DUPĂ CE CNSAS A CERUT INSTANŢEI SĂ CONSTATE CALITATEA GUVERNATORULUI BNR DE COLABORATOR AL SECURITĂŢII Piperea a sesizat autorităţile bancare europene cu privire la Isărescu

E.O.
Bănci-Asigurări / 17 iunie 2020

Piperea a sesizat autorităţile bancare europene cu privire la Isărescu

Avocatul Piperea: "Este inadmisibil ca Isărescu să târască BNR în acest scandal, 3-4 ani de proces va afecta în mod clar credibilitatea băncii centrale"

Avocatul Gheorghe Piperea a sesizat autorităţile bancare europene şi presa internaţională cu privire la situaţia lui Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), după ce Consiliul Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a cerut Curţii de Apel să constate calitatea şefului BNR de colaborator al Securităţii. CNSAS a aprobat, săptămâna trecută, nota în care îi este consemnată Guvernatorului băncii centrale calitatea de colaborator al fostei Securităţi.

Acţiunea CNSAS vine după ce, în urmă cu circa un an, avocatul Piperea a sesizat Consiliul despre colaborarea guvernatorului BNR cu Securitatea.

Gheorghe Piperea a scris, astăzi, pe pagina sa de Facebook: "Iată, în cele ce urmează, conţinutul scrisorii pe care am trimis-o BCE, BIS, FMI şi BM, precum şi ziarelor The Financial Times, Le Figaro şi Der Spiegel şi portalului bloomberg, în legătură cu situaţia domnului Isărescu în postura de guvernator al BNR, declarat de CNSAS vinovat de a fi colaborat cu poliţia secretă comunistă.

Cei care au posibilitatea pot sesiza şi alte publicaţii străine, ca să nu rămână situaţia călduţă (sau batista pe ţambal), ca în presa română.

«(...) Asociaţia Parakletos, organizaţie nonguvernamentală, [...] reprezentată corespunzător de preşedintele său, Gheorghe Piperea, avocat,

Vă informăm că autorităţile române, şi anume Consiliul Naţional pentru Studiul Arhivelor Securităţii, l-a găsit pe guvernatorul Băncii Naţionale a României, dl. Mugur Isărescu, vinovat că a fost colaborator al fostei Poliţii Secrete Române, cunoscut şi sub numele de "Securitate".

Acest consiliu are dreptul să investigheze şi să dezvăluie vechea poliţie secretă comunistă şi colaboratorii săi, pentru a pedepsi legal şi moral crimele regimului comunist şi a-şi ţine instrumentele departe de administraţia publică şi puterea de stat. Potrivit legislaţiei române, o persoană nu poate adera la o funcţie publică în cazul în care persoana respectivă ar fi colaborator al agenţiei de poliţie a regimului comunist. De asemenea, regimul comunist român era, înainte de 21 decembrie 1989, un inamic ireductibil al statelor şi instituţiilor vestice. Întrucât România este, începând cu 1990, aliat şi partener al instituţiilor euro-atlantice, scopul acestui tip de lege este şi geopolitic, întrucât folosirea fostelor instrumente ale regimului comunist va fi un act continuu de sfidare şi o lipsă de prietenie a aliaţilor.

Conform legii şi procedurii aplicabile, ar trebui învestită o instanţă de judecată relevantă pentru confirmarea acestui verdict. Pe data de 15 iunie 2020, Curtea de Apel Bucureşti a înregistrat afirmaţia respectivă. Din punct de vedere judiciar, trebuie instituită o responsabilitate civilă şi penală a dlui. Isărescu. Cu toate acestea, formează punctul de vedere etic, dl. Isărescu este deja găsit vinovat, oficial.

Aspectul menţionat mai sus este extrem de important, întrucât şeful oricărei instituţii bancare, în special şeful unei bănci centrale, trebuie să dovedească o conduită morală constantă.

Acesta este motivul pentru care instituţia şi membrii dumneavoastră ar trebui să îl întrebe pe dl. Isărescu dacă părăseşte funcţia de guvernator al Băncii Naţionale Române»".

Adrian Vasilescu, consultant de strategie în cadrul BNR, susţine, citat de Libertatea, că Mugur Isărescu nu a colaborat cu Securitatea şi că are documente de la CNSAS care confirmă acest lucru.

Avocatul Piperea este de părere că este inadmisibil ca Mugur Isărescu să "târască Banca Naţională a României" în acest scandal. Specialistul ne-a mai spus: "Trei-patru ani de proces va afecta în mod clar credibilitatea BNR. În cadrul procesului din instanţă vor fi descoperite documente noi, de care nu se ştie încă. Voi face o cerere de intervenţie în acest proces, pentru că eu am făcut şi sesizarea la CNSAS".

Amintim că, la începutul lunii martie 2017, cotidianul România Liberă a scris că Mugur Isărescu a dat note informative la Securitate, sub numele de cod "Manole".

CNSAS a transmis, atunci, că nu poate reverifica dacă Mugur Isărescu a colaborat sau nu cu Securitatea ca poliţie politică, motivând că legea de funcţionare a CNSAS a fost modificată în anul 2008. Instituţia a menţionat că a emis, la 21 mai 2002, o decizie de neapartenenţă/necolaborare cu Securitatea ca poliţie politică, în cazul lui Mugur Isărescu.

Răspunsul Guvernatorului Băncii Centrale la aceste acuzaţii a fost dat în cadrul unui interviu publicat în Jurnalul Naţional. Şeful BNR arăta, printre altele: "Activitatea mea de dinainte de 1989 este arhicunoscută. Am lucrat timp de 17 ani într-un singur loc, la Institutul de Economie Mondială. (...); Institutul avea într-adevăr o poziţie specială în epocă. De exemplu, avea acces direct la fluxul Reuters, pentru a accesa preţuri, evoluţii de cursuri valutare, ştiri din economia mondială etc. Analizele cercetătorilor pe baza acestor date ajungeau pe canale specializate la instituţiile abilitate, la Ministerul Comerţului, la Guvern, inclusiv pe masa lui Ceauşescu. Având în vedere importanţa şi destinaţia acestora, era precizat cu iniţiale numele tuturor celor care participau la redactarea materialelor, de la analist la dactilografă. Din acest motiv, probabil, au apărut, şi continuă să prezinte interes şi astăzi, întrebările legate de activitatea IEM".

Opinia Cititorului ( 23 )

  1. "Gheorghe Piperea a scris, astăzi, pe pagina sa de Facebook: "Iată, în cele ce urmează, conţinutul scrisorii pe care am trimis-o BCE, BIS, FMI şi BM, precum şi ziarelor The Financial Times, Le Figaro şi Der Spiegel şi portalului bloomberg, în legătură cu situaţia domnului Isărescu în postura de guvernator al BNR, declarat de CNSAS vinovat de a fi colaborat cu poliţia secretă comunistă"

    Doamen Fery... Piperea a trimis scrisori celor mai importante nuclee ale masoneriei si globalismului mondial ca sa-i anunte ca Isarescu a colaborat cu Securitatea.. de parca aia s-au nascut ieri..  

    Duamneeee, ce vremuri traim...  

    Referitor la Basescu nu i-a sesizat nimeni pe americani? [Eliminat conform regulamentului] aia de la CIA sa afle ca cainele lor credincios, a semnat un angajament in tinerete ca sa poata calatori si el pe afara. 

    Nerelevant.

    ...

    1. Nimeni esti tu. Nu ai nici macar un nume. Din afirmatiile facute de tine se pare ca esti sclavul lui manole.

      sclav sau nu de-al lui Manole, afirmatia ca piperea e un nimeni ramine valabila. se stie asta

      Pai daca pana si tu ai auzit de el inseamna ca e vedeta. Nimeni esti tu ca nu te stie nici dracu!

      e nimeni in sensul ca nu are functie puclica? nu are cu cine sa se asocieze pentru ca nu se aseamana cu ei. a primit numeroase propuneri pe care le-a refuzat !

    ...

    1. Te rog sa debitezi niste valori europene.

    Dar oare Piperea a vazut cu ochii lui actul ala de la CNSAS? Ca sa fie sigur ca e numele lui Isarescu acolo?

    in price zi ar fi putut sa foie stirea momentului, one nu astazi. Dupa trek amanari successive componenta indicelui DAX vrea sa publice rezultatele financiare, dupa o lunga incaierare principals cu Financial Times. Nu scapaati ocazia sa vedeti meciul secolului, Isarescu Financial Times este la Liga de Cartier:-)

    1. Esti idiot, du-te la culcare !!!!

      say o palinca

    Faceti rau bnr , sistemului bancar si chiar romaniei

    Trebuia sa asteptati sa se pronunte instanta 

    1. de acord

      Nu doar bnr, sistemului bancar si Romaniei, face rau si Europei, sistemului solar si chiar galaxiei.

    ...

    1. Turnatorii la securitate trebuie protejati. PSD este vinovat pentru orice. Aia care va dreseaza si va pun sa scrieti, au uitat acum sa va zica sa o bagati si cu rusii si dacii liberi.

    Deci, Piperea le spune masonilor mondiali ca au un mason in mijlocul lor, fost (eventual) turnator la Securitate. Sa vezi si sa nu crezi.. cred ca au cazut de pe scaune alde Lagarde cand au citit scrisoarea lu Piperea.

    Grupu Bilderberg e in alerta dupa aceste dezvaluiri.. Planul de mondializare este pus in pericol..  

    dar in ce calitate a trimis avocatul aceste scrisori despre guvernator catre institutiile respective?

    1. SPECIAL AM POCIT ULTIMUL CUVANT !!! E UN INTERES MARE , CHIAR FOARTE MARE , SI NU DE ACUM , CI DE ANI DE ZILE , AL ADUNATURII DE COMUNISTI DIN JURUL LUI DRAGNEA & COMPANIA , CA MUGUR ISARESCU SI CONDUCEREA ACTUALA A BNR , SA FIE INLOCUITI CU OAMENII LOR PERSONALI , CA ASTFEL SA POATA FACE CE VREA CU AVUTIA ACESTEI TARI !!! CEI 2 SCANDALAGII AI PSD , SI ANUME ZAMFIR SI PIPEREA , SANT MEREU BAGATI IN FATA , PENTRU A HARTUI , SI A ARUNCA CU NOROI PE CAT DE MULT POSIBIL , IN GUVERNATOR !!! ACUMA , NU CA MI-AR FI VREUN DRAG DE EL , CA NU-MI ESTE !!! INSA , AM SI EU ATATA MINTE IN CAP , CA SA VAD CA ROMANIA ESTE TINUTA PE LINIA DE PLUTIRE DE ANI SI ANI INCOACE , EFECTIV DE EL SI DE ECHIPA DE SPECIALISTI DIN JURUL LUI !!! DE AICI , MAREA URA A ACESTOR NULITATI CEAUSISTE !!! CE MAI CAUTA , ALA , ACOLO ??? DE CE SA NU FIM NOI , ACOLO ??? DE CE SA NU PUNEM , OAMENII NOSTRII , ACOLO ??? MOARTE EVREULUI !!! EVREUL , SI-A FACUT VINARIE !!! AL ACUZA , EXPERTUL DE ZAMFIR , DE FATA CU TOATA LUMEA , CAND A VENIT SA EXPLICE ACESTOR AFONI , DESPRE ROBOR , SI EURIBOR !!! SI ATUNCI , A FOST O INCERCARE DISPERATA , DE AL DA JOS , DE LA CARMA BNR !!! ATUNCI , AU FOST LA MIJLOC , ORDINELE LUI DRAGNEA !!! AVEAU NEVOIE DE BANII TARII , PENTRU PROPRIILE LOR INTERESE !!! NU AU REUSIT !!! ACUM , CONTINUA !!! PIPEREA , A SCOS CUTITUL ASCUNS SUB HAINA , SI LOVESTE !!! PE LA SPATE , BINENTELES !!! CA , ASA LE PLACE COMUNISTILOR !!! ASA AU FACUT INTOTDEAUNA , CAND NU AU REUSIT , PRIN FATA !!! EU , ZIC ASA : DACA E INLATURAT ISARESCU , SI PLASATI IN LOCUL LUI COMUNISTI DEDICATI LUI DRAGNEA , IN 6 - 12 LUNI , VA DISPAREA EFECTIV , TOATA REZERVA NATIONALA , CARE V-A FI RISIPITA , PE TE MIRI CE ALTE LUCRURI , NUMAI PENTRU BINELE TARII NU !!! CA , DE FAPT , EI SANT TARA !!! ROMANIA , SANT EI !!!

      SI , PENTRU ROMANIA , CEL MAI BINE AR FI , SA FIE PUSA GUVERNATOR , OLGUTA VASILESCU !!! AR FI , CIREASEA SUPREMA , PE TORTUL TARII !!! O SA STIE EA , CE SA FACA CU BANII PATRIEI !!!

      Si ce l a oprit pe Iohanis sa l dea jos pe Isarescu? Cu sigursnta acum nu o sa l opreasca nimic ca sa l debarce. Cred ca de data asta e interesul lui Orban si compania. Trb sa i ia locul Isar ca sa o multumim si pe Gorghiu. Nu degeaba a stat cuminte fara functie pana acum

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb