DUPĂ O ORĂ DE TRANZACŢIONARE Scăderi pe linie pentru indicii BVB

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 3 februarie 2020

Scăderi pe linie pentru indicii BVB

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au început săptămâna de tranzacţionare în teritoriul negativ, la ora 11:00 deprecierile fiind situate între 0,92% pentru BET--BK, reperul fondurilor de investiţii, şi 1,02% pentru BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP).

Acţiunile Banca Transilvania (TLV), cea mai lichidă acţiune de la BVB,

erau în declin cu 0,58%, la 2,57 lei, cele ale Fondului Proprietatea afişau o scădere de 0,75%, până la 1,33 lei, în timp ce titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) se tranzacţionau la 15,86 lei, cu 1,61% sub referinţa de vineri.

Cotaţia OMV Petrom (SNP) era în declin cu 0,6%, la 0,4175 lei, în timp ce schimburile cu acţiunile Romgaz (SNG) se realizau la 34,4 lei, în scădere cu 1,99%.

Valoarea tranzacţiilor era, după o oră de la deschiderea bursiere, de 10,6 milioane de lei (2,22 milioane de euro), circa un sfert din rulajul mediu zilnic al anului trecut, de 40 milioane lei.

După scăderile din ultima sesiune de tranzacţionare a săptămânii trecute, în Europa, pieţele de acţiuni au deschis şedinţa de astăzi în urcare, indicele paneuropean STOXX 600 fiind în creştere cu 0,26%, la ora 11:00, în vreme ce DAX 30 al bursei din Frankfurt consemna un avans de 0,49% iar pentru FTSE 100 al pieţei londoneze aprecierea era de 0,42%.

În China, îngrijorările investitorilor privind răspândirea coronavirusului au şters peste de 400 miliarde de dolari din valoarea acţiunilor companiilor, în prima şedinţă de tranzacţionare după o pauză prelungită dată de Anul Nou Chinezesc, în timp ce numărul morţilor cauzat de epidemie a urcat la 361, relatează Reuters.

Pieţele s-au prăbuşit la deschiderea primei sesiuni bursiere din 23 ianuarie încoace, când 17 persoane decedaseră în oraşul Wuham, din provincia Hubei, epicentrul epidemiei.

De atunci, virusul gripal a fost declarat urgenţă medicală globală şi s-a răspândit în peste 24 de alte ţări şi regiuni, duminică fiind raportat primul deces în afara Chinei, al unui bărbat chinez de 44 de ani, ce a murit în Filipine, după ce a călătorit din Wuhan.

Numărul deceselor în China a crescut la 361 duminică, cu 57 mai multe faţă de ziua precedentă, conform Comisiei Naţionale de Sănătate de la Beijing, în timp ce numărul noilor infecţii confirmate în China a crescut cu 2.829, la un total de 17.205.

Indicele Shanghai Composite a scăzut cu 8%, până la minimul ultimului an, conform Reuters.

Yuanul a început tranzacţionarea la cel mai scăzut nivel din acest an, în timp ce fierul, petrolul şi cuprul tranazacţionate la Shanghai au coborât până la limita maximă de variaţie zilnică, urmând deprecierea preţurilor la nivel global, pe măsură ce răspândirea virusului apasă tot mai mult asupra

perspectivei de globale de creştere.

Încercând să tempereze panica, Banca Centrală a Chinei a injectat 1,2 trilioane de yuani (173,8 miliarde de dolari) în piaţă, prin intermediul unor operaţiuni reverse repo.

În plus, Beijing-ul a spus că va ajuta firmele care produc bunuri esenţiale pentru viaţă să-şi reia activitatea cât mai curând posibil, conform postului media de stat CCTV.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Voi nu vede ti ca suntem in criza!? O criza indusa de care avem nevoie, ca de aer. Toate activele au crescut artificial adica cresterile nu sunt justificate.Ma tot uit la un activ de refugiu (AUR)-a crescut putin, dar cererea pt. aur este din ce in ce mai mare, se pare ca depasit cererea de aur din 2008-2009, asa ca va rog sa va face ti temele f.bine---decizia va apartine. Sa auzim de bine

    1. Vede-ți? Face-ți?

      Serios?  

      Lasa-l ca mai are si el 10 kg de aur poate scapa de ele :)

      Daca ai aruncat un sales pitch esti ok. Daca mai astepti pina la panica ce trebuie creata pentru realizarea cererii si implinirea visului tau de imbogatire se prea poate sa ai parul alb....tema eu mi-am scris-o in 2009 cind m-au batut la popo gol toate bancile centrale prin tiparirea banilor.

      Distrugerea monedelor va duce la cresterea pretului la aur si nu invers. Deci pina la mometul ala mai ai de asteptat.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb