E-Distribuţie a investit circa 500.000 de euro pentru instalarea de panouri fotovoltaice în trei staţii

G.U.
Companii / 11 aprilie 2022

E-Distribuţie a investit circa 500.000 de euro pentru instalarea de panouri fotovoltaice în trei staţii

E-Distribuţie, operatorul de distribuţie a energiei electrice parte a grupului Enel, a instalat sisteme integrate de producere şi stocare a energiei regenerabile în valoare de circa 500.000 de euro în trei staţii de transformare din regiunile în care îşi desfăşoară activitatea: Muntenia, Dobrogea şi Banat, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei. Cele trei centrale fotovoltaice au incluse baterii Li-Ion de 100 kWh pentru stocarea energiei, ducând la o mai mare rezilienţă a reţelei.

Compania de distribuţie a montat în total 570 de panouri fotovoltaice de înaltă eficienţă la staţiile Otopeni (judeţul Ilfov), Palas Sud (judeţul Constanţa) şi Oţelu Roşu (judeţul Caraş-Severin), cu o capacitate totală instalată de circa 260 KWh. Panourile fotovoltaice au fost instalate la sol şi sunt operaţionale de la începutul anului, contribuind la reducerea emisiilor de CO2.

"E-Distribuţie accelerează procesele pentru a realiza o electrificare pe deplin sustenabilă, respectând în acelaşi timp mediul şi resursele naturale", a declarat Monica Hodor, directorul general al E-Distribuţie. "Montarea sistemelor integrate de generare a energiei fotovoltaice şi de stocare în cele trei staţii de transformare îmbunătăţeşte eficienţa serviciului de distribuţie prin reducerea consumului propriu tehnologic, echilibrând sarcinile electrice şi asigurând rezilienţa reţelei. Aceste sisteme fac posibilă producţia de energie curată, contribuind la obiectivele de mediu la nivel local şi internaţional".

Potrivit sursei citate, fiecare dintre cele trei centrale fotovoltaice montate la staţiile de transformare 110/ 20 kV din judeţele Ilfov, Constanţa şi Caraş-Severin asigură o producţie anuală de energie electrică de aproape 110 MWh.

Staţia Otopeni alimentează cu energie electrică peste 12.000 de consumatori din Bucureşti, Otopeni, Baloteşti, Măgura, Corbeanca, Mogoşoaia. Staţiile de transformare Palas Sud şi Oţelu Roşu asigură serviciul de distribuţie al energiei pentru peste 11.000 de consumatori din localităţile Constanţa, Oţelu Roşu, Baia, Băuţar, Bucova, Ruşchiţa, Caransebeş, Cireşa, Ciuta, Glimboca, Iaz, Lozna, Măgura, Mal, Marga, Maru, Obreja, Rusca, Valea Bistrei, Var, Voislova, Zăvoi.

Instalarea celor trei centrale fotovoltaice la staţiile de transformare este primul demers de acest fel la nivelul companiilor E-Distribuţie şi se înscrie în procesul de tranziţie către un model de afaceri sustenabil.

"În următorii ani, ne propunem ca tot mai multe staţii de transformare E-Distribuţie să aibă montate astfel de centrale fotovoltaice care să acopere necesarul de consum, să reducă emisiile de gaze cu efect de seră şi, implicit, să crească eficienţa energetică', a declarat Monica Hodor, directorul general al E-Distribuţie. "În acest sens, vor fi depuse proiecte pentru finanţare inclusiv prin Fondul pentru Modernizare, pentru a accelera tranziţia către o economie verde".

Grupul Enel accelerează procesul de tranziţie către un model de afaceri sustenabil prin dezvoltarea surselor regenerabile de energie şi adoptarea principiilor economiei circulare în cadrul strategiei sale. În ultimii cinci ani, companiile E-Distribuţie au reciclat aproximativ 17.000 de tone de deşeuri de echipamente - transformatoare, cabluri electrice, fier, baterii industriale, contoare, ulei uzat. Dintre acestea, peste 95% din volumele reciclate au revenit în economie sub formă de metale feroase, neferoase, plastic, lemn, sticlă etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb