DUPĂ OFERTA DE PRELUARE, Pogonaru a ajuns la 51,5% din "Prodplast"

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 august 2011

Pogonaru a ajuns la 51,5% din "Prodplast"

Omul de afaceri Florin Pogonaru a cumpărat 11,4% din acţiunile Prodplast Bucureşti (PPL) în oferta de preluare, pentru care a plătit 2,4 milioane lei, astfel că a ajuns să controleze indirect 51,51% din titlurile producătorului de mase plastice.

Pogonaru a derulat în perioada 13 iulie - 2 august o ofertă prin care a vrut să cumpere 59,89% din acţiunile Prodplast şi a propus un preţ de 1,27 lei/titlu, cu 4,9% peste cotaţia dinaintea lansării operaţiunii.

Oferta a fost derulată prin trei firme controlate de omul de afaceri, res-pectiv Central European Financial Services, ECDL România şi Floreas-ca Development, anunţă Mediafax.

Intermediarul ofertei a fost firma de brokeraj Voltinvest.

La începutul lunii mai, firmele menţionate împreună cu Nord Bucureşti, companie controlată tot de Pogonaru, au anunţat că acţionează concertat cu Avaliser Trading, un off-shore din Cipru care a fost deţinut de omul de afaceri, şi au împreună 40,11% din acţiunile Prodplast.

Potrivit legii, dacă în urma ofertei publice ofertantul controlează mai mult de 95% din capitalul social, sau a achiziţionat titluri reprezentând mai mult de 90% din acţiunile vizate în cadrul ofertei, are dreptul să solicite acţionarilor care nu au subscris în cadrul ofertei să-i vândă acţiunile pe care le deţin la un preţ echitabil.

Avaliser Trading a cumpărat pe 21 martie 6,34% din acţiunile producătorului de mase plastice, de la fondul de investiţii Broadhurst Investments Limited, majorându-şi participaţia de la 3,1%. Fondul de investiţii a vândut în aceeaşi zi restul de acţiuni către SIF Oltenia (SIF5), alt acţionar semnificativ al Prodplast, care a ajuns să deţină 17,15%.

În urma acestor tranzacţii, fondul a încetat divergenţele pe care le avea cu Florin Pogonaru în ceea ce priveşte desprinderea activelor imobiliare ale Prodplast şi transferul aces-tora către o firmă nouă, Prodplast Imobiliare.

După realizarea tranzacţiilor, Pogonaru a declarat că nu mai este proprietarul firmei Avaliser Trading, întrucât a vândut-o. Pe de altă parte, firma din Cipru este acţionar la Floreasca Development.

Potrivit unor raportări de anul trecut, Pogonaru deţinea doar prin firmele sale peste 33% din acţiunile Prodplast, însă nu a lansat o ofertă de preluare, deşi potrivit legislaţiei pieţei de capital era obligat. Deoarece nu au făcut ofertă, CNVM a sancţionat cu avertisment firmele Central European Financial Services şi ECDL România.

Potrivit anunţului de ofertă, planurile ofertantului vizează reorganizarea activităţii şi concentrarea gamei de produse, care au în vedere creşterea valorii societăţii, ceea ce va permite pe viitor inclusiv preluarea de către un investitor strategic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb