DUPĂ ÎNTÂLNIREA CU LIDERII REPUBLICANI AI CONGRESULUI, Trump a anunţat că sănătatea şi imigraţia sunt priorităţile sale

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 noiembrie 2016

Donald Trump (Sursa foto: Facebook)

Donald Trump (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 08:48 Mii de oameni au protestat împotriva lui Trump, pentru a doua zi consecutiv

Mii de persoane au ieşit în stradă în mai multe oraşe americane, pentru a doua noapte consecutiv, pentru a protesta faţă de victoria lui Donald Trump în alegeri, informează Reuters.

Pe Coasta de Est, proteste au au avut loc la New York, Washington, Baltimore şi Philadelphia, în timp ce pe Coasta de Vest, protestatarii s-au strâns la Los Angeles, San Francisco, Oakland, California şi Portland, Oregon.

În mare parte, portestele au fost paşnice.

Manifestanţii s-au declarat nemulţumiţi de mesajele promovate de Donald Trump în campania electorală, împotriva imigranţilor, musulmanilor şi minorităţilor sexuale.

Donald Trump a precizat, pe Twitter, că cei care au ieşit în stradă să protesteze împotriva alegerii lui în funcţia de preşedinte al SUA sunt "protestatari de profesie, împinşi de la spate de presă". Aceasta este prima reacţia a republicanului la adresa demonstraţiilor împotriva sa care au început de când şi-a anunţat victoria, relatează Digi 24.

De aceeaşi părere este şi fostul primar al New York-ului, Rudy Giuliani. De fapt, acesta a folosit termeni mai duri. În timpul unei emisiuni la Fox News, fostul edil i-a numit pe demonstranţi "o gaşcă de copii răsfăţaţi care nu ştiu să piardă".

Giuliani este un apropiat al magnatului republican şi se zvoneşte că va fi numit de Trump şef al Departamentului de Justiţie.

Actualul primar al New York-ului însă, democratul Bill de Blasio, le-a luat apărarea nemulţumiţilor. Acesta a spus că cei care ies în stradă fac un lucru bun, pentru că îşi fac vocea auzită şi nu se lasă pradă resemnării.

(I.S.)

-----------

Viitorul preşedinte american, Donald Trump, s-a întâlnit, ieri, la Washington cu liderii republicani ai Congresului pentru a planifica începutul mandatului său, anunţând priorităţi precum sănătatea, imigraţia şi locurile de muncă, informează agenţia AFP, citată de Agerpres.

"Avem multe de făcut. Vom lucra foarte dur asupra imigraţiei, sănătăţii şi ne gândim la locuri de muncă, mai ales la locuri de muncă", a spus Trump jurnaliştilor, după ce s-a întâlnit separat cu Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, şi Mitch McConnell, liderul majorităţii din Senat.

Preşedintele ales, Donald Trump, a fost însoţit de soţia sa, Melania, şi de viitorul său vicepreşedinte, Mike Pence.

"Donald Trump a obţinut una dintre cele mai frumoase victorii pe care le-am văzut vreodată, iar noi vom transforma această victorie în progres pentru americani", a declarat Paul Ryan.

"Vom face lucruri spectaculoase pentru americani, sunt nerăbdător să încep. Sincer, de când este posibil", a susţinut Donald Trump.

Acesta a precizat: "Fie că este vorba de sănătate, imigraţie sau de numeroase alte lucruri. Vom scădea impozitele, vom face sănătatea mai puţin scumpă. Vom face o adevărată treabă în sănătate".

Dar Trump nu a răspuns la o întrebare despre punerea în aplicare a interdicţiei de intrare pe teritoriul SUA în cazul musulmanilor, o promisiune făcută în decembrie 2015 de către candidatul republican, pe care însă nu a mai reluat-o.

Unul dintre punctele evidente de înţelegere între liderii republicani şi al 45-lea preşedinte american este abrogarea promisă a reformei sănătăţii, supranumită "Obamacare", adoptată în 2010. Republicanii au încercat de mai multe ori să o abroge, dar nu au reuşit, în special pentru că preşedintele dispune de dreptul de veto.

"El este nerăbdător să înceapă repede, noi de asemenea,", a comentat senatorul McConnell.

Congresul ales marţi îşi va intra în funcţie în ianuarie, cu două săptămâni şi jumătate înaintea lui Donald Trump.

Tot ieri, Trump a fost primit de Barack Obama la Casa Albă.

Republicanul a declarat, în cadrul primei întâlniri dintre preşedintele ales şi actualul lider al SUA, că abia aşteaptă să primească sfatul lui Barack Obama şi vrea să colaboreze cu administraţia acestuia pentru a asigura tranziţia de putere de la Casa Albă.

"Am discutat mai multe subiecte, unele excelente şi altele ceva mai dificile. (...) Însă abia aştept să-i cer în viitor sfatul preşedintelui Obama", a comentat Donald Trump, în cadrul unei conferinţe de presă comună cu Barack Obama, potrivit News.ro.

Trump a explicat că a discutat aproximativ o oră cu preşedintele Obama, însă ar fi dorit să aibă o conversaţie mai lungă şi aşteaptă cu nerăbdare alte întâlniri la Casa Albă.

Miliardarul republican a spus: "Am mult respect pentru preşedintele Obama. Am discutat circa o oră, iar după mine această întâlnire ar fi putut chiar să dureze mai mult. (...) Domnule preşedinte, pot să spun că a fost o mare onoare să fiu aici cu dumneavoastră".

Preşedintele Obama a fost primul care s-a adresat presei şi a menţionat că a purtat o conversaţie excelentă cu Donald Trump. Printre subiectele discutate de actualul preşedinte cu succesorul său se numără politica externă, problemele organizatorii legate de tranziţia de putere, precum şi problemele de politică internă.

"Am avut oportunitatea unei discuţii excelente cu Donald Trump. (...) Prioritatea mea numărul unu în următoarele luni este să realizez o tranziţie de putere care asigură succesul preşedintelui Trump", a precizat Obama.

De asemenea, preşedintele american a precizat că miliardarul republican şi-a exprimat dorinţa de a colabora cu actuala administraţie pentru a găsi soluţii privind mai multe probleme importante cu care se confruntă societatea americană.

Barack Obama a mai spus: "Trebuie să ne asigurăm că preşedintele ales se va simţi bine primit la Casa Albă. Vreau să-l asigur că vom face tot ce putem pentru a ne asigura că va avea succes".

Cei doi lideri au refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor prezenţi.

Şi Michelle Obama s-a întâlnit pentru a discuta cu Melania Trump la Casa Albă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb