DUPĂ CE A FUGIT ÎN UNGARIA, Marko Attila şi-a dat demisia din Camera Deputaţilor

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 1 aprilie 2015

Actualizare 20:33 Hunor: "Mâine sau poimâine va ajunge prin poştă demisia în original a lui Attila"

Parlamentarii au amânat cu o săptămâna discutarea cererii de arestare a deputatului UDMR

Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a declarat azi că a primit prin e-mail demisia deputatului Marko Attila Gabor, adăugând că, probabil, în două zile originalul va ajunge prin poştă, potrivit surselor din presă.

"Am primit prin mail astăzi, pe la ora trei, nu ştiu exact, dar în timpul şedinţei comune a celor două Camere, şi am printat şi am dat preşedintelui Camerei (demisia - n.r.). Acum zece - unsprezece zile, nu mai ştiu exact, pe 20 martie, am avut o întâlnire cu domnul Marko în Ungaria. El mi-a spus atunci că se gândeşte la o demisie şi astăzi am primit această demisie prin mail. Colegii din Biroul permanent au discutat această demisie şi au zis că au luat la cunoştinţă, dar votul în plenul Camerei, care înseamnă un vot pentru vacantarea postului, se va da în momentul în care ajunge prin poştă originalul şi probabil mâine sau poimâine, fiindcă în două zile bănuiesc că va ajunge şi originalul prin poştă, atunci se vacantează acest post", a declarat Hunor la Parlament.

Întrebat dacă i-a comunicat lui Attila că plenul va lua act de demisia lui abia săptămâna viitoare şi că este nevoie să trimită în original demisia, Kelemen a spus că personal nu a vorbit cu el.

Preşedintele UDMR a opinat că este o decizie "curajoasă", "corectă" din partea lui Marko Attila şi că este convins că va reuşi să îşi demonstreze nevinovăţia.

Plenul Camerei Deputaţilor a decis azi scoaterea de pe ordinea de zi, pentru o săptămână, a raportului Comisiei juridice cu privire la cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Marko Attila Gabor.

De asemenea, plenul Camerei a decis, tot azi, amânarea cu o săptămână a citirii demisiei deputatului Attila, până când va ajunge cererea de demisie în original.

(Alexandru Costea)

------------

Marko Attila şi-a dat demisia din funcţia de deputat, a scris parlamentarul UDMR pe Facebook, în urmă cu puţin timp. Pe numele său, DNA a transmis două cereri de arestare. După ce, luni, plenul Camerei a aprobat prima solicitare, deputatul a plecat la Budapesta. Astăzi, urma să fie votată a doua cerere.

Marko Attila este implicat în acelaşi dosar în care au fost arestaţi preventiv fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, şi deputatul PNL Theodor Nicolescu.

Procurorii DNA acuză că, în 2008, Marko Attila Gabor, împreună cu ceilalţi membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, a emis, în cazul a trei dosare, titluri de despăgubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerinţele Standardelor Internaţionale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piaţă a imobilelor, supraevaluând bunurile imobile respective cu suma totală de aproximativ 75 de milioane de euro. Cu această sumă a fost prejudiciat bugetul de stat, concomitent cu obţinerea unor despăgubiri necuvenite de către titularii şi cesionarii drepturilor de despăgubire.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb