DUPĂ REDESCHIDEREA TURISMULUI Hotelurile şi restaurantele din Tel Aviv şi Ierusalim estimează creşteri de până la 20%

G.U.
Companii #Turism / 6 aprilie 2022

Hotelurile şi restaurantele din Tel Aviv şi Ierusalim estimează creşteri de până la 20%

La finalul primei luni de reluare a turismului hotelurile şi restaurantele din Tel Aviv şi Ierusalim confirmă trendul ascendent al numărului de turişti şi estimează creşteri de până la 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când Israelul încă avea graniţele închise turismului internaţional, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

În luna martie, Israel şi-a deschis graniţele pentru toţi turiştii străini indiferent de statutul lor de vaccinare. Pentru a intra în ţară, călătorii trebuie să prezinte două teste PCR negative: unul efectuat înainte de plecare şi al doilea după aterizarea în Israel (există un centru de testare eficient la Aeroportul Ben Gurion). Totodată aceştia vor trebui să stea în carantină la hotel sau în altă unitate de cazare până când vor primi rezultatul negativ la cel de-al doilea test.

Două noi hoteluri în Tel Aviv şi mai multe restaurante şi baruri nou-deschise

Vara trecută, faimosul hotel The Jaffa s-a redeschis după un an de la închidere; totodată au fost deschise noi unităţi de cazare precum Soho House Tel Aviv şi Debrah Brown, cel mai recent hotel al popularului brand local de tip boutique Brown Hotels. Restaurantul Dvora, condus de bucătarul-şef Eyal Shani, a fost, de asemenea, deschis la începutul acestui an. Cu toate astea, cea mai mare noutate hotelieră a oraşului a fost deschisă pe 28 martie. Este vorba de The David Kempinski Tel Aviv amplsat de-a lungul promenadei emblematice a Mării Mediterane.

Domeniul culinar nu a fost nici el neglijat. Tel Aviv a fost marcat în ultimii doi ani de o multitudine de deschideri de restaurante şi baruri. Printre cele mai interesante se numără HIBA, condus de bucătarul Yossi Shitrit, Onza şi Mashya; Tirza wine bar, condus de bucătarul Raz Rahav, până la renumitul restaurant OCD şi Capella, un cocktail bar şic situat la etajul 14 al clădirii Hagag.

Potrivit sursei citate, cealaltă mare deschidere din acest domeniu a fost lansarea institutului culinar Asif, condus de Naama Shefi, care conduce, de asemenea, Jewish Food Society din New York City: Misiunea sa este de a celebra bucătăria israeliană şi de a-i explora rădacinile, influenţele şi viitorul prin intermediul unei biblioteci pline de cercetări şi cărţi de bucate, care include o galerie de expoziţii rotative, o fermă pe acoperiş care cultivă plante şi ierburi indigene, o bucătărie experimentală de testare, o cafenea vegetariană şi o piaţă care vinde produse fabricate în Israel.

Mâncare inspirată de street food în Ierusalim

În al doilea oraş ca mărime din Israel s-au deschis câteva restaurante noi, printre care se numără restaurantul Popina al bucătarului Orel Kimchi, dar şi Ruhan şi Mitzle, inspirat de mâncarea de stradă, al concurentului de la MasterChef Israel, Ari Levy. Chiar în afara oraşului, în colinele iudaice, turiştii pot vizita recent inaugurata vinărie cu restaurant: Ulu.

Desertul Negev - noua destinaţie de lux din Israel

Potrivit comunicatului, cea mai mare noutate pentru regiunea deşertică din sudul Israelului este, fără îndoială, deschiderea mult aşteptatului (şi mult întârziatului) Six Senses Shaharut, care a fost inaugurat în august anul trecut. Acest refugiu de lux pentru wellness are 60 de apartamente cu un design inspirat din deşert, un spa ayurvedic, mai multe restaurante, o piscină infinită cu vedere la Munţii Edom şi o piscină interioară uimitoare, precum şi un staul cu cămile flancat de o grădină de ierburi parfumate.

La câteva minute la nord de hotel, în Kibbutz Ketura, Dr. Elaine Solowey, de la Institutul Arava pentru Studii de Mediu, intenţionează să deschidă o grădină botanică în cursul acestui an, care va prezenta plante biblice, arbori de tămâie, plante de deşert pe cale de dispariţie, un habitat al păsărilor migrătoare şi ierburi medicinale importante pentru comunitatea locală de beduini.

În cazul în care turiştii se află în căutarea unei escapade la Marea Moartă, Herbert Samuel Hod Dead Sea a fost deschis în februarie, cu 205 camere şi un complex spa masiv cu 16 săli de tratament, saune umede şi uscate, un hamam, o piscină interioară cu apă de la Marea Moartă, o piscină interioară cu sulf şi o piscină în aer liber cu bar şi restaurant.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb