DUPĂ SENTINŢA ICA ANAF a vândut o vilă a Corinei Voiculescu, cu 4,55 milioane lei

Ziarul BURSA #Anticorupţie / 26 iulie 2016

Judecătoarea Camelia Bogdan, plângere la DNA: "Acţionariatul offshore-ului Crescent a fost schimbat după condamnarea lui Dan Voiculescu"

ANAF a obţinut, ieri, suma de 4,55 milioane lei prin vânzarea unei vile a Corinei Voiculescu, în care a fost sediul firmei Crescent, pentru recuperarea unei părţi din prejudiciul din dosarul ICA.

Potrivit anunţului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, statul a obţinut 4,55 milioane lei de la o persoană fizică pentru vila din str. Av. Mircea Zorileanu nr. 80, sector 1, Bucureşti. Imobilul a aparţinut Corinei Voiculescu, iar aici s-a aflat sediul firmei Crescent.

La licitaţia de luni, o singură persoană a fost interesată, iar aceasta a depus oferta într-un plic sigilat. Potrivit anunţului, câştigătorul va primi un teren în suprafaţă de 576 mp şi construcţiile situate pe acesta: locuinţă cu regim de înălţime D+P+E+M cu suprafaţă construită la sol de 193,7 mp şi garaj cu suprafaţă construită la sol de 17,66 mp.

În august 2014, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare, şi pe Corneliu Popa, fost director al Agenţiei Domeniilor Statului, la opt ani de închisoare.

Instanţa a dispus confiscarea mai multor imobile apaţinând inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco. Totodată, magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis confiscarea de la Dan Voiculescu a penthouse-ul din Şoseaua Kisseleff, cu o valoare estimată de 250.000 de euro. De asemenea, s-a decis şi confiscarea sumei de 3.515.756,4 dolari plus TVA aferent, chiria pe care Dan Voiculescu a încasat-o în baza contractului de închiriere a spaţiului Grivco de către Romtelecom. Pentru recuperarea acestei sume, instanţa a dispus confiscarea bunurilor mobile şi imobile şi a banilor din conturile firmelor la care Voiculescu figura ca împuternicit, beneficiar real, asociat sau administrator, situate în ţară sau în străinătate.

Instanţa a mai dispus, în cazul lui Voiculescu, confiscarea unor sume de bani pe care le are în conturi până la concurenţa sumei de 15 milioane de lei, la BRD, şi până la concurenţa sumei de cinci milioane de lei, la RBS Bank.

De asemenea, pe lângă sumele reprezentând contravaloarea acţiunilor donate de Dan Voiculescu celor două fiice ale sale, de la acestea s-a dispus confiscarea sumelor donate în urma închirierii spaţiului Grivco către Romtelecom, potrivit Mediafax.

Camelia Bogdan: "Transferul de acţiuni din Crescent întruneşte condiţiile de tipicitate a infracţiunii de spălare de bani"

Judecătoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucureşti a făcut, recent, o plângere la DNA privind modul în care acţiunile offshore-ului Crescent au fost transferate după decizia de condamnare a lui Dan Voiculescu.

Domnia sa susţine că, în data de 13.05.2015, a înaintat o adresă, pe cale administrativă, preşedintelui Tribunalului Bucureşti, solicitând dispunerea sechestrului nu doar asupra bunurilor înregistrate pe numele lui Dan Voiculescu, ci şi a societăţilor al căror beneficiar real este acesta. Doamna Bogdan susţine: "La doar două zile distanţă, au avut loc respectivele schimbări în acţionariatul CRESCENT...şi a debutat linşajul mediatic împotriva mea, sprijinit, în opinia mea, şi din interior sistemului".

Doamna Camelia Bogdan a declarat că transferul de acţiuni din Crescent întruneşte condiţiile de tipicitate a infracţiunii de spălare de bani în varianta normativă prevăzută de art.29 alin.1 lit.a din Legea nr.656/2002. Domnia sa precizează în plângerea DNA: "Întrucât prin decizia penală nr.888/A/05.08.2014 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a II-a penală, Curtea de Apel Bucureşti a desemnat ca organ de supraveghere a etapei de indisponibilizare în vederea recuperării produsului infracţiunii Direcţia Naţională Anticorupţie, am apreciat că urmează a se comunica şi acestei instituţii, cu rugămintea de a aprecia, având în vedere că întruneşte elementele constitutive a infracţiunilor de abuz în serviciu/favorizarea infractorului, fapta organului delegat cu punerea în executare a ordinului de confiscare a unei sume de bani şi a indisponibilizării tuturor bunurilor mobile şi imobile aparţinând unor persoane (inclusiv asupra conturilor şi activelor societăţilor comerciale în care aceştia figurează ca împuterniciţi, beneficiari reali, asociaţi sau administratori, situate în ţară sau în străinătate, şi ale altor persoane în posesia cărora există bunuri cu privire la care există presupunerea rezonabilă că provin din faptele penale deduse judecăţii, cu evidenţierea tuturor actelor de dispoziţie efectuate asupra acestora care se vor identifica în cursul procedurii de îndeplinire a măsurilor asigurătorii/ordinului de confiscare) de a refuza să întocmească comisia rogatorie având ca obiect identificarea şi indisponibilizarea bunurilor până la concurenţa ordinului de confiscare, să efectuaţi verificări pentru aducerea la îndeplinire, în integralitate, atât a sumelor confiscate, cât şi a sumelor acordate părţii civile, cu titlu de recuperare a prejudiciului.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb