DUPĂ UN DEBUT DE ŞEDINŢĂ ÎN CREŞTERE Toţi indicii BVB coboară în teritoriul negativ

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 17 martie 2020

Toţi indicii BVB coboară în teritoriul negativ

Actualizare

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti erau în scădere, după primele două ore de tranzacţionare, anulând creşterile din debutul şedinţei bursiere.

BET, referinţapieţei noastre de capital, afişa un declin de 0,65%, la 7.080,22 puncte, în timp ce indicele energetic BET-NG înregistra o depreciere de 0,98%, până la 526,06 puncte.

Indicele financiar BET-FI avea un declin de 0,28%, la 35.903,59 puncte, în vreme ce BET-BK, avea o scădere de 0,92%, până la 1.343,27 puncte.

---

Aprecieri între 1,01% pentru BET-BK şi de 1,5% pentru BET-FI

După un debut pozitiv, acţiunile europene intră în teritoriul negativ

Dow Jones a suferit, ieri, cea mai mare scădere zilnică de la "Lunea Neagră", din 1987

"Indicele fricii" - la maxim istoric

Donald Trump: "Este posibil ca pandemia de coronavirus să se întindă până în iulie sau august"

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au deschis în creştere sesiunea de tranzacţionare de astăzi, după ceva mai puţinde o oră de la debutul zilei bursiere coşurile de acţiuni ale pieţei noastre de capital afişândcreştericuprinse între 1,01% pentru BET-BK, a cărui cotaţie era de 1.369,43 puncte şi de 1,5% pentru indicele financiar BET-FI, ce era cotat la 36.544,92 puncte.

Este o evoluţie în constrast cu cea de ieri, când, atât în plan internaţional cât şi l-a BVB, pieţele de acţiuni au fost copleşite de valul de vânzări antrenat de impactul epidemiei de coronavirus asupra economiei globale.

În Statele Unite, Dow Jones Industrial şi S&P 500 au suferitcele mai mari căderi de la de la "Lunea Neagră", din 1987, cu deprecieri de 12,9%, respectiv 12%. De asemenea, a fost a treia cea mai proastă zi din istorie pentruDow, potrivit CNBC.

NasdaqComposites-a prăbuşit cu 12,3%, cea mai mare scădere zilnică din toate timpurile.

"Indicele fricii", VIX (Chicago Board of Exchange Volatility Index), a crescut ieri cu 44%, închizând la cel mai ridicat nivel din istorie, de 82,6, peste maximul crizei financiare din 2008, de 80,74, potrivit Marketwatch.

Căderea indicilor americani vine în condiţiile în care, măsurile Rezervei Federale de reducere a dobânzii cheie şilansarea unui nou program de relaxare cantitativă au fost primite prost de investitori, care au văzut în demersul Fed-ului mai degrabă un semnal de panică din partea Băncii Centrale a Statelor Unite.

De asemenea, numărul cazurilor de coronavirus a crescut în SUA, iar preşedintele Donald Trump a precizat, într-un discurs ţinut cu puţin înainte închiderii şedinţei de tranzacţionare, că este posibil ca actuala pandemie de coronavirus să se întindă până în iulie sau august, şi că administraţia are în vedere închiderea "anumitor zone", notează CNBC.

În plus, Trump a admis că încetinirea celei mai puternice economii a lumii s-ar putea transforma într-o recesiune, pe măsură ce afacerile se închid pe teritoriul ţării.

Astăzi, pieţeleau schiţat un ricoşeu,contractele futures având drept activ suport indici din Statele Unite tranzacţionându-se în creştere, în timp ce în Europa,principalele coşuri de acţiuni au deschis în apreciere şedinţele bursiere.

Totuşi, după aproape prima oră de tranzacţionare, indicele STOXX 600 afişa, o scădere de 0,61%, în vreme ce DAX 30 al bursei din Frankfurt, consemna un declin de 0,59%, iar pentru FTSE 100 al pieţei londoneze, deprecierea erade 0,99%.

La Bucureşti, indicele BET avea un avans de 1,38%, la 7.225,39 de puncte, în timp ce indicele compozit BET Plus era în creştere cu 1,46%, până la 1.081,53 puncte.

Indicele BET-NG, al sectorului energetic şiutilităţilor, avea un avans de 0,76%, la 535,5 puncte.

Titlurile Banca Transilvania (TLV), cele mai lichide acţiuni de la bursa noastră, erau în stagnare, la 1,77 lei, în timp ce titlurile Fondului Proprietatea (FP) afişau o creştere de 3,21%, până la 1,03 lei, iar acţiunile Romgaz (SNG) se tranzacţionau la 26,5 lei, cu 1,34% peste închiderea de ieri.

Cotaţia OMV Petrom (SNP) era în stagnare la 0,279 lei, în timp ce titlurile BRD - GroupeSociete Generale (BRD) urcau cu 1,04%, până la 11,62 lei.

Valoarea tranzacţiilor se ridica, după o oră de la deschiderea şedinţei bursiere, la 14,8 milioane de lei, circa un sfert din rulajul mediu zilnic al anului, de 60 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Fake news!

    1. Dimineata erau cativa care credeau ca dau lovitura vietii, ducand BVB-ul pe plus. Bursa americana inchisese la -13%, toate celelalte erau pe minus serios, VIX-ul era asa cum nu mai fusese diciodata, doar noi visam la fat frumos.

      Va dura, si va lovi serios in cei ce viseaza prea mult.

      Amad, cred ca ai dreptate. Saptamana trecuta scriam ca nu voi vinde orice s-ar iantampla. Azi am lichidat intreg portofoliul. Din pacate cam tarziu. Dar mai bine mai tarziu, decat niciodata, ca ajunsesem la pragul psihologic.

      Mai cred ca dividendele vor fi mici anul asta, daca se vor da. Si rezultatele companiilor de anul asta vor impacta dicvidendele anul viitor. Viitorul pare destul de sumbru si probabil intram direct in recesiune... Important e sa fim sanatosi 

      Adevar graiesti. Problema o vad cu o completare, am intrat pe un sait care mi a sarit in ochii urm.-- America a oprit exportul fizic de aur, altfel spus-- faci comanda pe un activ de refugiu si nu poti primi, dar poate raspunde cineva la aceasta sau nu am inteles prea bine despre ce este vorba. La ora actuala cred ca cel mai bine este pe cash sau poate vine altcineva cu o sugestie mai buna. Sa ne auzim cu bine!

      CUM E , BAIETI ? INCHIDERE PE + 11%? CE MAI ANALISTI!

      Cine rade la urma ... mai vedem

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb