Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu, condamnaţi în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova

Laura Boico
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 13 iunie 2016

Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu, condamnaţi în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova

Actualizare 14:45 Dumitru Dragomir: "Şi eu şi cei din Adunarea Generală suntem nevinovaţi"

Fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat astăzi după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova, că LPF nu a avut niciun amestec în prejudiciul adus clubului de fotbal.

"Nu se pune acum decizia în aplicare. Nu cred că este adevărată această chestie. Craiova era în B când s-a decizia. Toţi fotbaliştii români din ultimii 10 ani nu valorează 240 de miliaone de euro. Eu nu cred aşa ceva. Înseamnă că doamna judecător este expertă în fotbal. Nimeni din Adunarea Generală nu a fost chemat ca martor. Decizia a fost luată în Comitetul Executiv, ca urmare a raportului directorului juridic de la FRF, iar Adunarea Generală a consfinţit-o. Nimeni nu a declarat nimic împotriva mea. Eu nu am avut niciun beneficiu şi nu mi-am însuşit nimic. Am votat democratic. Ce treabă am eu şi LPF? Şi eu şi cei din Adunarea Generală suntem nevinovaţi. Am votat după regulamentul FRF, FIFA şi UEFA. Tot ce are FRF, sediu, stadion şi terenuri, nu fac 200 de milioane de euro. Este o aberaţie. Toţi jucătorii români din ultimii zece ani nu valorează atât. Nu nu cred că asta e verdictul. Este o aberaţie. Doamna judecător nu a înţeles procesul. Ce să fac? Să-mi ia viaţa. Sunt pensionar şi am două case. Să mi le ia. Este fără precedent, Doamne, Dumnezeule", a spus Dumitru Dragomir la DolceSport.

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost condamnaţi astăzi de Tribunalul Bucureşti la câte 2,4 ani de închisoare, plus opt luni, spor de pedeapsă, în cazul fiecăruia dintre ei. Toate pedepsele sunt cu suspendare. De asemenea LPF şi FRF au primit amenzi penale de câte 370 de mii de lei. Deciziile nu sunt definitive şi pot fi contestate în termen de 10 zile.

(G.F.)

-------------

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost condamnaţi, astăzi, de Tribunalul Bucureşti, la câte trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova, şi au fost stabilite despăgubiri către club de peste un miliard de lei, decizia instanţei nefiind definitivă, potrivit antena3.ro.

Procurorii au cerut 10 ani de închisoare pentru cei doi. Dragomir şi Sandu sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi sustragere de sub sechestru, deoarece decizia de a dezafilia echipa de fotbal a dus la pierderea a aproape 40 de jucători ai echipei, care la acel moment erau puşi sub sechestru pentru plata unei datorii la Fisc, conform aceleiaşi surse.

Prejudiciul era estimat la vremea respectiva la peste 15 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. la puscarie nu cu suspendare

    50 de ani cu executare pentru ei recuperarea prejudiciuluide la frf liga si de la toti care au votat in adunarea generala cu pricina. mititelu are dreptatea de partea lui . mititelule nu te lasa prostit de acesti hoti si borfasi curatai de bani sa vada ca sunt prosti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb