DUPĂ MINISTRUL APĂRĂRII, Şeful Marelui Stat Major, pus sub urmărire penală

Cătălin Alexandru
Ziarul BURSA #Politică / 11 septembrie 2006

Procurorii Departamentului Naţional Anticorupţie (DNA) au început urmărirea penală împotriva generalului Eugen Bădălan, şeful Marelui Stat Major. În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi şi alţi 12 foşti şi actuali ofiţeri din cadrul Ministerului Apărării Naţionale (MApN). Bădălan este acuzat de abuz în serviciu în formă calificată într-un dosar ce vizează împrejurările în care Statul Major al Forţelor Terestre (SMFT) a încheiat un contract cu "Tofan Grup" în anul 2000. Potrivit procurorilor DNA, acest contract nu a respectat prevederile legii şi a adus prejudicii MApN, întrucât SMFT, condus la acea vreme de generalul Bădălan a primit 6.000 de anvelope în schimbul a 4000 de autovehicule.

Procurorii anticorupţie verifică şi un al doilea dosar în care este implicat şeful Marelui Stat Major. Este vorba de un contract încheiat cu firma "Texplorer Gmbh", de furnizare a unor uniforme din ţesătura Ripstope. Încheiat iniţial pentru anul 2004, contractul a fost transformat într-unul multianual, pe perioada 2005-2007, în urma unui raport semnat de generalul Eugen Bădălan şi ministrul Apărării de atunci, Ioan Mircea Paşcu.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvînt al MApN, Cristinel Ghiga, ne-a declarat că Ministerul Apărării nu comentează decizia DNA. "E o ches-tiune care ţine de Parchet", a adăugat domnia sa.

Amintim că, alături de minis-trul Teodor Atanasiu, generalul Bădălan este a doua persoană importantă din cadrul Ministerului Apărării, pusă sub urmărire penală în ultimele zile.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb