DUPĂ ATENTATUL DIN 14 MAI, Carte de condoleanţe la Ambasada Palestinei la Bucureşti, în memoria civililor ucişi în Fâşia Gaza

Ziarul BURSA #Politică / 23 mai 2018

Carte de condoleanţe la Ambasada Palestinei la Bucureşti, în memoria civililor ucişi în Fâşia Gaza

O carte de condoleanţe a fost des-chisă, ieri, la sediul Ambasadei Statului Palestina la Bucureşti, în memoria palestinienilor ucişi pe 14 mai, în Fâşia Gaza, de forţele israeliene.

Mai mulţi ambasadori, dar şi membri ai comunităţii palestiniene din România au semnat, marţi, în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasadă, potrivit Agerpres.Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin, a semnat în cartea de condoleanţe şi a aprins o candelă, în faţa sediului ambasadei, acolo unde a fost amplasat un panou cu fotografiile a 64 de pales-tinieni care şi-au pierdut viaţa.

Excelenţa sa a declarat: "Am venit la Ambasada Palestinei pentru a ne exprima condoleanţele şi solidaritatea cu poporul palestinian. În special, ne exprimăm condoleanţele în contextul numeroaselor pierderi umane, ca urmare a recentelor evoluţii internaţionale. Ştiţi foarte bine că decizia Statelor Unite de a-şi muta ambasada la Ierusalim a determinat o nouă criză, o nouă tensiune politică şi psihologică. Noi, în Rusia, credem că atâta timp cât este vorba despre o criză îndelungată, în care comunitatea internaţională a jucat un rol substanţial de la început şi până în prezent, toate părţile implicate, inclusiv marii actori internaţionali, ar trebui să practice reţinere maximă şi o atitudine precaută, astfel încât să nu afecteze climatul favorabil negocierilor. Din nefericire, explozia recentă a protestelor populare arată că acest climat şi atmosfera pozitivă trebuie construite în continuare, iar Federaţia Rusă urmăreşte în mod constant o reglementare cuprinzătoare a problemei palestiniene, a conflictului israeliano-arab, în ansamblul său. Sperăm că prin acţiune concertată, comunitatea internaţională va contribui la atingerea acestui scop".În cartea de condoleanţe a semnat şi Nunţiul apostolic în Româ-nia, monseniorul Miguel Maury Buendia, care a spus: "Am venit să prezint condoleanţele Sfântului Părinte pentru victime".

Potrivit lui Assem Kordi, consilier în cadrul ambasadei, printre cei care au semnat în cartea de condoleanţe s-au numărat ambasadorii din: Iordania, Portugalia, Chile, Turcia, Arabia Saudită, Qatar, Turkmenistan, Kuweit, Serbia.

Assem Kordi a afirmat: "Un moment foarte trist pentru noi. Dar nu este unicul. De-a lungul istoriei, de când suntem ocupaţi, statul israelian a ucis populaţia civilă palestiniană, cu sânge rece, indiferent de vârstă: copii, tineri, femei, bătrâni. Noi sperăm să ajungem la o soluţionare paşnică, să avem un stat palestinian independent, cu capitala în Ierusalim, care să trăiască în bună vecinătate cu toate ţările din zonă".De asemenea, la sediul ambasadei au venit şi mai mulţi membri ai comunităţii palestiniene din România. Amintim că 64 de civili palestinieni au fost ucişi de forţele israeliene în timpul protestelor şi 2500 au fost răniţi în data de 14 mai, cea mai sângeroasă zi în Fâşia Gaza de la conflictul din 2014 între Israel şi gruparea palestiniană Hamas.

Armata israeliană a comunicat că a acţionat conform "procedurilor standard" pentru a preveni o pătrundere în masă a protestatarilor şi militanţilor Hamas în Israel.

Recent, conducerea palestiniană din Cisiordania ocupată a anunţat că-şi recheamă ambasadorii din patru state membre ale Uniunii, care au trimis reprezentanţi la o ceremonie în onoarea deschiderii Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim. Cele patru ţări vizate a fost Austria, Ungaria, Cehia şi Româ-nia. Ambasadorul Palestinei în Româ-nia Fuad Kokaly, a fost rechemat la Ramallah.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb