Dumitru Iliescu: "Maior şi Coldea au fost implicaţi în fraudarea alegerilor prezidenţiale din 2009 şi 2014"

Ziarul BURSA #Politică / 14 iunie 2017

Generalul în rezervă Dumitru Iliescu a susţinut în faţa comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 că o parte din SRI, inclusiv George Maior şi Florian Coldea, a fost implicată în fraudarea alegerilor prezidenţiale din 2009 şi a celor din 2014, astfel încât candidaţii PSD să nu ajungă "în funcţia supremă", informează News.ro .

Dumitru Iliescu a susţinut: "Ceea ce s-a întâmplat în 2009, s-a întâmplat şi în 2014 - s-a făcut un plan prin care se prevedea destabilizarea PSD, cu arestări, cu cercetări (...) În această acţiune era inclus şi actualul preşedinte al României, domnul Klaus Iohannis. N-a avut niciun fel de culpă în acest sens, nu are niciun fel de tangenţă cu această chestiune, era pus pentru a putea astupa reprezentantul PSD să ajungă în funcţia supremă, să fie promovată o altă persoană cu care se poate face o înţelegere din partea domnului Băsescu, pentru că cu domnul Ponta era greu să se înţeleagă, aşa se considera în momentul respectiv. De aici, vizavi de cele prezentate, şi vizavi de informaţiile care au sosit în acea perioadă, am avut şi am certitudinea sută la sută că alegerile din 2009 au fost fraudate, iar acerastă acţiune complexă a fost coordonată de către domnul Coldea împreună cu domnul Maior. Aşa au venit informaţiile la mine".El a mai spus că întâlnirea din 6 decembrie 2009, de la Gabriel Oprea de acasă, despre care a relatat Dan Andronic, nu a fost una privată prin prisma funcţiilor pe care le deţineau participanţii: "Şi, în momentul în care a apărut materialul publicat de Dan Andronic, am văzut că de fapt informaţia respectivă era confirmată şi de cineva care fusese în interior. Deşi acolo s-a spus că a fost o activitate privată, având în vedere persoanele care au participat acolo şi ce s-a derulat acolo, nu a fost o activitate privată de genul celei pe care le-au menţionat cei care au fost acolo şi au venit şi în faţa comisiei. Informaţiile noastre este că s-au coordonat acţiunile pentru punerea în aplicare a planului de fraudare a alegerilor. Sunt convins că domnul Geoană a ieşit preşedintele României, dar, prin vicierea masivă a votului românilor s-a întors votul în favoarea domnului Băsescu".Fostul şef al SPP a mai susţinut că a avut încă din 2006, imediat după preluarea de către Florian Coldea a conducerii interimare a SRI, informaţii vizavi de implicarea structurilor de forţă, în special a SRI, în zona politică şi obţinerea controlului asupra deciziilor politice.

Întrebat de membrii comisiei de ce nu s-a dus să denunţe aceste activităţi ilegale la instituţiile competente, Iliescu a spus că nu avea probe în acest sens, ci doar informaţii, şi risca să fie acuzat de mărturie mincinoasă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pai daca respectivul domn doar "are convingerea" ca au fost fraudate alegerile dar nu are nici un fel de dovezi, de ce prezentati aceasta presupunere chiar in titlul articolului ca si cum ar fi ceva adevarat.

    Alegerile se fraudeaza întotdeauna, dar nu prin falsificarea voturilor, ci prin manipularea electoratului si determinarea lui sa voteze chiar impotriva propriilor interese. 

    Iar asa ceva fac toate partidele. Si nu doar la noi in Romania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb