Dubai World va avansa, în martie, o propunere creditorilor săi pentru reeşalonarea datoriei

ANCUŢA STANCIU
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 februarie 2010

Guvernul din Dubai a declarat, pe 7 februarie, că a acordat 6,2 miliarde de dolari conglomeratului Dubai World, în ultimele 12 luni.

Guvernul din Dubai a declarat, pe 7 februarie, că a acordat 6,2 miliarde de dolari conglomeratului Dubai World, în ultimele 12 luni.

Compania publică Dubai World va prezenta în martie o propunere creditorilor săi pentru reeşalonarea datoriei de 22 miliarde de dolari. "Nici guvernul, nici Dubai World nu au prezentat propuneri de reeşalonare a datoriei până în prezent. Ne aşteptăm ca acest lucru să aibă loc în luna martie", a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului.

Anunţul "Dubai World", din 25 noiembrie, prin care cerea un moratoriu de şase luni pentru plata unei părţi a datoriilor care urmau să ajungă la scadenţă la jumătatea lunii decembrie, a zguduit câteva zile pieţele financiare regionale şi internaţionale. La 1 decembrie, holdingul a anunţat că negociază restructurarea unor datorii de circa 26 de miliarde de dolari pentru două dintre principalele companii imobiliare, "Nakheel" şi "Limitless".

Abu Dhabi a acordat în decembrie un împrumut de 10 miliarde de dolari emiratului Dubai, cu scopul de a sprijini compania de stat "Dubai World" să-şi onoreze obligaţiile financiare.

"Guvernul şi compania acţionează în cadrul principiilor acceptate internaţional pentru ca procesul să fie just şi echitabil pentru toţi creditorii", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Guvernul din Dubai a declarat, pe 7 februarie, că a acordat 6,2 miliarde de dolari conglomeratului Dubai World, în ultimele 12 luni, şi că este gata să-i ofere mai mult dacă este necesar. Datoria totală a Dubaiului este estimată la 80-100 miliarde de dolari, însă anumiţi experţi sunt de părere că ar putea ajunge la 170 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb