DUEL ÎNTRE SOCIOLOGII PSD-IŞTI Alin Teodorescu prevede că Ponta va fi mâncat în turul al doilea

Cătălina N. Mănoiu
Ziarul BURSA #Politică / 10 noiembrie 2014

Alin Teodorescu se îndoieşte de victoria lui Victor Ponta.

Alin Teodorescu se îndoieşte de victoria lui Victor Ponta.

  • document ataşat Vezi aici tabele
    apasă aici pentru a descărca.

    Sociologul, autosuspendat din PSD, este sigur că vom asista la o surpriză electorală similară cu cea din 2004

    Cu o jumătate de an în urmă, a prognozat: "Victor Ponta intră în turul al doilea, de pe primul loc, dar în turul al doilea va fi înfrânt"

    Sociologul Alin Teodorescu ne-a declarat că rezultatul celui de-al doilea tur electoral al campaniei prezidenţiale este cunoscut încă de acum câteva luni: "Uitaţi-vă ce s-a întâmplat la alegerile din 2004 şi veţi întelege ce se va întâmpla pe 16 noiembrie", ne-a spus domnia sa, la sfârşitul săptămânii trecute.

    Declaraţia acordată ziarului BURSA reprezintă o mănuşă aruncată între sociologii PSD-işti (Alin Teodorescu a fost deputat PSD, ministru cancelar în Cabinetul premierului Adrian Năstase, dar, ulterior, s-a autosuspendat din partid).

    Scenariul din 2004 s-ar putea repeta şi în favoarea lui Klaus Iohannis, a lăsat să se înţeleagă sociologul. Este posibil ca rezultatele sondajelor la care are acces Alin Teodorescu să difere major de cele ale sondajelor date publicităţii de PSD-işti.

    De exemplu, pentru primul tur, sondajele Sociopol l-au creditat pe Victor Ponta cu 41%, iar pe Klaus Iohannis cu 28%, iar pentru al doilea tur, ieri, România TV (postul de televiziune al lui Sebastian Ghiţă, cel care se pregăteşte să devină preşedintele executiv al PSD, după promovarea lui Ponta pe scaunul din Cotroceni) a citat prognoza Sociopol, că Ponta îl spulberă pe Iohannis cu un scor de 55% la 45%.

    Alin Teodorescu a afirmat, în luna mai: "Victor Ponta intră în turul al doilea, de pe primul loc, dar în turul al doilea va fi înfrânt de oricine se va prezenta drept candidatul unic al opoziţiei. Asta ştim în momentul de faţă. Se poate schimba", (după cum a relatat voxpublica.realitatea.net).

    Primul tur al alegerilor prezidenţiale a validat scenariul electoral avansat de domnia sa, în urmă cu şase luni, fără să infirme Sociopul-ul lui Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului, actualmente consilier al lui Ponta (deşi în interiorul limitelor acceptate, prognoza institutului a fost, însă, cam exagerată; Ponta, susţinut de PSD+UNPR+PC, a ieşit învingător în primul scrutin electoral, obţinând o pradă electorală de 40,44%, iar Iohannis, susţinut de PNL+ PDL, 30,37%, cu aproape două puncte şi jumătate mai mult, decât stabilise estimarea). (vezi tabel 1)

    Alegerile prezidenţiale din 2004. O istorie care se repetă?

    Pe 12 decembrie 2004, deşi pornise cu doar 33,92% în primul tur, Traian Băsescu (candidatul Alianţei Dreptate şi Adevăr, formată din PNL+PD) l-a învins cu 51,23% la 48,77%, pe Adrian Năstase (candidatul Uniunii Naţionale, formată din PSD+PUR), care avusese 40,97%; adică, pornise cu un avans de şapte puncte procentuale şi nu doar că şi-a irosit avantajul, ci a fost zdrobit de o creştere a adversarului său politic de 17,31 puncte procentuale, în două săptămâni. (vezi tabel 2)

    În luna mai a acestui an, Alin Teodorescu a explicat:

    "Bazinele electorale sunt de trei feluri, în România.

    De douăzeci şi doi de ani.

    Bazinul PSD, care are anumite caracteristici, a avut 3,7 de milioane de electori disciplinaţi, dar acum are în jur de 3; bazinul liberal (zis de centru) care are mai puţin, doar un 1,5 - 2 milioane de electori, destul de disciplinaţi şi ei; şi apoi mai este bazinul tânăr, urban, sub 40 de ani, care respinge liberalismul românesc şi social democraţia românească şi se îndreaptă către al treilea, un outsider.

    Este bazinul care l-a sprijinit pe Corneliu Vadim Tudor în 2000 şi care a fost, apoi, ocupat de Traian Băsescu şi de PDL. Este de aproape 2,5 milioane de electori, mai puţin disciplinaţi, dar care, în anumite momente, se prezintă la vot şi înclină balanţa. Deci, pentru turul al doilea, Victor Ponta mai are nevoie de încă unul din aceste trei bazine; el are unul, îi mai trebuie unul măcar". (voxpublica.net.ro.)

    Liviu Dragnea: "Primarii să îşi lase < hainele cu funcţii > şi să mobilizeze electoratul"

    Surse din PSD ne-au declarat că reuşita lui Victor Ponta, pe 16 noiembrie, stă sub semnul întrebării, în ciuda pomenilor electorale pe care Guvernul nu a contenit să le dea (reducerea CAS, creşterea ajutoarelor de stat pentru copiii defavorizaţi) şi în ciuda Ordonanţei Dragnea, care, legalizând, pentru 45 de zile, traseismul politic, a îmbogăţit PSD cu 400 de primari de alte culori politice.

    Nu este clar, încă, dacă primarii PSD din Transilvania îşi vor lăsa acasă "hainele cu funcţii", aşa cum i-a îndemnat, vineri, Liviu Dragnea, şi se vor mobiliza, ca să convingă electoratul să-l împingă pe Victor Ponta până în dealul Cotrocenilor.

    Ştim, însă, că scenariul avansat, în urmă cu şase luni de Alin Teodorescu, s-a adeverit, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, şi mai ştim că, întrebat: "Iohannis, preşedinte?", Alin Teodorescu a opinat, tot cu şase luni înainte: "Candidat la preşedinţie. Dacă este sprijinit de cele două bazine, PNL şi PDL, câştigă."

    Mai avem multe de văzut... Călătoria continuă!

    Opinia Cititorului ( 14 )

    1. mancat?ala zice una si voi ziceti mancat?obejilor... si voi sunteti cu ciolanele?make refa titlul!

      1. Taci si-nghite, mancaciosule!

        Make, nu te deranja, ai de a face cu un fomist.

        Excelent articolul, dar nu cred in prognoza lui Alin Teodorescu. 

        Se spune "obezilor", nu "obejilor".

        Invata limba romana si poate ca asta iti va influenta gandirea. 

        Refa-te!

        Sau refata-te! 

      draga domnule Teodorescu. In acest context cum vi se pare sloganul meu pentru viitoarea campanie electorala?

      Iese Iohannis! 

      1. "Liviu Dragnea: "Primarii să îşi lase < hainele cu funcţii",Domnu casa de cultura,odata cu ordonanta migratiei politice primarii isi schimba si haina si partidul, asa ca ii cam doare in cotul hainei ca sa zic asa, de voi!

        Nu cred.

        Diaspora il scot pe Iohanis presedinte.

        Daca te consideri onorabil, te provoc la un pariu. Te pui? de ce ar paria doar chibitii din fotbal; vreau sa dau si eu lovitura. 

        Sunt basist , sunt cu dreapta din 1990, dar acum ne bate ponta la dosu; gol... Nu inteleg ce atata tam tam cu diaspora, ce atata agitatiune cand matematica e simpla , sunt 900000 de voturi in plus pentru Ponta si chiar in eventualitatea ca ar iesi 30 % din nehotarati jumate dintre ei tot cu Ponta vor vota... As vrea sa nu fie asa , dar rezultatul nu va fi ca acum 4 ani " to close to call" Minim 53 % Ponta, "la revedere , drum bun" dreapta, ne vedem peste 10 ani ! (ca banuiesc ca nu va faceti iluzii peste 5 ani :)))

        inseamna ca esti ca basescu gunoi , betiv , fara caractere si gata ? basescu e dreapta ? rusine

        IESE IOHANNIS, sa fie clar! 

        Ponta mai ticalos decat Basescu. Si-a premeditat ascensiunea, folosindu-se de naivitatea lui Crin Antonescu, care, cu genialitate a conceput USL-ul. Tot ce a urmat dupa referendumul din 2012, s-a desfasurat pas cu pas, intr-un scenariu secret, pentru denigrarea si eliminarea lui Antonescu: il suspicionez de colaborare cu CCR pentru invalidarea referendumului, (tradarea Aspaziei Cojocaru), colaborarea in fapt cu Traian Basescu cand se impunea demiterea acestuia, dupa alegerile parlamentare, numirea procurorilor si pas cu pas inlaturarea liberalilor. Pacat ca am pierdut ultima sansa de insanatosire a vietii politice: am fi avut impartirea puterii sub auspicii democratice, o noua constitutie, reorganizare administrativ teritoriala, o noua administratie eficienta, cu o coruptie mai controlata si in mod esential crearea a doua mari forte politice , o stanga reformata prin PSD-ul tinerilor, o dreapta eficienta prin PNL-ul lui Crin Antonescu. Parafrazandu-l pe TB :SA_TI FIE RUSINE VICTOR PONTA! SA NE TREZIM ROMANI!!

        subscriu intru totul la art scris de Maximus !...acum este o ocazie buna de a schimba Ro ,treziti-va romani !,mergeti la vot ,ca oricum voteaza in numele vostru altii !,Eu ma duc la vot in Italia si stau cate doua ore la rand ,dar pentru ca vreau schimbare ,VOTEZ !...nu vreau intoarcerea la regimul Nastase !

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb