DSVSA Braşov înlătură suspiciunile privind infestarea curcanilor de Codlea cu antibiotice

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 19 martie 2013

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov a trimis, ieri, o adresă companiei Galli Gallo SRL Codlea prin care se anunţă că "având în vedere că nu se susţine suspiciunea de contaminare cu medicamente de uz veterinar, alerta rapidă a fost închisă, iar loturile suspectate aflate în reţeaua comercială internă nu sunt supuse niciunei restricţii". DSVSA Braşov a demarat, săptămâna trecută, o anchetă cu privire la contaminarea cu reziduuri de antibiotice a cărnii de curcan produse de compania Galli Gallo, după ce un laborator din Germania a precizat că a preluat carnea infestată de la firma din Codlea.

Vicepreşedintele ANSVSA Vladimir Mănăstireanu a declarat, săptămâ­na trecută, că ar fi ajuns în Germania carne de curcan cu reziduuri de antibiotic de la o fermă din România, fiind trimisă o notificare în acest sens prin Sistemul Rapid de Alertă. Mănăstireanu a precizat că, după primirea alertei, inspectorii sanitar-veterinari s-au dus la unitatea incriminată pentru a face ancheta privind carnea de curcan care a plecat la export intracomunitar.

El a precizat că în momentul în care suspiciunea este transmisă prin Sistemul Rapid de Alertă, întreaga cantitate de carne suspectată este retrasă de la vânzare. Mănăstireanu a mai spus că inspectorii sanitar-veterinari vor preleva probe care vor fi trimise la laborator, iar în patru-şapte zile ar putea fi anunţate rezultatele testelor şi verificărilor făcute.

Cătălin Muntean, proprietarul grupului de firme Gali Galo, susţinea că societăţile sale nu au probleme în ceea ce priveşte reziduurile de antibiotice descoperite în carnea de curcan vândută de o firmă din Germania. "De la noi a plecat un tir cu carne de curcan în Germania, în 28 iunie. De aici a fost vândută unei alte companii, care, la rândul ei, a vândut-o unui procesator, care a făcut carne panetată pe care a distribuit-o în Anglia şi mai nu ştiu pe unde. Acum, după nouă luni de zile, s-a descoperit că acea carne panetată a procesatorului respectiv avea reziduuri de antibiotic", a spus Muntean, precizând, totodată, că procesatorul respectiv prelucrează carne de curcan din mai multe ţări, cum ar fi Ungaria sau Polonia. "S-au luat probe dintr-un lot din care s-au făcut verificări şi la un laborator din România şi a ieşit negativ. Din Germania au venit două rezultate din acelaşi lot şi acelaşi laborator - unul negativ, unul pozitiv", a explicat Muntean, precizând că testul făcut de laboratorul din România a fost cel iniţial care a permis exportul cărnii de curcan.

Şi crescătorii de păsări au contestat, ieri, exactitatea traseului cărnii de curcan cu reziduuri de antibiotic găsite în Germania, exportată la mijlocul lui 2012, deoarece stabilirea originii cărnii a fost realizată doar prin declaraţia procesatorului, fără să existe etichetă care să ateste provenienţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb