DTZ Research previzionează o creştere de 22% a capitalului disponibil global pentru investiţii pe piaţa imobiliară în 2011

C.P.
Companii #Imobiliare / 27 octombrie 2010

DTZ Research, parte a companiei globale de consultanţă în domeniul imobiliar DTZ, estimează pentru 2011 un capital global pentru investiţii imobiliare de 281 miliarde dolari, înregistrându-se o creştere cu 22%, comparativ cu cifrele estimate de către DTZ în decembrie 2009, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Cel mai recent raport "The Great Wall of Money", lansat în octombrie 2010, analizează capitalul mobilizat pentru investiţii de un grup amplu de investitori. Cea mai mare creştere a capitalului disponibil va fi înregistrată în Statele Unite (97 miliarde dolari), unde se aşteaptă o majorare cu 54% faţă de estimările din decembrie 2009. Acest rezultat este în acord cu scorul de 89 de puncte din studiul DTZ Fair Value Index, care evidenţiază faptul că majoritatea pieţelor din Statele Unite reprezintă o oportunitate pentru diverşi investitori. Şi Asia Pacific înregistrează o creştere cu 29%, cumulând un capital de 71 miliarde dolari, în timp ce majoritatea capitalului disponibil este concentrat în Europa (112 miliarde dolari), situaţie neschimbată de la ultima estimare a DTZ, din decembrie 2009.

"Interesul crescut al investitorilor pentru Statele Unite este în opoziţie cu situaţia de acum un an. Majoritatea pieţelor din Statele Unite erau reci, prezentând randamente sub nivelul ce reflectă riscul perceput. Această oportunitate rămâne deocamdată neexploatată, întrucât volumele tranzacţionate în SUA nu au atins limita celor din Europa şi Asia Pacific", a declarat Nigel Almond, Associate Director of Forecasting & Strategy al DTZ şi autor al raportului.

Raportul DTZ reliefează revenirea companiilor listate şi a celor private, firmele listate cumuland 17% din capitalul disponibil, comparativ cu 4% în decembrie 2009. Capitalul provenit de la companiile private este de 14% din totalul disponibil în prezent, pornind de la o valoare precedenta de 3%. Fondurile manageriate de către terţi reprezintă încă sursa principală de capital, chiar dacă ponderea lor a scăzut de la 77% la 49%.

Informaţiile oferite de către DTZ Research dovedesc faptul că diversificarea pe criterii geografice şi pe tipuri de proprietăţi reprezintă încă o prioritate pentru investitori. În linie cu rezultatele analizelor anterioare, cea mai mare parte a capitalului este destinat a fi investit în mai multe tări. Cu toate acestea, procentul acesta a scăzut de la 70% la 56%, demonstrând faptul că atenţia este în prezent concentrată asupra investiţiilor într-o singură ţară. Din ultima categorie, s-a observat o intensificare a interesului fondurilor pentru SUA. Statele Unite acoperă 51% din totalul capitalului orientat către o singură ţară.

Studiul a mai arătat că atât Asia Pacific cât şi Europa vor fi în vizorul investitorilor, capitalul investit fiind mai mare în comparaţie cu valoarea mobilizată pentru investiţii în aceste regiuni. Acest fapt indică o creştere a investiţiilor externe în 2011. Revigorarea fluxurilor de investiţii externe va începe de la un nivel scăzut, având în vedere diminuarea seminficativă din ultimii trei ani.

În prima jumătate a anului 2010, volumul de investiţii la nivel global a crescut substanţial, atingând valoarea de 133 miliarde dolari, dublu faţă de aceeaşi perioadă din 2009. În Asia Pacific, volumul s-a triplat faţă de anul trecut, atingând valoarea de 64 miliarde dolari. Investiţiile în Europa au totalizat 54 miliarde dolari, în creştere cu 86%. Statele Unite aşteaptă încă o creştere a tranzacţiilor, cu un volum investiţional constant de 15 miliarde dolari.

"Având în vedere volumele investiţionale care vizează pieţele de real estate, putem anticipa o creştere a investiţiilor la nivel global în 2011. Au existat schimbări semnificative în ceea ce priveşte destinaţia investiţiilor în ultimele nouă luni. În consecinţă, aşteptăm ca volumele de investiţii din Statele Unite să aibă o creştere substanţială, faţă de Europa şi Asia Pacific", a declarat Hans Vrensen, Director global al DTZ Research.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb