea de peste 90%, aşa cum este cerut în ROSITA; în timpul aplicării limitelor DRUID, doar Drugtest5000 a îndeplinit criteriile stabilite pentru toate clasele de substanţe."

În urma studiului realizat de Serviciul Mobil de Poliţie Norvegian (NMPS), Dräger DrugTest 5000 s-a dovedit a fi un instrument eficient pentru forţele de ordine în identificarea potenţialilor şoferi sub influenţa drogurilor, dublând rata de detectare a cazurilor. Dispozitivul a oferit rezultate rapide şi fiabile pentru screeningul de teren, făcându-l un instrument valoros pentru asigurarea siguranţei rutiere.

Dräger DrugTest5000 implică colectarea unei probe de salivă cu un kit de recoltare. Proba este apoi analizată în cadrul dispozitivului, oferind rezultate de identificare calitativa în doar câteva minute. Rezultatele sunt afişate ca pozitive, negative sau invalide, iar utilizarea corectă este esenţială pentru acurateţe.

Intervalul de timp în care substantele active din anumite medicamente pot fi detectate într-un lichid oral depinde de diverşi factori precum cantitatea, metoda şi frecvenţa de administrare, cât şi metabolismul unei persoane.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4754
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2522
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8753
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.7295

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb