DUPĂ CE LE-A FOST RESPINSĂ OFERTA, Nasdaq OMX şi ICE se vor adresa acţionarilor NYSE Euronext

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 aprilie 2011

Deutsche Boerse a anunţat, în februarie, că va achiziţiona NYSE Euronext, tranzacţia ducând la crearea celei mai mari pieţe bursiere din lume.

Deutsche Boerse a anunţat, în februarie, că va achiziţiona NYSE Euronext, tranzacţia ducând la crearea celei mai mari pieţe bursiere din lume.

Conducerea NYSE Euronext preferă tranzacţia cu Deutsche Boerse

Nasdaq OMX Group Inc., operatorul celei de-a doua burse de acţiuni din SUA, va merge mai departe cu oferta nesolicitată lansată, împreună cu IntercontinentalExchange Inc. (ICE), pentru preluarea pieţei transatlantice NYSE Euronext, urmând să se adreseze acţionarilor acesteia.

Duminică seara, conducerea NYSE Euronext a respins oferta Nas-daq - ICE, de 11,3 miliarde dolari, pronunţându-se pentru preluarea pieţei de către Deutsche Boerse AG, operatorul Bursei de Valori din Frank-furt, a cărui oferta a fost de aproape 10 miliarde dolari. În opinia directorilor pieţei transatlantice, oferta rivală primită de la Nasdaq şi ICE este prea riscantă, iar cea de la bursa germană va crea mai multă valoare şi nu se va împiedica de probleme antitrust.

Directorul NYSE Euronext, Duncan Niederauer, a criticat oferta Nasdaq, apreciind că este "nesinceră şi nedefinită" şi va diviza în mod inacceptabil operatorul bursier american.

"Este greu să o numeşti o ofertă, deoarece este o propunere redactată vag care, în opinia noastră, este ca un vas gol", a afirmat Duncan Niederauer, adăugând: "Avem o strategie. Combinarea cu Deutsche Boerse este compatibilă cu această strategie. O divizare a companiei nu este posibilă".

La rândul său, un purtător de cuvânt al "Deutsche Boerse" a declarat că operatorul Bursei din Frank-furt crede cu tărie că o fuziune între piaţa germană şi NYSE Euronext este cea mai bună combinaţie posibilă.

Oferta în acţiuni a Deutsche Boerse păstrează NYSE Euronext ca un grup întreg, iar entitatea nou creată va da naştere unui operator de piaţă cu activităţi şi în domeniul futures, care va fi rival cu CME Group Inc. din SUA - numărul unu mondial în domeniu. Nasdaq OMX şi ICE vor, însă, să des-prindă compania, astfel încât la Nas-daq OMX să aibă loc listările, tranzacţiile cu acţiuni şi opţiuni, iar la grupul care va lua naştere din preluarea Liffe de către ICE să fie derulate trazacţiile cu derivate.

De menţionat că, împreună, bursa germană şi NYSE Euronext vor domina piaţa bursieră din Europa Continentală. Cele două companii au anunţat că-şi vor reduce costurile cu 300 de milioane de euro pe an, în urma tranzacţiei de preluare.

Potrivit spuselor directorului Nasdaq OMX, Robert Greifeld, oferta lansată împreună cu ICE a fost foarte bine primită de acţionarii NYSE Euronext.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb