Dumitru Beze, AIPC: Dacă 50% din oferta Petrom este pentru retail, este mulţumitor

SIMONA ADAM
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 mai 2011

Dumitru Beze, AIPC: Dacă 50% din oferta Petrom este pentru retail, este mulţumitor

Dumitru Beze, preşedintele Asociaţiei Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC), spune că ar fi mulţumit dacă jumătate din pachetul de 9,84% din "OMV Petrom", vândut de stat, ar fi oferit investitorilor de retail, după ce, iniţial, solicitase ca persoanele fizice să poată subscrie toate acţiunile.

OPSPI (Oficiul Participaţiilor Statutului şi Privatizării în Industrie) a trans-mis, marţi la solicitarea ziarului "BURSA", că oferta de vânzare iniţiată de statul român a pachetului de 9,84% de acţiuni "OMV Petrom" (din totalul de 20,63% din titluri pe care îl deţine la companie), ar putea fi împărţită în două tranşe: una destinată investitorilor instituţionali şi una celor individuali.

Dumitru Beze ne-a precizat că este necesară crearea unei clase de mijloc care să participe la piaţa de capital, plătitoare de taxe şi de impozite. Potrivit domniei sale, trebuie să avem cât mai mulţi investitori interesaţi, fapt care poate contribui la dezvoltarea pieţei de capital.

Intermedierea ofertei de vânzare va fi făcută de cea mai mare bancă de investiţii din Rusia, "Renaissance Capital Limited EFG".

Oferta secundară, estimată la 510 milioane euro, potrivit celui mai recent preţ de la bursă, va fi cea mai mare din istoria Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit caietului de sarcini, consorţiul câştigător trebuie să finalizeze oferta de vânzare în termen de patru luni de la semnarea contractului de intermediere.

CEC Bank va fi distribuitorul de retail la oferta publică secundară.

Acţiunile companiei sunt deţinute de "OMV", grupul energetic lider în Europa Centrală şi de Sud - Est (51,01%), Ministerul Economiei (20,64%), Fondul Proprietatea (20,11%), Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (2,03%), iar 6,21% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Daca Domn' Beze zice ca e b ine atunci e bine. Ce vroiam sa va intreb era daca aveati etilotestul la Dvs. cind ati luat interviul. Vreau sa stiu doar da "era" bine...sau foarte bine? ..

    ideea este buna motivul doar motivul e altul , e nevoie de sange proaspat in piata altfel am ajuns ca cei initiati sa ne facem intre noi, pe cand daca am avea noi intrari am avea pe cine sa facem, cei noi stim ca musca la orice stire fabricata

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb