DS Smith, furnizor în domeniul ambalajelor sustenabile, prin fabrica sa de hârtie din Zărneşti, investeşte în educaţie şi îşi extinde parteneriatul cu Liceul Tehnologic ‚Malaxa'. Astfel, începând cu anul şcolar 2024 - 2025, elevii claselor a XI-a de la profilul Mecanic vor putea beneficia de un nou Curriculum de Dezvoltare Locală, intitulat Monitorizarea şi Întreţinerea Maşinilor şi Utilajelor din Industria de Hârtie, conform unui comunicat emis redacţiei.
Cele 64 de ore de pregătire susţinute de ingineri din cadrul echipei DS Smith au rolul de a îi familiariza pe elevi cu tehnologia de fabricare a hârtiei. Pregătirea se desfăşoară în laboratorul tehnologic din unitatea de învăţământ, precum şi la operatorul economic. Astfel, după absolvire, tinerii se vor putea integra mai uşor pe piaţa muncii sau îşi vor putea continua pregătirea profesională în cadrul facultăţilor de profil.
Marius Juncanariu, Directorul Fabricii de hârtie DS Smith din Zărneşti, afirmă: "Atragerea tinerilor spre zona de învăţământ profesional şi încurajarea lor să ia în calcul o carieră în producţie sunt aspecte care ne privesc pe toţi. Prin colaborarea cu Liceul Tehnologic Malaxa şi lansarea acestui CDL, vrem să demonstrăm că meseriile din producţie nu sunt doar o opţiune, ci o alegere inspirată şi valoroasă, atât pentru ei, cât şi pentru comunitatea din care fac parte."
Diana Ciuraru, Director de Resurse Umane DS Smith Zărneşti, adaugă:
După nişte ani dificili în atragerea de talente tinere în sector, putem spune că, la ora actuală, a lucra în mediul industrial poate deveni un motiv de mândrie. La DS Smith Zărneşti, investim continuu în acţiuni educaţionale, astfel încât tinerii să îşi dezvolte abilităţile şi să aibă o traiectorie profesională clară. Prin atragerea lor către o carieră în producţie, construim nu doar echipe mai puternice, ci şi comunităţi mai reziliente".
Acest Curriculum de Dezvoltare Locală completează portofoliul de proiecte dedicate educaţiei pe care DS Smith le derulează în Zărneşti, dar şi la nivelul judeţului Braşov. În această direcţie se înscriu şi lecţiile de sustenabilitate şi economie circulară dedicate elevilor din învăţământul primar, colaborarea cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, precum şi alte iniţiative ce au ca scop dezvoltarea comunităţii locale.
Opinia Cititorului