DS Smith îşi consolidează strategia de sustenabilitate "Now & Next"

T.B.
Companii / 18 iulie 2023

DS Smith îşi consolidează strategia de sustenabilitate "Now & Next"

DS Smith a anunţat obiective şi mai ambiţioase, ca parte a strategiei sale "Now & Next" pentru a accelera tranziţia către o economie circulară, cu emisii reduse de carbon.

În parteneriat cu clienţii săi, începând cu anul 2020, DS Smith a înlocuit 762 de milioane de materiale plastice problematice cu alternative bazate pe fibre şi a dezvoltat peste 30.000 de proiecte pe zona de circularitate cu ajutorul Parametrilor de Design Circular, un instrument inovator şi o premieră în industrie, care permite clienţilor să măsoare circularitatea ambalajelor lor.

În acelaşi timp, în linie cu obiectivele sale de decarbonizare, DS Smith a redus în acest an emisiile de CO2 cu 10% (15% faţă de 2019) şi a realizat o reducere de 4% a consumului de apă în fabricile de hârtie din zonele expuse riscului de stres hidric. De la lansarea strategiei "Now & Next", compania a atins 9 din cele 26 de obiective propuse, iar altele 3 sunt în curs de îndeplinire înainte de termen.

Prin consolidarea acestor realizări şi pentru a face faţă provocărilor unei lumi în continuă schimbare, compania şi-a crescut ambiţiile privind sustenabilitatea, stabilind un set de obiective specifice, pentru accelerarea progresului.

Noile angajamente "Now & Next", dezvoltate în colaborare cu experţi independenţi, vor acorda prioritate circularităţii, vor accelera drumul către Net Zero şi vor îndrepta atenţia companiei către oameni, comunităţi şi natură.

Miles Roberts, Directorul General al Grupului, a declarat: "Am înregistrat progrese bune cu strategia noastră de sustenabilitate "Now & Next", dar contextul în care suntem ne obligă să facem mai mult. De aceea, luăm măsuri astăzi pentru a ne asigura că angajamentele noastre ţin pasul cu o lume aflată în continuă schimbare, accelerând tranziţia către o economie circulară, cu emisii de carbon reduse".

Impulsionate de misiunea DS Smith de a redefini ambalajele şi adaptate pentru o lume în schimbare, principalele evoluţii cheie şi obiective ale strategiei de sustenabilitate "Now & Next", sunt următoarele:

Circularitate

Până în 2025, să testăm până la 5 proiecte pilot de reutilizare şi să continuăm să producem ambalaje 100% reciclabile şi reutilizabile.

Carbon

Până în 2030, reducerea emisiilor de GES din scopurile 1, 2 şi 3 cu 46% faţă de 2019/2020;

Până în 2027, să încurajăm 100% dintre furnizorii noştri strategici (care reprezintă 76% din emisiile de bunuri şi servicii achiziţionate) să îşi stabilească propriile obiective bazate pe date ştiinţifice;

Până în 2050, atingerea Net Zero pentru emisiile de gaze cu efect de seră.

Oameni şi Comunităţi

Până în 2030, să implicăm 10 milioane de oameni (creştere de la 10 milioane) în Economia Circulară şi în stiluri de viaţă bazate pe circularitate;

Până în 2025, ateliere de leadership incluziv finalizate de toate echipele de conducere din toate locaţiile;

Până în 2030, să îmbunătăţim diversitatea de gen pentru a ajunge la 40% de femei în poziţii de conducere din topul companiei;

Atingerea Viziunii Zero - ţintim sa avem Zero accidente, în unităţile noastre de producţie

Natură

Până în 2025, să măsurăm şi să îmbunătăţim biodiversitatea în propriile păduri şi să evaluăm dependenţele noastre faţă de natură;

Stabilirea unor obiective de regenerare a naturii printr-o abordare bazată pe ştiinţă;

Până în 2030, reducerea cu 10% a intensităţii extragerii de apă în fabricile de hârtie expuse riscului de stres hidric, în comparaţie cu 2019.

Miles Roberts, Directorul General al Grupului, a completat: "Pentru a aborda schimbările climatice, este crucial să adoptăm surse de energie regenerabile cu emisii reduse de carbon. Însă trebuie să abordăm, de asemenea şi modul în care facem şi utilizăm lucrurile în viaţa noastră de zi cu zi, prin trecerea la o economie circulară. Prin principiile noastre de proiectare circulară, deja acţionăm ca poartă de intrare în economia circulară pentru clienţii noştri, ajutând unele dintre cele mai cunoscute branduri de produse de larg consum din lume să îşi atingă obiectivele de sustenabilitate, alături de obiectivele noastre".

Prin utilizarea Principiilor şi a Parametrilor de Design Circular, DS Smith sprijină clienţii în eliminarea deşeurilor şi a poluării încă din faza de proiectare a ambalajului, menţinând materialele în uz entru o perioadă mai lungă, reducând astfel cererea de resurse naturale. Începând cu crearea lor în 2019, Parametrii de Design Circular ai DS Smith au sprijinit mii de proiecte de design. Aproximativ 3.000 de soluţii care utilizează Parametrii de Design Circular stabiliţi de DS Smith sunt prezentate clienţilor în fiecare lună, sprijinindu-le astfel acestora tranziţia către economia circulară.

DS Smith deţine în România un centru de coordonare a operaţiunilor de reciclare în Bucureşti, două depozite de reciclare în Otopeni şi Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie, la Zărneşti, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav şi la Timişoara şi 3 puncte de lucru, în Piteşti, Timişoara şi Otopeni, judeţul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajaţi.

Utilizând exclusiv hârtie reciclată, fabrica DS Smith din Zărneşti este cea mai mare unitate de producţie de profil din România, deservind aproape jumătate din cererea locală de hârtie pentru ambalaj.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb