DUPĂ EXPIRAREA MANDATULUI Radu Gheţea - înlocuit cu Valentin Mavrodin, la conducerea CEC Bank

E.O.
Bănci-Asigurări / 13 mai 2019

Radu Gheţea - înlocuit cu Valentin Mavrodin, la conducerea CEC Bank

Radu Graţian Gheţea a fost înlocuit la conducerea Consiliului de Administraţie al CEC Bank cu Valentin Tiberiu Mavrodin, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP), după ce mandatul domnului Gheţea în fruntea bancii de stat a expirat sâmbătă, 11 mai, după circa 12 ani în fruntea instituţiei de credit.

Amintim că Ministerul Finanţelor, principalul acţionar al băncii de stat, a decis, anul trecut, să despartă în două funcţia de preşedinte-director general (CEO) al CEC Bank.

În luna mai a anului trecut, domnul Radu Graţian Gheţea ne-a declarat: "De câteva luni a apărut ştirea că BNR îi prelungeşte mandatul lui Gheţea. BNR nu îmi prelungeşte mandatul decât dacă acţionarul (n.r. Ministerul Finanţelor Publice) cere acest lucru. Strict juridic, contractul pe care îl am acum expiră cam peste un an. Sigur, orice contract poate fi întrerupt, nu intrăm în detalii cu ce consecinţe. S-au încercat tot felul de variante, asupra cărora nu revin, însă doresc să precizez altceva - banca are, în acest moment, un statut în care conducerea este asigurată de un consiliu de administraţie al cărui preşedinte este şi preşedinte executiv. În conformitate cu legea, această situaţie poate exista doar dacă BNR dă un aviz favorabil pentru acest lucru. Din martie 2015, nu s-a decis încă o formulă precisă cum o să funcţioneze această bancă - în sistem unitar, în sistem unitar splitat sau dualist. Întrucât acţionarul are posibilitatea legală, a cerut aviz la BNR să funcţioneze aşa cum este acum, respectiv preşedintele CA este şi preşedinte executiv. MFP a cerut aviz de mai multe ori şi s-a prelungit această situaţie de guvernanţă, nu mandatul lui Gheţea. Dacă se schimbă statutul CEC Bank, atunci Gheţea trebuie să renunţe automat la una din funcţii".

Din CA al CEC Bank mai fac parte Laurenţiu Gabriel Mitrache, Bogdan Constantin Neacşu, Mihaela Lucica Popa, Ciprian Badea, Mirela Sitoiu, Mihai Gogancea Vătăşoiu şi Mirela Călugăreanu, în calitate de membri.

Laurenţiu Gabriel Mitrache este directorul general şi preşedintele Comitetului de Direcţie al băncii, iar Bogdan Constantin Neacşu, Mihaela Lucica Popa şi Mirela Iovu îndeplinesc funcţiile de director - prim-vicepreşedinte al Comitetului de Direcţie.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. totusi e om si domnul ghetea.are 70 ani

    Că l-au mai schimbat și pe dinozaurul ăsta, începusem sa cred că palatul CEC o să devină in soi de piramidă in care e îngropat faraonul. Daca tot incepe schimbarea comuniștilor după 30 ani de la revoluție, scăpați și de manole Isărescu că poporul ăsta a plătit cu vârf și îndesat să întrețină cu bani mulți toți comuniștii posibili.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb