DUPĂ CINCI ORE DE AUDIERI  Florian Coldea: "Am servit statul vertical"

Ziarul BURSA #Anticorupţie / 14 martie 2018

Florian Coldea: "Am servit statul vertical"

"Am răspuns şi la acuzaţiile unor ziarişti care ne cultivau cu multă insistenţă"

Fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a declarat, aseară, fără a numi explicit, că nu înţelege sintagma "stat paralel" şi că a servit "statul vertical", "efort" la care "au participat şi alte persoane care în prezent îl redefinesc". Fostul prim-adjunct al SRI a avertizat asupra faptului că toată lupta din spaţiul public tinde să se transforme într-o vânătoare de vrăjitoare, care afectează statul român: "Aş vrea să vă spun că în cadrul comisiei s-a discutat şi despre sintagmele cu care este numit sistemul de instituţii astăzi, vă pot spune că nu am înţeles termenul. Eu nu înţeleg sintagma statul paralel, eu ştiam despre statul vertical. Doresc să precizez şi să atrag atenţia că, deşi înţeleg curiozitatea pentru spioni, pentru lucruri misterioase, aceste demersuri tind să se transforme într-o vânătoare de vrăjitoare, care afectează structura de rezistenţă a statului român şi a instituţiilor acestora".

Florian Coldea a afirmat, într-o declaraţie de presă în care nu a răspuns la întrebări, că protocoalele de cooperare cu alte instituţii au avut "un caracter limitativ, pentru a preîntâmpina eventuale excese" şi au fost utile pentru a preveni şi contracara riscuri la adresa României.

Florian Coldea a spus că va mai fi chemat la Comisie, cu alte detalii deosebit de importante pentru opinia publică: "Audierile vor continua la o altă dată. Am reuşit să atingem toate subiectele de pe agenda Comisiei. Mi-am rezervat dreptul, cu care membrii Comisiei au fost de acord, să revin cu alte detalii. Am răspuns la acuzaţiile unor foşti colaboratori, rezervişti, ziarişti care ne cultivau cu multă insistenţă, a unor instituţii. Am făcut din SRI o instituţie modernă în mandatul meu".

Claudiu Manda, pre­şedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, a declarat ieri ce s-a vorbit la audierea lui Florian Coldea: "Am discutat despre deciziile CSAT care vizau activitatea SRI. Am discutat despre protocoale, despre mandatele de securitate naţională şi despre relaţia SRI şi a domniei sale cu Guvernul şi cu politicienii. Am vorbit şi despre relaţia SRI-ANAF. Am înţeles ce înseamnă mandatele de securitate naţională. Ne-a confirmat că printre persoanele vizate au existat mandate de securitate inclusiv pe vulnerabilităţi de corupţie, evaziune fiscală. A spus că nu îşi aduce aminte de mandate pe securitate naţională în presă. A fost întrebat dacă a sprijinit partide politice şi a negat aceste lucruri. Dar a spus că a avut întâlniri cu lideri politici, reuniuni la care a participat şi George Maior. A spus că nu a construit un partid politic".

Claudiu Manda a dezvăluit faptul că SRI-ul îl anunţase pe fostul preşedinte, Traian Băsescu, de faptul că Alina Bica nu ar fi fost compatibilă cu funcţia de procuror şef al DIICOT: "Despre relaţia cu Bica şi DIICOT a spus că nu doreşte să dezvolte acest subiect pentru că se află în instanţă. A detaliat o serie de aspecte. A fost o discuţie cu preşedintele la nivel de serviciu în care s-au expus motivele pentru care Alina Bica nu trebuia să fie la DIICOT. Florian Coldea a respins acuzaţiile în cazul Tender de exemplu".

Fostul prim-adjunct al directorului SRI Florian Coldea a venit, ieri, la Parlament pentru a fi audiat în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI, menţionând că doreşte să răspundă tuturor întrebărilor din respect pentru Parlament. "Am venit din respect pentru Parlamentul României, o instituţie fundamentală a statului român, să răspundem tuturor întrebărilor adresate de comisie, aşa cum am făcut de fiecare dată. La sfârşit o să ţinem o declaraţie de presă", a afirmat Florian Coldea, înaintea şedinţei.

Preşedintele Comisiei, Claudiu Manda, a anunţat pe 5 martie că a convenit cu fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, să amâne audierea acestuia pentru data de 13 martie, pentru a avea mai mult timp la dispoziţie şi având în vedere că acesta era "puţin răcit".

În urmă cu două săptămâni, comisia l-a audiat pe fostul director al SRI George Maior, ambasadorul României în SUA.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. sri este o institutie parazitara,face numai rau romanilor

    LA PATRON - și secretele - rămân filmate VIDEO !!! EXCLUS PATRON PARALEL ...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb