DSU: Constanţa prelungeşte carantina pentru alte 14 zile

A.B.
Miscellanea / 23 decembrie 2020

Constanţa prelungeşte carantina pentru alte 14 zile

Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la contestarea în instanţă a ordinelor şefului DSU în vederea purtării măştii de protecţie în spaţii deschise în Constanta, facem următoarele precizări:

În temeiul Legii 136/ 18 iulie 2020, şeful Departamentului pentru Situaţii de urgenţă a emis ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru Municipiul Constanţa în baza Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa emisă la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Constanţa şi în baza evaluării epidemiologice avizată de către Institutul Naţional de Sănătate Publică. Ulterior acestei forme legale de limitare a răspândirii noului virus, în aria teritorială anterior enunţată, şeful DSU, dr. Raed Arafat, în urma aceleaşi proceduri de avizare, conform Legii 136/iulie 2020 descrisă mai sus( CJSU Cosntanţa - DSP Constanţa - INSP) a emis alte două ordine de prelungire a carantinei zonele, timp de 14 zile fiecare, în vederea limitării răspândirii Coronavirusului SARS-CoV-2, în municipiul Constanţa.

În ceea ce priveşte prevederea prin care se constituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţii închise şi deschise, reiterăm articolul prevăzut în ultimul Ordin de prelungire a carantinei zonele pentru municipiul Constanţa, astfel :

Art.4 - "Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să se acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani, prezente în spaţii închise şi deschise."

Totodată, baza legală a acestui ordin o constituie Hotărârea de Guvern nr.1065 din 11 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în Anexa 2 privind măsurile pentru asigurarea rezilienţei comunităţilor se prezintă următoarele:

Articolul 1

În condiţiile art. 5 alin. (2) lit. d) şi ale art. 13 lit. a) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 13 şi art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Din datele centralizate la nivelul CNCCI care indică situaţia/ evoluţia zonelor aflate sub incidenţa carantinei teritoriale, prin ultimul comunicat de presă diseminat opiniei publice în data de 14 decembrie 2020 am evidenţiat eficienţa impunerii măsurilor de carantinare zonală luate de autorităţile direct implicate în gestionarea situaţiei sanitare dificile existente şi totodată scăderea incidenţei la mia de locuitori prin respectarea tuturor măsurilor în zonele carantinate de către toţi cetăţenii.

În scopul menţinerii sănătăţii populaţiei, dorim să adresăm un apel tuturor cetăţenilor care ne sunt parteneri în această criză sanitară şi anume, să respecte măsurile de limitare a răspândirii noului Coronavirus, să poarte mască de protecţie, să manifeste atenţie sporită igienei şi să evite zonele aglomerate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Va fi prelungita carantina în Constanța pina va fi perfectat contractul UE-China de investiții, citește chinezii cumpăra de comun acord cu acoliții europeni, pe nimic, ce a distrus pandemia planificata.Europenilor li se face vaccinul, se împrumută ca nebunii(cică sa salveze economii, sisteme de sănătate, etc pe care ei înșiși le-au distrus), plătesc datorii și dobânzi unora pe care noi nu ii știm, li se va da venitul minim garantat, cu condiția sa renunțe la orice bun deținut în proprietate, dar li se interzice dreptul la munca și la libera inițiativa, libera circulație, opinie, li se ia dreptul la sănătate și la educație. În schimb capitalul chinezesc (și al globalistilor) cuprinde în totalitate Europa, asa cum capitalul american, prin planul Marshall, a cuprins după cel de-al doilea război mondial acest continent(tot în urma unei distrugeri majore). SUA se vede exclusa și pierde teren în Europa, de aceea se opune pactului comun de investiții. Noua situație va fi grea pt europeni, pt ca modelul chinez este greu de suportat(noi romanii cam știm cu ce se maninca).Teoria conspirației exista, doar ca nu este a celor ce au dibuit ce se ascunde în spatele variantei oficiale și se opun, ci este realitate pusa în practica. Mai câștiga bigpharma(nemăsurat) și anumiți psiho-sociopati care nu mai au loc de restul oamenilor și cred ca doar lor le revine dreptul la viata pe pamint, jucându-se de-a Demiurgii,pacalind milioane de oameni.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb