MOMONDO: Zborurile către destinaţiile preferate de turişti, mai ieftine cu 16% faţă de anul trecut, de Paşte

Adelina Toader
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 14 martie 2018

Zborurile către destinaţiile preferate de turişti, mai ieftine cu 16% faţă de anul trecut, de Paşte

Roma şi Londra - primele două destinaţii de interes pentru românii care vor să călătorească de Paşte în străinătate

Turiştii români care aleg să călătorească, anul acesta, de Paşte vor economisi cu până la 16%, faţă de anul trecut, şi vor plăti mai puţin cu 20% mai puţin decât în 2016, pentru cele mai căutate destinaţii, potrivit motorului de căutare pentru călătorii momondo.ro.

Acesta arată că în 2018, pentru al treilea an consecutiv, Roma şi Londra rămân primele două destinaţii de interes pentru românii care vor să călătorească de Paşte în străinătate. Pe lângă acestea, Paris, Barcelona şi Milano sunt capitalele europene cu o prezenţă constantă în topul preferinţelor românilor pentru această perioadă, în ultimii trei ani. Datele momondo.ro arată că biletele către capitala londoneză, de exemplu, sunt mai ieftine cu 13% anul acesta comparativ cu 2017.

Căutările de zboruri pe care românii le fac pe motorul de căutare momondo.ro arată că preferinţele acestora nu s-au schimbat foarte mult în ultimii trei ani, marile oraşe europene rămânând cele mai atractive destinaţii pentru petrecerea sărbătorilor pascale. Surprinde, însă, interesul crescut al românilor faţă de oraşul Istanbul. Aflat pentru prima dată între primele 10 destinaţii preferate pentru vacanţa de Paşte, oraşul ocupă în 2018 locul cinci.

Potrivit platformei online, Moscova este, anul acesta, oraşul cheie în topul tendinţelor românilor care vor să petreacă Paştele în străinătate. De asemenea, faţă de anii trecuţi, indicele de popularitate a capitalelor precum Praga, Madrid şi Veneţia a scăzut, făcând loc oraşelor mai însorite, aflate la malul mării: Bari şi Malta. Această tendinţă actuală a românilor de a se îndrepta spre  litoralul mediteranean în detrimentul clasicelor oraşe europene este dovedită de creşterea rapidă a căutărilor de zboruri către Valencia, precum şi către Napoli şi Larnaca.

De asemenea, românii tind să călătorească mai mult în străinătate anul acesta, comparativ cu anul trecut, arată datele platformei online. În 2017, Cluj a fost destinaţia cea mai populară pentru români, în vreme ce Bucureştiul a ocupat locul şase; în 2018, niciunul din aceste oraşe româneşti nu a mai intrat în primele 10 destinaţii aflate în trend.

Mircea Giurcă, purtătorul de cuvânt al momondo în România, a declarat: "Paştele este o perioadă importantă pentru mulţi, probabil prima ocazie din an pentru a ne bucura de un weekend prelungit şi a petrece timp cu familia şi cu prietenii. Datele noastre arată că în ultimii trei ani mulţi români s-au bucurat de city break-uri de Paşte, dar observăm interesul crescut de anul acesta pentru destinaţiile turceşti".

Momondo.ro arată că în 2018 un român cheltuieşte, în medie, 904 lei pe biletul de avion pentru vacanţa de Paşte. Scăderea preţurilor zborurilor în ultimii doi ani este motivul pentru care suma medie cheltuită în 2018 este mai scăzută cu 16% faţă de anul precedent şi cu 20% faţă de 2016.

Reprezentanţii momondo.ro susţin că această sumă medie diferă, totuşi, în funcţie de aeroportul de plecare: "De exemplu, călătorii care pleacă din Iaşi vor plăti cu 44% mai mult pentru a ajunge în destinaţiile lor preferate, comparativ cu cei care pleacă din Bucureşti. De pe aeroportul din Timişoara se înregistrează cele mai ieftine zboruri, cu 12% mai ieftine decât din Bucureşti şi cu 28% mai ieftine decât din Cluj".

Analiza se bazează pe căutările efectuate pe momondo.ro pentru zborurile dus-întors la clasa economică, în perioada 27.11.17 - 27.02.18 pentru călătoriile făcute între 05.04.18 - 10.04.18, în perioada 27.11.16 - 27.02.17 pentru călătoriile făcute între 13.04.17-18.04.17 şi în perioada 27.11.14 - 27.02.15 pentru călătoriile făcute între 10.04.15-15.04.15.

Momondo.ro este un motor de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri şi închirieri auto la nivel global. Platforma are birourile în Copenhaga şi este prezentă în peste 30 de pieţe internaţionale. Momondo este parte din KAYAK, companie independentă în cadrul Booking Holdings Inc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb