DUPĂ CE SIF BANAT CRIŞANA A PĂRĂSIT AAF, Fondul Proprietatea a aderat la Asociaţia Administratorilor de Fonduri

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 iunie 2016

Fondul Proprietatea a aderat la Asociaţia Administratorilor de Fonduri

Actualizare 14:00 Greg Konieczny: "Consideram ca exista o aliniere puternica a intereselor FP cu cele ale AAF"

Greg Konieczny, vicepreşedinte executiv al Templeton Emerging Markets Group şi manager de fond al Fondului Proprietatea, a declarat că FP coopereaza deja de ceva timp cu Asociatia Administratorilor de Fonduri.

"Fondul Proprietatea coopereaza deja de ceva timp cu Asociatia Administratorilor de Fonduri. Consideram ca exista o aliniere puternica a intereselor FP cu cele ale asociatiei, sub noua conducere, iar acest lucru va conduce la dezvoltarea pe mai departe a pietei de capital din Romania", a spus Greg Konieczny.

(M.I.)

------

Fondul Proprietatea şi UniCredit Bank au intrat în Asociatia Administratorilor de Fonduri (AAF), ca membri cu drepturi depline, potrivit unui comunicat al asociaţiei.

"Asociaţia Administratorilor de Fonduri anunţă intrarea în organizaţie ca membri cu drepturi depline a Fondului Proprietatea, cel mai mare fond de investiţii alternative din România şi a UniCredit Bank, un jucător important pe piaţa de custodie şi depozitare a activelor fondurilor de investiţii. AAF ajunge astfel la 30 de membri, ale căror active administrate însumate vor creşte cu aproximativ 42,5%, până la nivelul de 37,6 miliarde lei, sporind astfel gradul de reprezentativitate al asociaţiei", se arată în anunţ.

Noile intrări în AAF vin după ce, la finalul anului trecut, a fost schimbată conducerea Asociaţiei, iar SIF Banat Crişana a decis să părăsească AAF.

Din luna octombrie 2015, Radu Hanga, din Consiliul de Administraţie al SIF Moldova, este noul preşedinte al AAF, iar funcţia de vicepreşedinte este ocupată de Horia Gusta, de la SAI Certinvest. Din Consiliul Director mai fac parte Cristian Pascu, Dorina Josan, Robert Burlan, Daniela Ştefu şi Dan Nicu.

Alegerile din octombrie s-au ţinut în contextul în care Dragoş Neacşu, directorul general al "Erste Asset Management", a demisionat, anterior, de la conducerea AAF, pe fondul disensiunilor cu alţi jucători din piaţă.

În decembrie, Radu Toia, fost director de autorizare şi reglementare al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a fost numit noul Director Executiv al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri. De asemenea, Jan Pricop, care a activat zece ani în cadrul SAI KD Investments România ca manager de fond şi ulterior Director General, a fost numit director adjunct.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. asociatia fondurilor? comitete si comitii pentri agaricii din sistem.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb