EBRAHIM RAISI: "Îi spun lui Biden că Iranul a fost eliberat acum 43 de ani"

V.G.
Internaţional / 4 noiembrie 2022

"Îi spun lui Biden că Iranul a fost eliberat acum 43 de ani"

Iranul a fost eliberat acum 43 de ani de revoluţia islamică din 1979, a declarat astăzi preşedintele Ebrahim Raisi, dându-i astfel replica liderului de la Casa Albă, Joe Biden, care a promis ieri că "vom elibera Iranul", transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Îi spun lui Biden că Iranul a fost eliberat acum 43 de ani", a afirmat Raisi într-un discurs difuzat în direct la televiziune.

"Nu vă faceţi griji, vom elibera Iranul. Se vor elibera ei înşişi cât de curând", a spus ieri Biden, referindu-se la manifestanţii antiguvernamentali din Iran, într-un discurs de campanie în California, unde zeci de demonstranţi erau adunaţi cu pancarte de susţinere a protestatarilor iranieni. Preşedintele american nu şi-a dezvoltat afirmaţia.

În Iran au avut loc astăzi manifestaţii organizate de stat, pentru a marca ocuparea în 1979 a ambasadei americane la Teheran.

La 4 noiembrie 1979, studenţi radicali au luat cu asalt ambasada la scurt timp după căderea şahului sprijinit de SUA, iar 52 de americani au fost ţinuţi ostatici în clădire timp de 444 de zile. Cele două ţări au rămas în relaţii de adversitate de atunci.

Imagini transmise astăzi de televiziunea de stat au arătat demonstraţii antiamericane cu zeci de mii de participanţi pe teritoriul Iranului de "Ziua naţională de luptă împotriva aroganţei globale".

S-au intonat cântece care cereau "Moarte Americii" şi descriau inamicul Iranului drept o manifestare a Satanei.

Demonstraţiile în favoarea regimului au oferit un contrast puternic cu valul de proteste din ţară după decesul tinerei kurde Mahsa Amini în custodia poliţiei, la 16 septembrie.

Protestele constituie una din cele mai mari provocări pentru autoritatea puterii instalate de revoluţia islamică din 1979, mulţi tineri iranieni depăşindu-şi teama care a descurajat de atunci disidenţa.

Femeile care îşi dau foc vălurilor şi studenţii joacă un rol proeminent în demonstraţii, care cer moartea liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei. La proteste participă însă toate straturile societăţii.

Agenţia de ştiri activistă HRANA a indicat astăzi că, până acum, 300 de persoane au fost ucise la proteste, printre victime aflându-se 47 de minori şi 37 de membri ai forţelor de securitate.

Peste 14.000 de persoane au fost arestate, printre care 385 de studenţi, în urma protestelor desfăşurate în 134 de oraşe şi 132 de universităţi.

Iranul acuză Statele Unite şi alte ţări pentru aceste tulburări, ce ar avea ca scop destabilizarea ţării.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. America este in spatele manifestantilor. Biden cum este s.enil recunoaste pe fata ca ei sunt in spatele miscarii din Iran. Asa au distrus toate tarile instalandu-si marionete la putere. Exact ca in Romania. Un grup de ma.fioti, ho.ti si tra.da.tori sunt sustinuti la putere de SUA. Scopul principal resursele acelei tari si subjugarea populatiei cu tot felul de tehnici media. In rest saracie pentru populatie.

    1. Esti foarte bine informat, lucrezi la KGB?

    Degeaba ii spui ca el nu stie pe ce lume traieste. Recunoaste public amestecul in treburile altor state. ONU tace ca un ...

    Trump a avut dreptate ca l-au furat la alegeri. Nu putea sa il bata un se.nil. L-au furat este clar.

    1. Alt aurar bine informat!

      Imi pare rau sa vad catalogari de acest gen. Nu ma simt bine stiind ca presa pe care o citesc are astfel de clienti. Nu as vrea sa ajung sa cataloghez o persoana dupa apartenenta la un partid sau la altceva. Partea adevarata este ca fara aprobarea SUA nu se intamplau minciunile din ultimii 30 de ani. Partea mai putin adevarata este ca ar fi cerut SUA sa fie asa. Intr-un fel parintii nostrii isi merita soarta. Au muncit sa lase o tara fara datorii si au ingropat-o apoi in ura si minciuni. Prea mult au inghitit regimul instalat. Prea multe partide au distrus. Si AUR si USR sunt bune cu 5-10-15 % sa isi exprime cetatenii parerea si ideologiile. Vorba lu Traian suntem 20% gay (defapt 20% acceptam). AUR are multe locuri de unde isi poate lua oameni. Sa isi faca datoria de cetateni toti si mai vedem cum ne intelegem. PRM si PNTCD erau si ele la fel de bune cu 5%. Preferati UDMR care nici nu e partid si este tinut la masa pe voturi furate ca PMP sau ALDE? OK, sa il tinem si pe asta la 5%. In Italia sunt multe partide si asta garanteaza ca nu poate unul sa reproduca dezastrul parintelui M. Vedeti, si UDMR garanteaza ca orice minoritate va fi protejata. Nu ar putea exista daca nu ar proteja romi, sau in viitor poate ucrainieni si rusi. In fine, oamenii sa isi ceara drepturile si in Iran, dar sa nu faca prapad. Tot pe ei se fura daca distrug ceva facut de altii si care functioneaza.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb