DUBLU SUCCES LA "GALA PREMIILOR PIEŢEI DE CAPITAL" Ziarul "BURSA" dovedeşte succesul printului

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 decembrie 2013

Ziarul "BURSA" dovedeşte succesul printului

Singurul ziar print, premiat

Ziarul "BURSA" a fost premiat de două ori în cadrul celei de-a douăsprezecea ediţii a "Galei Premiilor Pieţei de Capital 2013", organizată de Asociaţia Brokerilor, săptămâna trecută, la World Trade Center Bucharest.

Grupul de Presă "BURSA" a obţinut premiul pentru susţinerea pieţei de capital, prin implicarea în organizarea de conferinţe şi dezbateri pe teme de actualitate.

Pe 12 septembrie, ziarul "BURSA" a organizat conferinţa "Strategia de relansare a pieţei de capital", care s-a bucurat de o audienţă numeroasă - peste 200 de invitaţi.

Controversat în lumea bancară, admirat de piaţa de capital, jurnalistul ziarului BURSA Călin Rechea a fost recompensat cu premiul pentru analiza aprofundată a pieţelor financiare internaţionale în articole de presă.

Alţi reprezentanţi ai pieţei de capital care au contribuit la creşterea acesteia în 2013 au fost premiaţi de Asociaţia Brokerilor. Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, ne-a declarat: "Orice festivitate de premiere aduce cu ea bucuria împărtăşirii succesului. Anul acesta avem multe motive să fim optimişti în ceea ce priveşte viitorul pieţei de capital şi sperăm să reuşim mai departe să valorificăm oportunităţile existente. Desigur, vom avea nevoie de mai multe ingrediente: o implicare mai mare a tuturor actorilor pieţei, reglementări clare şi adecvate nivelului actual de dezvoltare a acesteia, care să nu sufoce nici iniţiativele investitorilor şi nici pe cele ale brokerilor, o mai bună educaţie privind piaţa financiară a publicului larg şi, în special, a tinerilor, precum şi o atenţie mai mare acordată inves­titorilor străini prin înlăturarea oricăror bariere birocratice care ar putea sa-i facă să renunţe la decizia de a investi în România. Nu în ultimul rând, sperăm ca politica de privatizare a companiilor de stat prin listare la bursa de valori să continuie şi în perioada următoare".

Gala Premiilor Pieţei de Capital a avut loc în contextul în care Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat cel mai ridicat nivel al tranzacţiilor din anul 2007 şi până în prezent, în primele 11 luni ale anului curent, iar luna noiembrie a adus cele mai mari tranzacţii cu acţiuni din istorie, potrivit unui comunicat al Asociaţiei.

Câştigătorii Galei Premiilor Pieţei de Capital 2013:

CATEGORIA EMITENŢI:

1. Premiul pentru emitentul cu cea mai mare valoare a tranzacţiilor cu acţiuni - Fondul Proprietatea S.A.

2. Premiul pentru cea mai mare valoare a tranzacţiilor cu unităţi de fond - iFond Financial România.

3. Premiul pentru cel mai bun randament al dividendului în 2013 - SIF Transilvania S.A.

4. Premiul pentru cel mai bun randament al dividendului în ultimii 3 ani - SIF Transilvania S.A.

5. Premiul pentru Oferta Publică Secundară de Vânzare Acţiuni - S.N.T.G.N. Transgaz S.A.

6. Premiul pentru Oferta Publică Primară Iniţială de Vânzare Acţiuni - S.N. Nuclearelectrica S.A.

7. Premiul pentru Oferta Publică Iniţială Secundară de Vânzare Acţiuni - S.N.G.N. Romgaz S.A.

8. Premiul pentru politica de emisiune de obligaţiuni corporative la B.V.B - C.N.T.E.E. Transelectrica S.A.

9. Premiul pentru emitenţii locali listaţi pe ATS - CAN în anul 2013 - Transilvania Leasing IFN S.A.

CATEGORIA ACŢIUNI DE SUSŢINERE A PIEŢEI DE CAPITAL:

1. Premiul special pentru iniţiativa de privatizare a companiilor din domeniul energiei pe piaţa de capital - Domnului Varujan Vosganian.

2. Premiul special pentru dialogul cu piaţa de capital - Dan Manolescu, Secretar de Stat - Ministerul Finanţelor Publice.

3. Premiul special pentru promovarea pieţei de capital - Cristina Chiriac, Director General World Trade Center.

4. Premiul special pentru asistenţă juridică acordată Asociaţiei Brokerilor - Avocat Alina Constantinescu.

CATEGORIA CASE DE AVOCATURĂ:

1. Premiul pentru consultanţă juridică în cadrul ofertei publice secundare de vânzare acţiuni S.N.T.G.N. Transgaz S.A. - Schoenherr şi Asociaţii.

2. Premiul pentru consultanţă juridică în cadrul ofertei publice primare iniţiale de vânzare acţiuni S.N. Nuclearelectrica S.A. - Muşat si Asociaţii.

3. Premiul pentru consultanţă juridică în cadrul ofertei publice iniţiale secundare de acţiuni S.N.G.N. Romgaz S.A. - Clifford Chance Badea.

CATEGORIA PRESĂ:

1. Premiul pentru susţinerea pieţei de capital, prin implicarea în organizarea de conferinţe şi dezbateri pe teme de actualitate - Grupul de Presă BURSA.

2. Premiul pentru promovarea oportunităţilor de investiţii pe piaţa de capital românească - Ionuţ Şişu - wall-street.ro.

3. Premiul pentru analiza aprofundată a pieţelor financiare internaţionele în articole de presă - Călin RECHEA - Ziarul BURSA.

4. Premiul pentru lansarea unei noi emisiuni TV cu profil economico - financiar - Digi 24 TV - Emisiunea Business Club.

5. Premiul pentru întreaga activitate jurnalistică în domeniul economico-financiar - Lidia Moise.

CATEGORIA VIITORUL PIEŢEI BURSIERE:

Premiul "VIITORUL PIEŢEI BURSIERE" pentru educaţie privind piaţa de capital - Junior Achievement România.

Alegeri la "Asociaţia Brokerilor"

Membrii "Asociaţiei Brokerilor" se întrunesc, joi, să îşi alea­gă conducerea pentru un nou mandat. Candidaturile pot fi depuse până astăzi. Potrivit unor surse, patru dintre cei cinci membri actuali ai Consiliului Director doresc să îşi păstreze funcţiile, respectiv Dan Paul, preşedintele Asociaţei Brokerilor, Nicolae Gherguş, preşedintele "Confident Invest", Iancu Stavrositu, preşedintele "Interfinbrok Corporation", şi Viorica Nagy, Director General Adjunct NBG Securities Romania.

Membrii Asociaţiei au pe ordinea de zi şi constatarea încetării calităţii de membre ale SSIF "Active International", "Fairwind Securities", "Avantgarde Finance" şi "Unicapital", ca urmare a încetării activităţii pe piaţa de capital.

Astfel, cel mai probabil, reprezentantul "Active International" în Consiliul Director al Asociaţiei Brokerilor, nu îşi va mai depune candidatura pentru reînnoirea mandatului.

"Asociaţia Brokerilor" îşi va alege, mai întâi, preşedintele, după care pe ceilalţi patru membri ai Consiliului Director. Candidaţii trebuie să aibă o experinţă de trei ani în domeniul economic, financiar, bancar sau juridic, să nu fi fost sancţionaţi în piaţă, în ultimii doi ani, să se bucure de o bună reputaţie civică şi integritate morală.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. .. nasol moment ...

    1. merita intr-adevar aceste premii. Ar fi fost interesant daca ar fi concurat si domnul Ionescu.

    Bravo Make, Bravo Calin nu va bucurati totusi prea tare, ca s-ar putea sa fi fost mai degraba un vot negativ pentru concurenta(cam ca la alegeri)...

    ... si multe satisfactii si pe viitor.

    Multumim ca existati! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb