EBP vinde un teren de 39.200 de metri pătraţi în Ploieşti

Ovidiu Vrânceanu, BRAŞOV
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 19 aprilie 2010

Fondul de investiţii abandonează o investiţie de 45 de milioane de euro pe care urma să o realizeze într-un parc de retail

Fondul de investiţii Equest Balkan Properties a anunţat că a scos la vânzare un teren de 39.200 de metri pătraţi în Ploieşti, preţul de vânzare fiind de 70 de euro metrul pătrat. În urma vânzării, grupul urmează să obţină aproximativ 2,74 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat trimis de EBP bursei din Londra, terenul amintit face parte dintr-un proiect mai mare care a fost abandonat de fond. "Odată evaluat la circa 154 euro pe metru pătrat (peste 6 milioane euro), proprietatea este scoasă pe piaţă pentru vânzare la 70 de euro pe metru pătrat", se arată în documentul citat.

Compania EBP deţine 70% din proiectul amintit, participaţie cumpărată în 2007 pentru 3,9 milioane euro, potrivit raportului pentru acel an. Compania intenţiona să investească acolo peste 45 de milioane de euro pentru cons-truirea unui parc de retail, însă planul a fost abandonat între timp.

Totodată, EPB acuză condiţiile economice dificile din ţara noastră, acestea afectând atât rata de ocupare a centrelor comerciale ale Equest, cât şi veniturile din chirii. Equest deţine două parcuri de retail operaţionale în Româ-nia, Vitantis Retail Park din Bucureşti şi Moldova Mall din Iaşi.

Vitantis, deschis în septembrie 2008, a avut un an dificil şi nu a reuşit să-şi atingă potenţialul, potrivit companiei, în timp ce Moldova Mall reprezintă activul cu cea mai slabă performanţă din portofoliul Equest, potrivit companiei, în principal din cauza dificultăţilor cu care se confruntă clienţii, dar şi din cauza construcţiei pe verticală, cu magazine pe cinci etaje şi un cinematograf la cel de-al şaselea, acum închis.

Anul trecut, Equest Balkan Properties a obţinut în România un venit net din chirii de 8,07 milioane euro. Venitul total din chirii a fost de 12,86 milioane euro, din care se scad cheltuieli de operare a proprietăţilor de 4,78 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb