DUPĂ LANSAREA "ELEFANTULUI ARAB", Vulcan va testa un cazan pentru producţia de energie pe bază de biomasă

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 30 iulie 2015

Vulcan va testa un cazan pentru producţia de energie pe bază de biomasă

Ambasadorul rus în România, interesat de soarta Vulcan

După "Elefantul arab" lansat ieri, care este cea mai mare şi performantă unitate de pompare pentru extracţia ţiţeiului fabricată în ţara noastră, Vulcan are în pregătire o premieră şi pentru producţia de energie termo autohtonă.

Remus Vulpescu, directorul general al companiei, a declarat pentru ziarul BURSA: "Vom finaliza un prototip de cazan modular pentru producţia de energie electrică şi termică în cogenerare pe bază de biomasă, adaptat pentru agricultura şi industria lemnului din ţara noastră. Cazanul a fost expediat în proporţie de 80% pentru montaj la locaţia beneficiarului. Tamburul cazanului este pe ultima sută de metri. Estimez că terminăm expedierea pe 10 august şi că lansăm cazanul în toamnă".

Domnia sa susţine că Vulcan poate face acest cazan în funcţie de necesarul beneficiarilor, cu o putere între 4 şi 24 MW.

"Elefantul arab" lansat ieri de Vulcan poate asigura o producţie de peste 1.000 de barili de ţiţei pe zi, cu un consum de energie de numai 60 kWh/h, însemnând un spor de productivitate de 30% şi o creştere de eficienţă energetică tot de 30% faţă de vârful de gamă precedent.

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Remus Vulpescu a precizat că întreprinderea a încheiat deja un contract pentru livrarea a 200 de unităţi din toată gama de utilaje petroliere în Orientul Mijlociu: "Inaugurăm o nouă gamă de produse pentru că activăm pe pieţe care cer aceste produse. Vrem să valorificăm istoria Vulcan în toată Europa, dar şi, de ce nu?, în Est. Prin acest utilaj am dovedit că industria autohtonă este capabilă să funcţioneze şi să redevină competitivă pe marile pieţe internaţionale. Contractul cu Orientul Mijlociu este de 22 milioane de euro şi am livrat deja 30% din unităţi".

Cu "Elefantul Arab", Vulcan se pregăteşte să particpe la două licitaţii importante în zona Golfului Persic. Utilajul poate fi adaptat pentru toate tipurile de zăcăminte on-shore.

La evenimentul de lansare de ieri a participat şi ambasadorul Rusiei în România, Oleg Malginov. Întrebat ce anume au discutat, Remus Vulpescu a răspuns: "Rusia are pe câmpurile sale petroliere foarte multe utilaje fabricate de Vulcan, care au nevoie de reparaţii. Posibil să existe şi interes pentru achiziţia de noi echipamente. Domnul ambasador a văzut anunţul nostru din presă privind lansarea unii game de echipamente, a participat la eveniment şi m-a întrebat ce mai face Vulcan şi ce mai face industria autohtonă în general, ştiind că am lucrat în două ministere".

Vulcan SA are, în prezent, 560 salariaţi, după concedierea a jumătate din personal, însă conducerea companiei doreşte ca, în maxim an, să dubleze numărul de angajaţi.

Remus Vulpescu estimează că Vulcan va atinge o cifră de afaceri de 25 milioane lei la nivelul acestui an şi face profit operaţional. Domnia sa a menţionat că în toamnă se va discuta planul de reorganizare al companiei, aflată de doi ani în insolvenţă. Administrator judiciar este Euro Insol.

Domnul Vulpescu a ţinut să precizeze: "Industria noastră este capabilă să continue să funcţioneze. Şi întreprinderile vechi sunt viabile dacă primesc un management corespunzător. Depopulată de angajaţi şi deposedată de mijloace de producţie după ce a dat o mână şi un picior pieţei imobiliare pe locaţia vechii platforme din zona Sebastian, Vulcan s-a retras pe platforma IMGB, unde are şanse să supravieţuiască şi să se reorganizeze cu succes. Serviciile nu pot exista fără industrie, iar PIB-ul nu poate creşte doar cu servicii şi agricultură. Avem nevoie de industrie, care trebuie să aibă o pondere ceva mai mare în PIB. PIB-ul României este cu două treimi mai mic decât cel al Poloniei şi acest lucru trebuie să ne dea de gândit".

Vulcan se află în insolvenţă din 2013 şi face parte din grupul de firme Tender. Creditorii principali sunt ANAF şi BCR. Datoriile totale la intrarea în insolvenţă cumulează 55 milioane de euro.

Directorul Vulcan a precizat: "Sper să nu i se ceară ceva imposibil companiei şi să achite toate datoriile istorice. Vulcan poate achita o parte din datorie, cam cât este rata medie de recuperare a creanţelor ANAF de la firmele similare aflate în insolvenţă şi cam cât rata de recuperare a creditelor acordate de bănci unor companii industriale aflate în insolvenţă. Vulcan are o perspectivă bună în piaţă".

Varianta de bază a "Elefantului arab" costă 170.000 de dolari, preţ care îi asigură amortizarea în două săptămâni având în vedere că utilajul aduce un câştig de producţie de 240 de barili pe zi faţă de cea mai mare unitate anterioară, care putea atinge un maxim de productivitate de 760 de barili/zi în condiţiile Orientului Mijlociu, conform sursei citate.

Noua unitate de pompare care a intrat în fabricaţie la Vulcan este aptă să funcţioneze până la 40 ani pe aproape orice amplasament terestru de extracţie a petrolului, în diverse configuraţii, cu costuri de operare la nivelul minim din industrie.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Daca elefantelul cu pricina este ceea ce se vede in poza, o pompa canadiana, iar daca 1000 barile/zi inseamna 124 tone/zi de titei, ne-am procopsit. Putin, putin, foarte putin. Si unde?

    1. Mai johny esti retard? Oamenii se chinuie sa inveze si sa scoata o firma de traditie din belea si tu comentezi ca un prost novice ce esti? Stii tu? Cunosti tu domeniul? Ai tu informatii si know haw? Boule!

      Bravo baieti! Felicitari si tineti-o tot asa!

      Vulpescule, nu te halesc dar daca ai un rol aici, joaca-l si-ti vei spala multe pacate. Arde-i pe camatarii bancari, convinge statul ca la cat s-a furat trebuie si ei sa mai inkida okii si sa incurajeze industria, scoate fabrica din mocirla si vei fi mare. 

      Fara bou era mai bine magarule

      Daca nu lucrezi in domeniu, nu comenta. Nu este o pompa canadiana, este o unitate de pompaj pur,românească. Eu lucrez ca sudor wig( probabil ca e grea denumirea pt tine) la Vulcan si chiar stiu ce vorbesc. Asa ca fa-te mic si baga-te sub masa

      Se spunea că este criză de resurse umane pe specialitatea ta, în România. Oricum, bravo pentru proiecte și contracte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb