"Dumagas Transport" a închiriat peste 10.000 mp în "Mercury Logistics Park"

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 26 mai 2008

Compania de consultanţă imobiliară "King Sturge" a intermediat închirierea unităţii 3 din "Mercury Logistics Park" către compania "Dumagas Transport". Suprafaţa închiriată de 10.240 mp este cea mai mare contractată, până în prezent, în anul 2008, pe piaţa de profil. Tranzacţia este, totodată, şi al treilea mare contract de închiriere pentru "Mercury Logistics Park".

Potrivit unui comunicat al companiei imobiliare, "Mercury Logistics Park" este poziţionat la 23 km vest de Bucureşti, pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti. Cele şapte unităţi planificate, în suprafaţă totală de 90.000 mp, vor include hale industriale, spaţii de depozitare, de distribuţie, precum şi spaţii moderne de birouri. Investiţia se ridică la pes­te 54 milioane de euro.

Mark Mannering, Co-Director la "King Sturge", a declarat: "În perioada de boom a pieţei imobiliare româneşti, atenţia dezvoltatorilor a fost concentrată mai mult pe segmentele comercial, rezidenţial şi birouri, însă segmentul logistic prezintă un potenţial uriaş în România. Această tranzacţie demonstrează clar creşterea cererii înregis­trată la acest moment în sectorul logistic, creştere determinată, în principal, de dezvoltarea pieţei de retail. În prezent, piaţa spaţiilor industriale se confruntă cu dificultăţi legate de infrastructură, accesul dificil şi conectarea la sistemul de utilităţi".

Leslie Warren, European Development Manager pentru dezvoltatorul parcului logistic - "Helios Phoenix", a spus că investitorul va porni lucrările de construcţie pentru cea de-a patra unitate de 10.000 mp, ce va fi livrată pe piaţă spre sfârşitul anului. Compania va propune spre închiriere şi res­tul de patru unităţi ale proiectului, cu o suprafaţă totală de 55.800 mp. Acestea vor fi finalizate în următorii doi ani.

Unităţile 1 şi 2 au fost închiriate companiilor "Minimax" (14.000 mp) şi "Delamonde" (10.000 mp), pe o perioadă de zece ani.

"Mercury Logistics Park" a fost cumpărat de grupul de adminis­trare a investiţiilor "Heitman". "Helios Phoenix" va rămâne, în continuare, dezvoltatorul proiectului, care se întinde pe 19 hectare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb