EBIT în creştere cu 40% faţă de perioada similară a anului trecut

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 5 mai 2008

Grupul S&T a obţinut rezultate remarcabile în primul trimestru al anului 2008: vânzările au crescut cu 12% până la 116,6 milioane Euro, iar vânzările înregistrate de departamentul Business Solutions au atins o creştere remarcabilă de 55%. Profitul operaţional înainte de deducerea dobânzilor şi a taxelor (EBIT) a fost de 2,2 milioane Euro, iar profitul înaintea deducerii cheltuielilor cu dobânzile, taxelor şi amortizarii (EBITDA) a fost cu 30 procente mai mare faţă de perioada de referinţă a anului trecut, atingând 4,1 milioane Euro. Acţiunile S&T au evoluat foarte bine în pofida evoluţiilor înregistrate pe piaţa bursieră: în luna martie 2008 preţul acţiunilor a crescut cu 7,4%, cea mai bună performanţă înregistrată la categoria ATX Prime Index a Bursei din Viena. Previziunile financiare pentru 2008 rămân neschimbate, S&T anticipând un volum total de vânzări cuprins între 560 şi 580 de milioane Euro şi un EBIT estimat de 15-17 milioane Euro.

Succesul strategiei Grupului S&T a fost confirmat de rezultatele contabilizate la sfârşitul primului trimestru din 2008 de către furnizorul de soluţii şi consultanţă IT. Compania a pus accent pe operaţiunile legate de consultanţă IT, soluţii şi servicii IT, mai puţin afectate de influenţele sezoniere comparativ cu cele din zona de infrastructură IT. Pe parcursul primului trimestru al anului, perioadă în care, în mod tradiţional, volumul afacerilor este redus, S&T a marcat o creştere cu 12% a volumului de vânzări şi cu 40% a EBIT. "Aşa cum ne aşteptam, creşterea noastră continuă după rezultatele record aferente Q4 2007 şi cele pentru întreg anul 2007. Am câştigat o serie de contracte noi, de importanţă strategică, şi, în acelaşi timp, am finalizat cu succes alte contracte şi am construit o fundaţie solidă pentru un nou an cu rezultate deosebite în 2008," a explicat Christian Rosner, CEO al S&T.

Dezvoltare explozivă în sectorul consultanţei IT şi cel al soluţiilor IT pentru afaceri

În special, aceste două sectoare au înregistrat rezultate deosebite în primul trimestru al lui 2008 - creştere 55% până la 34,6 milioane Euro. Până în 2010, compania intenţionează să genereze peste 60% din volumul total de vânzări din acest sector şi din sectorul Managed Services. Rezultatele S&T reflectă estimările experţilor pieţei. Asociaţia Germană pentru Tehnologia Informaţiei, Telecomunicaţii şi New Media (BITKOM) a publicat în cursul lunii aprilie 2008 rezultatele unui studiu care sublinia cererea puternică de servicii IT. Discuţiile publice despre valoarea IT-ului au generat, de asemenea, contracte în zona consultanţei IT. Mulţi directori IT şi persoane în măsură să ia decizii cu privire la componenta IT a companiei au nevoie de sprijin atunci când sunt nevoite să introducă sisteme, structuri şi procese transparente de evaluare cu ajutorul cărora vor demonstra şi comunica intern contribuţia pozitivă a IT-ului. În plus, S&T este unul dintre cei mai importanţi parteneri de consultanţă şi implementare de soluţii ERP/SAP din regiunea Europei Centrale şi de Est, precum şi din regiunea ţărilor vorbitoare de limbă germană. Creşterea sectorului Business Solutions poate fi atribuită numeroaselor proiecte ERP şi SAP, precum şi contractelor de soluţii Business Intelligence, din ţările S&T. De exemplu, S&T a implementat un modern sistem SAP în valoare de peste jumătate de milion de Euro pentru Direct Trade şi Direct Grup, companii din Serbia. În Rusia, S&T a optimizat sistemul de analiză şi raportare al Danone, ca parte a unui proiect mai amplu. În acelaşi timp, S&T România a fost nominalizată de Pierre Audoin Consultants ca lider local în furnizarea de servicii ERP.

Contracte importante în sectorul Managed Services

"În special în regiunea D-A-CH am obţinut o poziţie bună pe piaţă asumându-ne responsabilităţi în asigurarea de servicii pentru toate domeniile IT," a explicat Rosner. În Q1 2008, un număr important de contracte cu valoare mare în acest domeniu a condus la o creştere organică a vânzărilor cu 18% până la valoarea de 23 milioane Euro. Ca exemplificare, un singur contract are valoarea de 1,8 milioane Euro: Grupul S&T a fost ales de către ISS Facility Services să gestioneze planificarea, implementarea şi asigurarea serviciilor pentru un centru de date, precum şi pentru instalarea de 450 staţii de lucru şi 140 imprimante în 51 de locaţii ISS. În plus, în luna ianuarie S&T a demarat în 14 ţări de prezenţă a OMV activităţile de administrare a serviciilor prevăzute în contractul a cărui valoare este de ordinul a milioanelor de Euro. "Managerii IT înţeleg, treptat, importanţa pe care o are transformarea IT-ului dintr-un simplu furnizor de servicii într-un partener de afaceri. Din acest motiv, multe companii îşi încredinţează partea funcţională a operaţiunilor IT unui furnizor de servicii extern pentru a se putea concentra pe componentele strategice ale IT-ului," spune Rosner. Aşa după cum era de aşteptat, Enterprise Systems a consemnat vânzări în valoare de 59 milioane Euro pentru Q1, demonstrând performanţe robuste şi profitabile.

Acţiunile S&T - pe primul loc în luna martie în ATX Prime Market

În pofida evoluţiilor înregistrate pe piaţa bursieră, afectată de turbulenţele continue la nivel global, în luna martie 2008 preţul acţiunilor a crescut cu 7,4%, cea mai bună performanţă înregistrată la categoria ATX Prime Index a Bursei din Viena. "Acţiunile S&T rămân atractive, în special în comparaţie cu acţiunile celorlalte companii IT," a concluzionat Rosner.

Despre S&T - XETRA VIENNA: SNT

Cu peste 3.100 angajaţi şi venituri anuale de 522,2 milioane Euro în 2007, S&T este cel mai important furnizor de consultanţă IT, soluţii şi servicii IT pentru clienţii din Europa Centrală şi de Est, din regiunea DACH (Germania-Austria-Elveţia), Japonia şi China. Având aproximativ 70 de birouri locale în 22 de ţări, Grupul are o prezenţă internaţională de succes. Principalele domenii IT în care activează S&T sunt consultanţa IT, precum şi dezvoltarea, implementarea şi operarea de soluţii, procese şi sisteme IT personalizate. S&T oferă suport companiilor medii şi de tip enterprise şi le ajută să adauge valoare IT-ului. În particular, S&T se adresează în special clienţilor din domeniile producţiei industriale, servicii financiare, comerţ, telecomunicaţii, administraţie publică, precum şi companiilor de utilităţi. S&T AG are sediul central la Viena şi este listată la Bursa din Viena din anul 2003.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb