Dumitru Dragomir, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

T.T.
Anticorupţie / 15 ianuarie 2019

Dumitru Dragomir (Sursa foto: Twitter)

Dumitru Dragomir (Sursa foto: Twitter)

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost condamnat, astăzi, de Tribunalul Bucureşti, la patru ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat că a primit peste 3 milioane euro mită de la administratorul RCS/RDS, Ioan Bendei, în schimbul acordării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1.

Potrivit deciziei instanţei, Dumitru Dragomir a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi complicitate la spălarea banilor.

În acelaşi dosar, Ioan Bendei a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

În august 2017, Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani.

Alături de el au fost deferiţi justiţiei Ioan Bendei, la data faptelor administrator al SC RCS&RDS SA, pentru dare de mită şi complicitate la spălare de bani şi Bogdan Dumitru Dragomir (fiul lui Dumitru Dragomir), la data faptelor asociat unic al SC Bodu SRL, pentru complicitate la luare de mită şi complicitate la spălare de bani.

De asemenea, au fost trimişi în judecată Florin Bogdan Bădiţă, la data faptelor administrator al SC Bodu SRL, Alexandru Oprea, la data faptei directorul general şi preşedintele CA al RCS&RDS, pentru complicitate la dare de mită, Mihai Dinei, la data faptelor coordonatorul activităţii juridice a RCS&RDS, pentru complicitate la dare de mită şi complicitate la spălare de bani, şi Serghei Bulgac, la data faptei director general al RCS&RDS, pentru spălare de bani.

De asemenea, procurorii au decis să trimită în judecată şi societăţile RCS&RDS, pentru dare de mită şi spălare de bani, Bodu SRL, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, şi Integrasoft SRL, pentru complicitate la spălare de bani.

Procurorii susţin că, în perioada aprilie 2009 - mai 2011, în calitate de preşedinte al LPF, cu sprijinul lui Florin Bădiţă, Bogdan Dumitru Dragomir şi Bodu SRL, Dumitru Dragomir a pretins suma de 3,5 milioane de euro de la Ioan Bendei, în calitatea acestuia de administrator şi acţionar al RCS&RDS SA, din care a primit suma de 3.100.000 de euro de la RCS&RDS SA, relatează Agerpres.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. corleone cred ca ti-a venit si tie rindul,ca prea te-ai crezut smecher si inca te mai crezi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb