ING a renunţat la propunerea de majorare a salariului directorului general

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 martie 2018

ING Groep NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, a renunţat ieri la planurile care vizau majorarea cu 50% a salariului directorului general Ralph Hamers, informează Reuters, conform Agerpres.

Săptămâna trecută, Consiliul de Administraţie al băncii olandeze ING a propus majorarea salariului directorului general, Ralph Hamers, cu aproximativ 50%, până la trei milioane de euro.

Propunerea ING a declanşat, însă, un val de proteste din partea politicienilor olandezi, aflaţi în campania electorală de dinaintea alegerilor locale care vor avea loc în data de 21 martie, şi a unor clienţi ai băncii care au decis să îşi închidă conturile în semn de protest.

Luni, ministrul olandez de Finanţe, Wopke Hoekstra, a anunţat că Guvernul analizează opţiunile posibile pentru blocarea propunerii de majorarea cu 50% a salariului lui Ralph Hamers. "Vrem ca ING să reconsidere această propunere, ca ING să renunţe la această propunere", a spus Wopke Hoekstra, adăugând: "ING nu este o fabrică de biscuiţi, ci o instituţie financiară. Această majorare subminează încrederea în sistemul bancar pe ansamblu şi în ING în particular".

În consecinţă, ieri dimineaţa, ING a dat publicităţii un comunicat de presă în care anunţa modificarea radicală de poziţie.

"Noi, Consiliul de supervizare suntem responsabili de această propunere şi regretăm agitaţia provocată. Ne-am dat seama că am subestimat reacţia opiniei publice cu privire la acest subiect sensibil", a informat preşedintele ING, Jeroen van der Veer, adăugând că propunerea nu va mai fi supusă la vot la următoarea Adunare Generală anuală a Acţionarilor, programată în data de 23 aprilie.

Confederaţia sindicală din Olanda (FNV), prin vocea responsabilului pentru sectorul bancar Gerard van Hees, a salutat decizia ING, felicitându-i pe administratorii băncii că au avut capacitatea de a-şi recunoaşte greşelile. "Acest lucru inspiră încredere în sectorul bancar", a spus Gerard van Hees.

Guvernul olandez a cheltuit miliarde de euro pentru a susţine ING în timpul crizei financiare mondiale din 2008, bani care au fost rambursaţi între timp de bancă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb