DUPĂ CE BEIJINGUL A ÎMPIEDICAT UN BANCHER DE LA UBS SĂ IASĂ DIN ŢARĂ, Mai multe bănci mari au interzis angajaţilor să plece în China

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 octombrie 2018

Mai multe bănci mari au interzis angajaţilor să plece în China

Mai multe bănci importante, printre care Citigroup, Standard Chartered, BNP Paribas şi JPMorgan, au cerut angajaţilor care lucrează în sectorul private banking să îşi amâne călătoriile în China, după ce autorităţile de la Beijing au împiedicat un bancher de la UBS să iasă din ţară, conform unor surse citate de Reuters şi preluate de Agerpres.

Respectivul bancher, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, are în continuare paşaportul, dar i s-a cerut să îşi amâne plecarea de la Beijing şi să rămână în China pentru a se întâlni cu o serie de oficiali locali. Scopul întâlnirilor cu oficialii chinezi nu este clar deocamdată, arată sursele citate. UBS a refuzat să facă comentarii, dar incertitudinea a determinat grupul bancar elveţian şi o serie din rivalii săi să ceară angajaţilor să îşi regândească deplasările în China.

China este cel mai mare motor de creştere pentru industria avuţiei din Asia şi găzduieşte o populaţie din ce în ce mai mare de milionari şi miliardari, de care sunt interesate băncile. În ultima vreme, însă, sectorul financiar din China a intrat în atenţia autorităţilor de la Beijing, care doresc să reducă nivelul mare de îndatorare din economie şi să pună capăt ieşirilor de capital, ceea ce înseamnă că nu există loc de greşeli pentru jucătorii din sectorul de private banking.

Cele mai multe bănci îşi consiliază clienţii chinezi bogaţi din locaţii offshore din Hong Kong şi Singapore. Însă managerii de averi călătoresc frecvent în China pentru întâlniri informale cu clienţii, dar nu li se permite să promoveze investiţii offshore clienţilor din China continentală.

Grupul bancar elveţian UBS este cel mai mare jucător de pe piaţa de administrare de averi din Asia, cu active de 383 miliarde de dolari sub administrare, în faţa Citi, Credit Suisse, HSBC şi Julius Baer.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb