ZIARUL BURSA

14 martie 2018
Ediţia din 18.09.2024

Va reuşi Parlamentul European să oprească "lovitura de palat" de la Comisia Europeană?

Călin RecheaInternaţional / 14 martie 2018

Călin Rechea

Parlamentul European a votat recent, în unanimitate, declanşarea unei anchete pentru clarificarea acuzaţiilor de abuz de putere la nivelul Comisiei Europene.

Acest pas a fost determinat de numirea lui Martin Selmayr, şeful de cabinet al lui Jean-Claude Juncker, în funcţia de secretar general al Comisiei Europene printr-o procedură lipsită de transparenţă.

Kazahstanul îi oferă Shell posibilitatea să cumpere 20% din KMG

REUTERS:  Kazahstanul îi oferă Shell posibilitatea să cumpere 20% din KMG

A.S.Internaţional / 14 martie 2018

Fondul suveran de investiţii din Kazahstan a oferit companiei Royal Dutch Shell şansa de a cumpăra un pachet minoritar important în compania naţională de petrol KazMunayGaz (KMG), ca să facă mai atractivă pentru investitorii străini planificată ofertă publică iniţială, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

"Senatorul Zamfir a avut curajul să-şi asume oprobriul celor care l-au transformat în ţintă"

IULIAN IANCU, LA DEZBATERILE LEGILOR DIN DOMENIUL BANCAR: "Senatorul Zamfir a avut curajul să-şi asume oprobriul celor care l-au transformat în ţintă"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 14 martie 2018

A fost scandal, ieri, în Comisia de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, unde au fost dezbătute proiectele de lege iniţiate de senatorul Daniel Zamfir care privesc plafonarea dobânzilor şi limitarea valorii pe care băncile o pot recupera după cesionarea creanţelor (retractul litigios).

Fără voia organizatorilor, marea reuniune de la Bucureşti, pe care nu este deloc exclus ca istoria să o consemneze drept "Paranghelia pentru re-ungerea lui Dragnea" a generat şi cîteva mesaje deloc intenţionate de organizatori şi participanţi.

Mesaje din spatele cortinei

Cornel CodiţăEditorial / 14 martie 2018

Cornel Codiţă

Buu.....un! Acum, după ce a căzut cortina peste spectacolul "istoricei" reuniuni a "social-democraţilor" din România, întrebarea ar fi: nouă, ce ne spun cei care stau la butoanele guvernării?

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României

MARIUS BUDĂI: "Isărescu atrage creşterea preţurilor, prin prezentarea inflaţiei"

E.O.Macroeconomie / 14 martie 2018

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), atrage majorarea preţurilor, prin prezentarea nivelului la care va ajunge rata inflaţiei, este de părere social-democratul Marius Budăi, preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor. Acesta susţine că agenţii economici cresc anticipat preţurile, precizând, citat de Agerpres: "O să am o părere un pic contondentă cu domnul guvernator al Băncii Naţionale şi o să vă spun că, din punctul meu de vedere, ca preşedinte al Comisiei de buget-finanţe, atunci când guvernatorul Ro­mâniei iese şi spune că vom avea o inflaţie de 4,3% nu face altceva decât să atragă o mărire a preţurilor pentru că fiecare - şi am discutat cu cei din mediul privat - a primit un semnal de alarmă şi atunci ei au zis: «Băi, noi nu mai aşteptăm aprilie, mai, iunie. Majorăm de acum preţurile»".

Florian Coldea: "Am servit statul vertical"

DUPĂ CINCI ORE DE AUDIERI  Florian Coldea: "Am servit statul vertical"

Anticorupţie / 14 martie 2018

Fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a declarat, aseară, fără a numi explicit, că nu înţelege sintagma "stat paralel" şi că a servit "statul vertical", "efort" la care "au participat şi alte persoane care în prezent îl redefinesc". Fostul prim-adjunct al SRI a avertizat asupra faptului că toată lupta din spaţiul public tinde să se transforme într-o vânătoare de vrăjitoare, care afectează statul român: "Aş vrea să vă spun că în cadrul comisiei s-a discutat şi despre sintagmele cu care este numit sistemul de instituţii astăzi, vă pot spune că nu am înţeles termenul. Eu nu înţeleg sintagma statul paralel, eu ştiam despre statul vertical. Doresc să precizez şi să atrag atenţia că, deşi înţeleg curiozitatea pentru spioni, pentru lucruri misterioase, aceste demersuri tind să se transforme într-o vânătoare de vrăjitoare, care afectează structura de rezistenţă a statului român şi a instituţiilor acestora".

AGA Iaşitex a aprobat tragerea la răspundere a SIF Moldova şi a respins-o pe cea a lui Vuza

CONFLICTUL ÎNTRE ACŢIONARI SE ÎNTEŢEŞTE AGA Iaşitex a aprobat tragerea la răspundere a SIF Moldova şi a respins-o pe cea a lui Vuza

A.A.Piaţa de Capital / 14 martie 2018

Adunarea Generală a Acţionarilor Iaşitex (IASX) a respins, pe 12 martie, propunerile făcute de SIF2 Moldova - precum anularea aprobării vânzării unor terenuri ale companiei sau a unor tranzacţii făcute între societăţi din grupul SCR, care controlează emitentul, dar au aprobat tragerea la răspundere a SIF2, pentru comportament abuziv, conform raportului transmis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti.

Zona euro va debloca un nou împrumut către Grecia

V.R.Jurnal de criză / 14 martie 2018

Creditorii din zona euro sunt aşteptaţi să acorde, în această lună, o nouă tranşă de împrumut Greciei, în valoare de 5,7 miliarde de euro, şi lucrează la măsuri de reducere a poverii datoriilor, a declarat şeful miniştrilor de finanţe din uniunea monetară (Eurogroup), Mario Centeno, adăugând că aceste măsuri ar trebui să contribuie la relansarea economică a ţării, conform Reuters.

Academia a intrat în febra alegerilor

Academia a intrat în febra alegerilor

Octavian DanMiscellanea / 14 martie 2018

Începutul de an a stat sub semnul alegerilor pentru tot felul de funcţii, în cele mai diverse domenii. Nici Academia Română nu face excepţie, pe 5 aprilie urmând să aibă loc alegerile pentru funcţia de preşedinte.

Vinerea trecută a expirat termenul pentru depunerea a propunerilor pentru funcţia de preşedinte, rămasă vacantă. După decesul lui Ionel Valentin Vlad, pe 24 decembrie 2017, prezidiul Academiei l-a ales, pe 5 ianuarie, pe Cristian Hera în funcţia de preşedinte al acestui for, pentru trei luni, până la organizarea de noi alegeri pentru conducerea instituţiei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Sorin Blejnar, achitat în dosarul "Motorina"

Sorin Blejnar, achitat în dosarul "Motorina"

(A.G.)Anticorupţie / 14 martie 2018

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost achitat, ieri, de magistraţii Tribunalului Braşov, în dosarul "Motorina", a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Braşov, judecătoarea Gabriela Ciolacu, potrivit Agerpres. Hotărârea...

Cresc puternic acţiunile E.ON

BURSELE DIN LUME Cresc puternic acţiunile E.ON

A.V.Internaţional / 14 martie 2018

Bursele din Europa au fluctuat ieri, în aşteptarea publicării datelor privind evoluţia inflaţiei din SUA.

Titlurile companiei german de utilităţi E.ON SE au urcat cu 11,2%, la 6,47 euro, iar cele ale RWE AG - cu 1,2%, la 19,72 euro. Cele două...

MACRO NEWSLETTER 14 Martie 2018

MACRO NEWSLETTER 14 Martie 2018

Internaţional / 14 martie 2018

Preţurile de consum din SUA şi-au accelerat creşterea anuală în februarie 2018, până la 2,2%, de la 2,1% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,5%, conform datelor neajustate pentru sezonalitate.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo