Transilvania Leasing IFN ţinteşte să ajungă la cota Bursei de Valori Bucureşti şi să lanseze o ofertă publică iniţială, în următorii doi-trei ani, după ce, ieri, acţiunile sale au intrat la tranzacţionare pe sistemul alternativ (ATS), sub simbolul TSLA.
Listarea acţiunilor "Transilvania Leasing" pe sistemul alternativ de tranzacţionare CAN-ATS al BVB reprezintă doar o etapă intermediară, potrivit directorului general al companiei, Ioan Manea.
Până la promovarea la BVB, compania are de gând să se finanţeze printr-o emisiune de obligaţiuni.
"Este prematur să spunem acum o valoare (...). De exemplu 10 milioane. Avem un capital undeva de 12 milioane de euro şi am dori să luăm încă pe atât, sub formă de obligaţiuni, în prima fază", a declarat Ioan Manea, ieri, în cadrul unei conferinţe.
Prin emisiunea de obligaţiuni, compania urmăreşte reducerea costului creditării, evitând fluctuaţiile bancare.
În prezent, societatea are 100 de acţionari.
SIF Transilvania are un pachet de 64,32% din titlurile companiei, iar SIF Muntenia, o deţinere de 24,72%.
SIF Transilvania avea în vedere încă de anii trecuţi listarea titlurilor companiei de leasing, pentru a-şi mări ponderea acţiunilor listate în portofoliu.
În şedinţa bursieră de ieri, au fost încheiate 8 transferuri cu titluri TSLA, cu 9.807 titluri, în sumă de 1.001,84 lei.
Cotaţiile au variat între 0,1 şi 0,12 lei/unitate.
Transilvania Leasing (TSLA) a înregistrat anul trecut un profit de 1,8 milioane lei (421.000 de euro), în scădere cu aproape o treime faţă de câştigul din 2011, de 2,4 milioane lei.
Din profitul obţinut anul trecut, suma de un milion de lei va fi repartizată pentru dividende.
Principalele categorii de servicii financiare oferite de Transilvania Leasing IFN sunt: leasingul financiar, acordarea de credite, bancassurance şi activităţi de schimb valutar pentru persoanele fizice în legătură cu activitatea de creditare.