DUPĂ CE PREŞEDINTELE A SESIZAT CURTEA CONSTITUŢIONALĂ, David, RWEA: "Se prelungeşte incertitudinea pe piaţa regenerabilelor"

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 28 februarie 2014

David, RWEA: "Se prelungeşte incertitudinea pe piaţa regenerabilelor"

Sesizarea Curţii Constituţionale de către preşedintele Traian Băsescu, în privinţa ordonanţei care diminuează sprijinul pentru energia verde, va conduce la prelungirea stării de incertitudine din domeniu, ne-a declarat Ionel David, directorul executiv al Asociaţiei pentru Energie Eoliană (RWEA). Legea de aprobare a celebrei ordonanţe 57/2013, care amână tranzacţionarea unei părţi importante a certificatelor verzi, este acum în "stand-by", preşedintele motivându-şi demersul la Curte prin faptul că nu a fost respectată procedura de notificare a Comisiei Europene, care ar putea duce la declanşarea procedurii de infringement.

Domnul David ne-a menţionat: "Este evident că autorităţile nu au avut, până în prezent, aprobarea Comisiei Europene pentru modificarea schemei de sprijin a energiei verzi, care a fost aprobată printr-o lege notificată la UE. Considerăm că orice modificare a acestei scheme de sprijin trebuia agreată în prealabil înaintea adoptării ordonanţei de urgenţă".

Reprezentantul RWEA ne-a mai declarat că este posibil ca ordonanţa şi legea ei de aprobare să fie anulate de Curtea Constituţională, iar pe piaţa regenerabilelor să fie reinstaurată vechea Lege 220.

Comisia Europeană (CE) a fost informată în mod constant asupra modificărilor propuse de OUG 57/2013 şi de Legea de aprobare a OUG nr.57 asupra schemei de sprijin pentru energia regenerabilă, arată reprezentanţii Departamentului pentru Energie. Această informare a fost făcută prin intermediul Consiliului Concurenţei, instituţia de contact în relaţia cu CE pe problematica ajutorului de stat, mai spun oficialii Departamentului, care precizează, într-un comunicat: "Prin adresa nr. 100.223/29.01.2014, adresată domnului Mihai Alexandru Voicu, Ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, a fost solicitat acceptul Parlamentului pentru notificarea în formă consolidată a OUG nr.57/2013. În data de 04.02.2014, Departamentul pentru Energie a transmis prin Consiliul Concurenţei şi Reprezentanţa permanentă de la Bruxelles, în atenţia DG Competition, o notă informală care cuprinde expunerea detaliată a măsurilor consolidate ce urmează a fi notificate. În data de 21.02.2014, Departamentul pentru Energie a transmis la Consiliul Concurenţei şi ANRE, spre consultare şi completare, documentaţia aferentă pentru îndeplinirea procedurii de notificare a modificărilor şi completărilor la schema de sprijin prin certificate verzi. Documentaţia trimisă pentru consultare, pe 21 februarie 2014, în vederea notificării finale, cuprinde versiunea consolidată a măsurilor prevăzute de Legea nr. 134/2012, de Ordonanţa de Urgenţă 57/2013 şi de Legea de aprobare a OUG nr.57/2013 nepromulgată".

Conducerea Departamentului pentru Energie susţine, astfel, că a respectat toate procedurile în relaţia cu Comisia Europeană şi că solicitarea Preşedintelui a fost transmisă Curţii Constituţionale fără a lua în considerare date esenţiale ale procesului de comunicare cu Comisia pe subiectul OUG 57/2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb